Benutzereinstellungen

Neue Veranstaltungshinweise

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος

Es wurden keine neuen Veranstaltungshinweise in der letzten Woche veröffentlicht
Recent articles by ΕΣΕ Ιωαννίνων, Σεμπρεβίβα, Κατάληψη Αντιβίωση, Rebel Kollek
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Αντιφασισμός

Διεθνιστικό`... Dez 13 18 by Αντιρατσιστική Ομάδα Αλβανών Μεταναστών

Φασιστική δο ... Dez 05 18 by Κατάληψη Ελαία

Turkish Elections, Looming Fascism and Left Politics Jul 06 18 by Baris Karaagac

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αντιφασισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Samstag Januar 06, 2018 06:25author by ΕΣΕ Ιωαννίνων, Σεμπρεβίβα, Κατάληψη Αντιβίωση, Rebel Kollekauthor email ngnm55 at gmail dot com Report this post to the editors

Για μας η αντιφασιστική συγκέντρωση της περσινής 21ης Φλεβάρη, που τόσο χτυπήθηκε, είναι η στιγμιαία έκφανση ενός συνολικότερου αγώνα για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας. Για μας, τους κακοπληρωμένους εργαζόμενους, τις ξεσπιτωμένες, τους φεσωμένους, τις αντιφασίστριες, τους μετανάστες, τους καταληψίες, τους φοιτητές, τις αντιστεκόμενες, τους ομοφυλόφιλους, τους καταπιεσμένους, τις οργισμένες, τις τρελές κι αλλοπαρμένες... η εύρυθμη λειτουργία της πειθαρχημένης κοινωνίας βρωμάει φασισμό.
ioannina.jpg

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι ιστορική ευθύνη!

Την Τρίτη 21/2/2017, ημέρα της εθνικής «απελευθέρωσης» των Ιωαννίνων, νεοναζί της Χ.Α. κάνουν την εμφάνιση τους στην πόλη, εκπροσωπούμενοι από το νο2 στην ιεραρχία βουλευτή τους Χρ. Παππά. Η παρουσία τους, τόσο στη μητρόπολη όσο και στο χώρο κατάθεσης στεφανιών, ήταν αποτέλεσμα αποδοχής της πρόσκλησης που τους είχαν απευθύνει οι τοπικές αρχές. Μάλιστα, οι υποτιθέμενοι «αντιφασίστες» του δημοκρατικού τόξου, εκπρόσωποι του φάσματος της εξουσίας στο σύνολο της (κυβέρνηση, αντιπολίτευση, τοπικοί άρχοντες, δικαστική, θρησκευτική και εκτελεστική εξουσία), δε θα μπορούσαν παρά να στέκονται δίπλα τους σε αυτήν την καθιερωμένη επετειακή φιέστα της επέκτασης του ελληνικού κράτους. Αντιφατικό? Καθόλου. Άλλωστε ποιος μπορεί να αμφισβητήσει πως ο ρόλος των ναζιστικών/φασιστικών μορφωμάτων ξεπερνά τον εργαλειακό χαρακτήρα που συχνά τους αποδίδεται, καθώς αποτελούν ζωτικό κομμάτι των σύγχρονων δημοκρατικών κρατών. Πόσο δε μάλλον, κατά τη διάρκεια μιας επετείου, που αν και η επίσημη ονομασία της ψελλίζει κάτι για ελευθερία, η ουσία της δεν εστιάζει παρά στην ενίσχυση του ιδεολογήματος της εθνικής ενότητας.

