Benutzereinstellungen

Κυβέρνηση;

category Βόρεια Αμερική / Μεξικό | Αναρχικό κίνημα | Γνώμη / Ανάλυση author Freitag Mai 25, 2018 05:51author by Ricardo Flores Magonauthor email ngnm55 at gmail dot com Report this post to the editors

Μεξικανοί: θυμηθείτε πώς ζούσαν οι αγροτικοί πληθυσμοί του Μεξικού. Ο κομμουνισμός έχει ασκηθεί στις αγροτικές καλύβες. Η εξουσία δεν τους έλειπε. Αντίθετα όταν μαθαίνονταν πως πλησίαζε κάποιος εντεταλμένος της κυριαρχίας, οι άντρες κατέφευγαν στο δάσος για να γλυτώσουν τη στρατολόγηση ή τις φοροεισπράξεις της κυβέρνησης. Και παρόλα αυτά η ζωή ήταν πιο ήρεμη σε εκείνους τους χώρους, όπου δεν ήταν γνωστοί οι κυβερνητικοί νόμοι και η απειλή του χωροφύλακα με το γκλομπ. Η εξουσία δεν χρειάζεται παρά μόνο όταν χρειάζεται ν διατηρείται η κοινωνική ανισότητα.
220pxregeneracion_no_1.jpg

Υπάρχουν άνθρωποι που, καλοπροαίρετα, θέτουν αυτό το ερώτημα: πώς θα ήταν δυνατόν να ζήσουμε χωρίς κυβέρνηση; Και καταλήγουν λέγοντας ότι ένας ανώτατος επικεφαλής, ένα πλήθος αξιωματούχων, μεγάλων και μικρών, όπως υπουργοί, δικαστές, νομοθέτες, στρατιώτες, οι φυλακισμένοι, οι αστυνομικοί και οι εκτελεστές είναι απαραίτητοι. Αυτοί οι καλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι χωρίς την εξουσία θα λειτουργούσαμε αυθαίρετα, με αποτέλεσμα ο αδύναμος να είναι πάντα θύμα των ισχυρών.

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο στην εξής περίπτωση: όταν οι επαναστάτες, μέσα από μια αδυναμία της γκιλοτίνας, θα έβγαζαν κοινωνική ανισότητα. Η κοινωνική ανισότητα είναι η πηγή όλων των αντικοινωνικών πράξεων που ο νόμος και οι αστοί θεωρούν εγκλήματα, με την κλοπή να είναι το πιο συνηθισμένο από αυτά τα «εγκλήματα». Λοιπόν, όταν όλη η ανθρωπότητα θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει στη γη ή να αφιερωθεί σε όσα η ίδια χρειάζεται, χωρίς την ανάγκη να εργάζεται για μισθούς, να είναι σε θέση να επιβιώσει, ποιος θα διαλέξει να κλέβει για να επιβιώνει όπως γίνεται τώρα; Στην κοινωνία που οι ελευθεριακοί επιθυμούν, όπου η γη και όλες οι μέθοδοι παραγωγής δεν θα είναι πλέον αντικείμενο κερδοσκοπίας για έναν αριθμό ιδιοκτητών, αντιθέτως θα είναι κοινή ιδιοκτησία των εργαζομένων και όπως προηγουμένως θα υπάρχει μόνο μία τάξη: αυτή των εργαζομένων με το δικαίωμα όλων να παράγουν και να καταναλώνουν από κοινού, τι ανάγκη θα υπήρχε για να κλέψει κανείς;

Θα ακουστεί ότι υπάρχουν τεμπέλικα άτομα και πως θα επωφεληθούν από την εργασία του αλλού προκειμένου να μην εργαστούν. Έχω ζήσει σε διαφορετικές φυλακές. Έχω μιλήσει με πολλούς κλέφτες, με εκατοντάδες κλέφτες. σχεδόν όλοι τους έχουν κλέψει από ανάγκη. Δεν υπάρχει σταθερή δουλειά: οι μισθοί είναι πενιχροί, η εργάσιμη ημέρα των εργατών είναι πραγματικά εξαντλητική. η περιφρόνηση της τάξης των ιδιοκτήτων για την τάξη του προλεταριάτου είναι ενοχλητική. Η ζωή της καπιταλιστικής τάξης στην αδράνεια, στην πολυτέλεια, την αφθονία, στην κατάσταση του να μην κάνεις τίποτα χρήσιμο, ως εικόνα στην εργατική τάξη προκαλεί ορισμένους εργάτες, από την πείνα, την αγανάκτηση ή από ατομική διαμαρτυρία ενάντια στην λεηλασία των αστών, να ληστέψουν και να γίνουν εγκληματίες, μέχρι και το σημείο της δολοφονίας, για να πάρουν ότι είναι απαραίτητο για να επιβιώσουν.
Το επάγγελμα της κλοπής δεν είναι σίγουρα ένα από τα πιο ευτυχισμένα. Απαιτεί μεγάλη δραστηριότητα και σπατάλη ενέργειας από την πλευρά του κλέφτη, που σε πολλές περιπτώσεις είναι απαραίτητη. Για να ολοκληρωθεί μια κλοπή, ο κλέφτης έχει να παρακολουθήσει το θύμα του, να μελετήσει τις πρακτικές του, να προσέχει τους αστυνομικούς, να χαρτογραφεί περιοχές, να διακινδυνεύει τη ζωή ή την ελευθερία του, με συνεχές άγχος χωρίς περιορισμό σε αυτή την περίπτωση εργασίας. Και αναλογιστείτε ότι ένας άνθρωπος δεν επιλέγει την κλοπή, αλλά αναγκάζεται από τον φόβο να ζήσει στην πείνα και την δυστυχία ή από αγανάκτηση και οργή, όταν ο πλούσιος περνάει δίπλα του, μεθυσμένος από το κρασί, την πολυτέλεια, με το λόξυγγα της νυχτερινής ζωής, ντυμένοι με σουέντ και ωραία ρούχα, που κοιτάνε περιφρονητικά τους φτωχούς που θυσιάζονται στο εργαστήριο, το εργοστάσιο, το ορυχείο, το χαντάκι.…
Η τεράστια πλειοψηφία των φυλακισμένων αποτελείται από άτομα που έχουν διαπράξει παράπτωμα κατά της περιουσίας: κλοπή, εξαπάτηση, απάτη, παραποίηση κ.λπ., ενώ σε μια μικρή μειοψηφία βρίσκονται οι κρατούμενοι που έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά της ζωής. Θα χρειάζεται κανείς την κλοπή για να ζήσει όταν καταργηθεί η ατομική ιδιοκτησία, όταν κάποια/ος θα έχει όλα τα μέσα να επιλέξει μια δουλειά που προτιμά, αλλά και ωφέλιμη για την κοινότητα, όταν η εργασία αξιακά δεν θα παράγει προς όφελος του πάτρονα, αλλά θα ικανοποιεί τις ανάγκες; Όταν οι χιλιάδες εργάτες και εργάτριες που σήμερα στοιβάζονται στα κυβερνητικά γραφεία, στις περιφέρειες και στις φυλακές, θα εργάζονται για να τρέφονται με την σημαντική αξιοποίηση μηχανημάτων κάθε είδους και θα χρειάζεται να εργαστείτε μόνο δύο ή τρεις ώρες ημερησίως για να έχετε τα πάντα σε αφθονία. Θα προτιμούσαν τότε οι άνθρωποι την κλοπή για να ζήσουν; Ο άνθρωπος, ακόμη και ο πιο διεστραμμένος, πάντα θέλει να προσελκύσει την εκτίμηση όλων. Αυτό παρατηρείται σήμερα, που ο τρόπος ζωής αποδυναμώνει τα καλύτερα μας ένστικτα. Και αν συμβαίνει αυτό, γιατί να μην παραδεχτούμε ότι ο άνθρωπος θα ζούσε καλύτερα σε μια ελεύθερη κοινωνία;

Αναφερόμενος στα εγκλήματα κατά των ανθρώπων, το μεγαλύτερο μέρος τους είναι το προϊόν της ασθένειας στην οποία ζούμε. Ο άνθρωπος ζει σε μια σταθερή κατάσταση νευρικότητας παρά ενθουσιασμού. Στη δυστυχία, στην ανασφάλεια να κερδίσουμε το ψωμί του επόμενου πρωινού, στα αδικήματα της εξουσίας, στη βεβαιότητα ότι είναι θύμα πολιτικής τυραννίας και καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, στην απελπισία πως θα δει το παιδί του χωρίς ρούχα, εκπαίδευση, μέλλον, προοπτική. Τίποτα από αυτά δεν κατασκευάστηκε από τον αγώνα όλων εναντίον όλων. Αντίθετα γεννήθηκε ειδικά από το δικαίωμα της ατομικής ιδιοκτησίας, που διευκολύνει τον πονηρό και κακόβουλο να συσσωρεύει το κεφάλαιο εκμεταλλευόμενος τους εργαζόμενους. Όλα αυτά και πολύ περισσότερα γεμίζουν την καρδιά του ανθρώπου με πικρία, τον κάνουν βίαιο, θυμωμένο, και τον ωθούν συχνά να βγάλει ένα περίστροφο ή ένα μαχαίρι και να επιτεθεί. Δεν υπάρχει κοινωνία στην οποία η αγριότητα ανάμεσα στα ανθρώπινα όντα ικανοποιεί όλες τις ανάγκες, τα βάσανα, μαλακώνει τις αισθήσεις και ενδυναμώνει τα ένστικτα της κοινωνικότητας και της αλληλεγγύης. Στοιχεία τόσο δυνατά που παρά τις διαφωνίες δεν έχουν σβήσει στις καρδιές των ανθρώπων. Όχι, δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε τη ζωή χωρίς κυβέρνηση, την επιδιώκουμε με όλη μας την καρδιά. Θα υπήρχαν, φυσικά, ορισμένα άτομα που επιδόθηκαν στα εγκληματικά ένστικτα. αλλά η πολιτική θα αναλάβει να ασχοληθεί μαζί τους, όσο άρρωστοι κι αν είναι, επειδή αυτοί οι φτωχοί άνθρωποι είναι θύματα του πρωτογονισμού, κληρονομικές ασθένειες που γεννήθηκαν από παρεκκλίσεις όπως ο θυμός για την αδικία και την βιαιότητα του περιβάλλοντος.