Όπως σε όλη την ευρώπη έτσι και στην ελλάδα, όπου και όποτε χρειάστηκαν τόσο τα ίδια τα φασιστικά μορφώματα (Χ.Α.) όσο και πρόσωπα/εκφραστές της ακροδεξιάς ιδεολογίας (Καμμένος, Άδωνης κ.α.), βρίσκονταν πλάι στους διαχειριστές της εξουσίας προσφέροντας τον ώμο τους προς στήριξη. Λίγα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι αρκετά. Στο κοινοβούλιο ψηφίζουνε παρέα νομοσχέδια για τη διευκόλυνση της εκμετάλλευσης μας και για τη στήριξη του εγχώριου κεφαλαίου. Στο δρόμο επιδίδονται σε πογκρόμ σε μετανάστες, καθόλου τυχαία κυρίως σε περιόδους όπου το ίδιο το κράτος εφαρμόζει ρατσιστικές πολιτικές, ετοιμάζεται για επιχειρήσεις σκούπα ή χτίζει στρατόπεδα συγκέντρωσης και hotspot. Στα τηλεπαράθυρα της εξωτερικής πολιτικής πουλάνε δίπλα-δίπλα νταηλίκι στην τουρκία (βλ. κοινές επισκέψεις σε Καστελόριζο και βραχονησίδες με σκοπό τον καθορισμό ΑΟΖ υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού κεφαλαίου). Μα ακόμα και όταν φαινομενικά οι φασίστες στέκονται απέναντι από την εκάστοτε κυβέρνηση, ακόμα και τότε η συμβολή τους είναι τεράστια στη σταθερότητα του καπιταλιστικού κράτους, καθώς λίγα πράγματα συμβάλλουν τόσο αποτελεσματικά στη διαιώνιση της υποταγής όσο η συντηρητική εθνοβλακωτική ρητορεία.

Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, πως όταν έρχεσαι σε σύγκρουση με το κράτος, συγκρούεσαι και με το παρακράτος και αντίστροφα. Δεν τρέφουμε αυταπάτες πως κάποιο θεσμικό όργανο θέλει ή μπορεί να καταπολεμήσει τα φασιστικά μορφώματα και τη φασιστική ιδεολογία, ακριβώς επειδή το κράτος είναι αυτό που τα δημιουργεί, επειδή προφανώς τα χρειάζεται.

Ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο!

Ύστερα από μια δεκαετία παρουσίας του μαχητικού αντιφασιστικού κινήματος στην πόλη, δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη η προσπάθεια νομιμοποίησης της δημόσιας εμφάνισης των φασιστών. Έτσι, εκείνο το πρωί της Τρίτης ένα πλήθος 50 περίπου ανθρώπων χάλασε την εθνικιστική τους γιορτούλα, διαδηλώνοντας κοντά στο σημείο κατάθεσης των στεφανιών. Η συνέχεια είναι σε γενικές γραμμές γνωστή, οι μπάτσοι επιτέθηκαν με μένος, τραυμάτισαν κόσμο και διέλυσαν τη συγκέντρωση. Συνέλαβαν 4 διαδηλωτές, τον ένα μάλιστα σε λιπόθυμη από το ξύλο κατάσταση. Αντί να μεταφέρουν το διαδηλωτή αμέσως στο νοσοκομείο, τον κράτησαν για πάνω από 2 ώρες κρυμμένο στο μπατσομέγαρο αρνούμενοι την ύπαρξή του στους δικηγόρους.

Σε μια προσπάθεια να αποποιηθούν τα καφριλίκια που κάνανε και να σουλουπώσουν τη δημόσια εικόνα τους, καθώς κυκλοφόρησαν στα media διάφορες φωτογραφίες τους «επί τω έργω», οι συνδικαλόμπατσοι βγήκαν στα κανάλια να μιλήσουν για το πόσο μόνα, αθώα και απροστάτευτα ήταν τα αγόρια της ΕΛ.ΑΣ. που τραυματίστηκαν. Καθώς όμως, είχαν δημοσιοποιηθεί διάφορα πλάνα ακραίας βιαιότητας σε ένα κατάμεστο από μπάτσους κέντρο, η εισαγγελία αναγκάστηκε να καλέσει διερευνητική προανάκριση για τη βαρβαρότητα των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. Ιωαννίνων. Βέβαια, σχεδόν ένα χρόνο μετά είναι δύσκολο να πει κανείς σε τι στάδιο βρίσκεται αυτή η διαδικασία. Μάλλον χάθηκε κάπου ανάμεσα στα μπλεγμένα μπούτια της εισαγγελίας με της αστυνομικής διεύθυνσης.

Όσον αφορά τους 4 συλληφθέντες έγιναν αποδέκτες όλης της εκδικητικότητας των δικαστικών αρχών τόσο για τη χαλασμένη γιορτούλα, όσο και για τα πληγωμένα παλικάρια. Δηλαδή, αν και απ’ ότι πήρε το αυτί μας, οι μπάτσοι πρώτα επιτέθηκαν και έπιασαν κόσμο και σε δεύτερο χρόνο άρχισαν να θερίζουν την οργή. Οι 4 φορτώθηκαν ένα ευρύ, κατασκευασμένο κατηγορητήριο από πλευράς μπάτσων το οποίο εμπλούτισε ευλαβικά και αναβάθμισε η εισαγγελία. Μάλιστα, οι κατασταλτικές τους διαθέσεις έφτασαν μέχρι τους χώρους εργασίας των διωκόμενων με τηλέφωνα και επισκέψεις ασφαλιτών. Παράλληλα, επιχειρήθηκε και η εμπλοκή ενός 5ου ατόμου, το οποίο αν και δε συνελήφθη στο σημείο, το ψάξανε και προσπάθησαν να το συμπεριλάβουν στη δικογραφία με ρόλο ενορχηστρωτή. Το στήσιμο σκευωριών από τομπατσοδικαστικό σύμπλεγμα είναι συνήθης τακτική και δε μας εκπλήσσει. Δυστυχώς για αυτούς, όσοι αγωνίζονται ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας δεν έχουν αρχηγούς. Αν είχαν, θα ήταν πολύ πιο εύκολο και απλό να τους καταστείλλουν.Αν θέλουν αρχηγούς, να ψάξουν στα μπατσοκυκλώματα που πουλάνε την πρέζα και στα φιλαράκια τους στα τάγματα εφόδου.

Είναι γνωστό σε όλους ότι οι μπάτσοι παίζουν συχνά το ρόλο του προστάτη των φασιστοειδών. Είναι αναρίθμητες οι φορές που τους έχουμε δει να επιτίθενται σε καταλήψεις, στέκια, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις από κοινού. Και αν κάποιοι έχουν τόσο βραχύβια μνήμη που ξεχνάνε τις πολυάριθμες δολοφονικές επιθέσεις των φασιστών εναντίον μεταναστών, ρομά, ομοφυλοφίλων κι εργαζομένων με την κάλυψη των μπάτσων και τη συγκάλυψη των ΜΜΕ, σίγουρα δε μπορεί να ξεχάσει κανείς την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα μπροστά στα μάτια των μπάτσων και τις απόπειρες συγκάλυψης στη δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν.

Φασίστες, αφεντικά, βουλευτές, μπάτσοι, δικαστές είστε άρρηκτα συνδεδεμένοι, την εθνική ενότητα την έχουμε χεσμένη!

Παρόλα αυτά, θα ήταν αφέλεια να ερμηνεύσει κανείς την άγρια καταστολή της 21/02/2017 μόνο σαν μια ακόμα στιγμή εναγκαλισμού μπάτσων και φασιστών. Οι μπάτσοι, με την ευθύνη των εντολών να προέρχεται από την αριστερή κυβέρνηση και όχι από κάποιους σκοτεινούς ακροδεξιούς κύκλους, δεν υπερασπίστηκαν μόνο τον Παππά, αλλά το συμβολισμό εκείνης της μέρας. Δεν είναι δύσκολο να τον μαντέψει κανείς! Μια εικόνα μόνο από την εξέδρα ξεκαθαρίζει πως σε επετείους όπως αυτή, όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα βρίσκονται εκεί για να αναπαράξουν σύσσωμα την εθνική ενότητα, όχι σαν μια αφηρημένη αξία, αλλά σαν ένα στιβαρό πυλώνα της αστικής δημοκρατίας. Είναι αυτή η ενότητα που επικαλούνται όταν φτωχοποιούν το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, όταν κατασκευάζουν εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς, όταν προελαύνουν πάνω στις υποτιμημένες μας ζωές, όταν καταστέλλουν. Σε μια πόλη κοντά στα σύνορα με την αλβανία, όπου στα νότια ο ελληνικός αλυτρωτισμός μαίνεται επί δεκαετίες με τη συμμετοχή και της εκκλησίας, σε μια περίοδο που στην περιοχή δρομολογούνται όλο και πιο εχθρικά για τους κατοίκους αναπτυξιακά πλάνα (π.χ. πετρέλαια), το κράτος στέλνει μήνυμα ωμής βίας και διώξεων σε όσους αντιστέκονται.