Μεξικανοί: θυμηθείτε πώς ζούσαν οι αγροτικοί πληθυσμοί του Μεξικού. Ο κομμουνισμός έχει ασκηθεί στις αγροτικές καλύβες. Η εξουσία δεν τους έλειπε. Αντίθετα όταν μαθαίνονταν πως πλησίαζε κάποιος εντεταλμένος της κυριαρχίας, οι άντρες κατέφευγαν στο δάσος για να γλυτώσουν τη στρατολόγηση ή τις φοροεισπράξεις της κυβέρνησης. Και παρόλα αυτά η ζωή ήταν πιο ήρεμη σε εκείνους τους χώρους, όπου δεν ήταν γνωστοί οι κυβερνητικοί νόμοι και η απειλή του χωροφύλακα με το γκλομπ. Η εξουσία δεν χρειάζεται παρά μόνο όταν χρειάζεται να διατηρείται η κοινωνική ανισότητα.

Μεξικανοί: Θάνατος στην εξουσία!

Ζήτω η Γη και Ελευθερία!

Δημοσιεύτηκε στην Regeneracón, Φλεβάρης 12, 1914.
Μετάφραση: Vectrum
Πηγή: freepacifica

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
George Floyd: one death too many in the “land of the free”

Βόρεια Αμερική / Μεξικό | Αναρχικό κίνημα | gr

Sa 19 Sep, 14:34

browse text browse image

uclcc_1.jpg imageΟ νέος ιστοχώρος τη&... 10:58 Mi 02 Jun by Secrétaire externe UCL 0 comments

Ο νέος ιστοχώρος της Ένωσης Ελευθεριακού Κομμουνισμού (Κεμπέκ, Καναδάς) [Français] [English]

0socalacnf.gif imageΣυνέδριο Αναρχικώ ... 14:18 Mi 12 Aug by ένας φίλος 1 comments

Συνέδριο Αναρχικών Νότιας Καλιφόρνιας 2009 και Feria Libertaria.

Το Δεύτερο Συνέδριο Αναρχικών Νότιας Καλιφόρνιας (ΗΠΑ) έγινε σαββατοκύριακο 1η και 2α Αυγούστη 2009 σε μια βιβλιοθήκη και σε ένα πανεπιστήμιο της περιοχής. Μπόλικες φωτό και περιγραφή του τί έγινε.

text«Ρήγματα» – ειδική έκ^... 23:34 Do 30 Jul by Ruptures 0 comments

Τον Μάιο του 2009 η νέα οργάνωση Ένωση Ελευθεριακών Κομουνιστών (UCL) στο γαλόφωνο Quebec του Καναδά κυκλοφόρησε μια ειδική έκδοση του περιοδικού «Ρήγματα» με όλα τα κείμενο διαθέσιμα και στο διαδίκτυο. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την εισαγωγή της έκδοσης, σε μετάφραση από τα Γαλικά.

textΚομμουνιστική Ελε ... 06:43 Do 27 Nov by Union Communiste Libertaire 0 comments

Στις 23 Νοέμβρη 2008, στο Μόντρεαλ του Καναδά, ιδρύθηκε μια νέα επαναστατική οργάνωση η - Union Communiste Libertaire (UCL - Κομμουνιστική Ελευθεριακή Ένωση).

textΗ Διάσκεψη 2007 της NEFAC 16:28 Fr 09 Nov by NEFAC 0 comments

Πρόσφατα, η Northeastern Federation of Anarchist-Communists (NEFAC Βορειοανατολική Ομοσπονδία Αναρχικών Κομμουνιστών) συγκάλεσε για την Ετήσια Διεθνή Διάσκεψή της.

textΜια νέα αναρχική κο&... 14:43 So 12 Aug by Ontario AC 0 comments

Greek translation of “A new anarchist communist organization in Ontario”

textΤο 13ο Συνέδριο της NEFAC 15:45 So 08 Okt by MaRK - NEFAC 0 comments

Η Northeastern Federation of Anarchist-Communists (Βορειοανατολική Ομοσπονδία Αναρχικών Κομμουνιστών) συγκαλεί το 13ο Συνέδριο της στις 7 και 8 Οκτώβρη στο Μόντρεαλ του Κεμπέκ.

textΗ ομάδα Capital Terminus 10:02 Do 10 Nov by Capital Terminus Collective 0 comments

Δημοσιεύτηκε στο www.anarkismo.net στις 12 Οκτώβρη 2004. Μεταφράστηκε την 1η Νοέμβρη 2005 από το «Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης», Μελβούρνη.

textΣύντομη ιστορία τη&#... 14:13 Di 30 Aug by WSA 1 comments

Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε στο www.anarkismo.net και μεταφράστηκε στα ελληνικά από το «Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης», Μελβούρνη, 29 Αυγούστου 2005.

textBiblioteca Social Reconstruir 11:39 Mo 15 Aug by Biblioteca Social Reconstruir 0 comments

Η Biblioteca Social Reconstruir ιδρύθηκε το 1974 από τον Ricardo Mestre Ventura, έναν αναρχικό παλαίμαχο του ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου.

more >>

imageΚυβέρνηση; Nov 24 by Ricardo Flores Magon 0 comments

Όχι, δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε τη ζωή χωρίς κυβέρνηση, την επιδιώκουμε με όλη μας την καρδιά. Θα υπήρχαν, φυσικά, ορισμένα άτομα που επιδόθηκαν στα εγκληματικά ένστικτα. αλλά η πολιτική θα αναλάβει να ασχοληθεί μαζί τους, όσο άρρωστοι κι αν είναι, επειδή αυτοί οι φτωχοί άνθρωποι είναι θύματα του πρωτογονισμού, κληρονομικές ασθένειες που γεννήθηκαν από παρεκκλίσεις όπως ο θυμός για την αδικία και την βιαιότητα του περιβάλλοντος.

imageΠανεθνική Οργάνωσ ... Dez 23 by Colin O. 0 comments

Ένα άρθρο ενός μέλους των Red & Black του Ρότσεστερ και της Common Cause (Κοινή Πάλη) για το θέμα μιας ενιαίας αναρχικής οργάνωσης ταξικής πάλης που θα τεθεί σε ένα συνέδριο το Φεβρουάριο του 2013 και επικεντρώνεται στη δυνατότητα σχηματισμού ακριβώς μιας τέτοιας οργάνωσης.

textΓια την Επανάσταση Jun 20 by Cause Commune – NEFAC 0 comments

Greek translation of “Anarchy A to Z - «R» as in Revolution” by Cause Commune – NEFAC.

textΓιατί κυκλοφορούμ ... Feb 07 by Linchpin - Common Cause 0 comments

Greek translation of «Why we publish “Linchpin”: An arsenal of ideas».

textΓια την ομάδα Capital Terminus Nov 21 by Capital Terminus Collective 0 comments

Greek translation of «About the Collective – by Capital Terminus Collective».

more >>

imageΟ νέος ιστοχώρος τη&... Jun 02 Union Communiste Libertaire 0 comments

Ο νέος ιστοχώρος της Ένωσης Ελευθεριακού Κομμουνισμού (Κεμπέκ, Καναδάς) [Français] [English]

textΚομμουνιστική Ελε ... Nov 27 Anarkismo 0 comments

Στις 23 Νοέμβρη 2008, στο Μόντρεαλ του Καναδά, ιδρύθηκε μια νέα επαναστατική οργάνωση η - Union Communiste Libertaire (UCL - Κομμουνιστική Ελευθεριακή Ένωση).

textΗ Διάσκεψη 2007 της NEFAC Nov 09 Anarkismo 0 comments

Πρόσφατα, η Northeastern Federation of Anarchist-Communists (NEFAC Βορειοανατολική Ομοσπονδία Αναρχικών Κομμουνιστών) συγκάλεσε για την Ετήσια Διεθνή Διάσκεψή της.

textΜια νέα αναρχική κο&... Aug 12 Anarkismo 0 comments

Greek translation of “A new anarchist communist organization in Ontario”

textΤο 13ο Συνέδριο της NEFAC Okt 08 Anarkismo 0 comments

Η Northeastern Federation of Anarchist-Communists (Βορειοανατολική Ομοσπονδία Αναρχικών Κομμουνιστών) συγκαλεί το 13ο Συνέδριο της στις 7 και 8 Οκτώβρη στο Μόντρεαλ του Κεμπέκ.

more >>
© 2005-2020 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]