Επίσημος αγγελιοφόρος η δικαιοσύνη, που επιχειρεί να εξοντώσει όποιον σηκώνει κεφάλι με βαριές ποινές και δυσβάσταχτα δικαστικά έξοδα. Ο νόμος, γραμμένος από χέρια ισχυρών, για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του συναφιού τους, είναι το άλλοθιπου χρειάζονται ώστε να παραβλέπουν την πολιτική φύση των αγώνων. Από τους τρομονόμους των προηγούμενων ετών μέχρι το σημερινό νέο σωφρονιστικό και το πρόσφατο νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση των απεργιών, το ζύγι της δικαιοσύνης, μέσα στο δημοκρατικό σύστημα της ετεροδικίας, είναι φτιαγμένο ώστε να μεροληπτεί ενάντια στους από κάτω που αγωνίζονται.

Για μας η αντιφασιστική συγκέντρωση της περσινής 21ης Φλεβάρη, που τόσο χτυπήθηκε, είναι η στιγμιαία έκφανση ενός συνολικότερου αγώνα για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας.

Για μας, τους κακοπληρωμένους εργαζόμενους, τις ξεσπιτωμένες, τους φεσωμένους, τις αντιφασίστριες, τους μετανάστες, τους καταληψίες, τους φοιτητές, τις αντιστεκόμενες, τους ομοφυλόφιλους, τους καταπιεσμένους, τις οργισμένες, τις τρελές κι αλλοπαρμένες... η εύρυθμη λειτουργία της πειθαρχημένης κοινωνίας βρωμάει φασισμό.

Για να μη ζήσουμε σαν σκλάβοι.

Κοινωνική νομιμοποίηση των συλληφθέντων

Αλληλεγγύη στους 4 διωκόμενους αντιφασίστες

Διαδήλωση: Παρασκευή 12/01/2018, 18:00, Περιφέρεια

Συγκέντρωση: Τρίτη 16/01/2018, 09:00, Δικαστήρια

ΕΣΕ Ιωαννίνων, Σεμπρεβίβα, Κατάληψη Αντιβίωση, Rebel Kollektiv

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
George Floyd: one death too many in the “land of the free”

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αντιφασισμός | Ανακοίνωση Τύπου | gr

Fr 14 Aug, 08:52

browse text browse image

croppeduntitled1.jpg imageΔιεθνιστικός ταξι ... 18:30 Do 13 Dez by Αντιρατσιστική Ομάδα Αλβανών Μεταναστών 0 comments

Για μας η λογική της διεθνιστικής αλληλεγγύης βασίζεται στην διαμόρφωση δικτύων μεταξύ ομάδων και συλλογικοτήτων σε διάφορες χώρες, ειδικά στα Βαλκάνια, οι οποίες έχουν έρθει σε ρήξη με το πνεύμα του εθνικισμού και του πατριωτισμού, και που έχουν σαν απώτερο σκοπό του κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες ενάντια στο κεφάλαιο και τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αναλωθούμε στις “ιστορικές αλήθειες του παρελθόντος” αλλά στα ζητήματα του άμεσου και μακρινού μέλλοντος έχοντας ως αφετηρία τους συλλογικούς κοινούς μας αγώνες.

da14eb3df594a0af12ccb36268f17021_l.jpg imageΦασιστική δολοφον ... 20:50 Mi 05 Dez by Κατάληψη Ελαία 0 comments

Το πρωί της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου, στην περιοχή ανάμεσα στα Δραγωτινά και τα Σπαρτερά Λευκίμμης, διερχόμενος κάτοικος εντοπίζει το πτώμα ενός ανθρώπου πεταμένο σε ένα χαντάκι. Μερικές μέρες μετά, στις 29 Νοεμβρίου, η αστυνομία συλλαμβάνει έναν 44χρονο κάτοικο της περιοχής, ο οποίος ομολογεί την ανθρωποκτονία. Από το σημείο αυτό και έπειτα οι πληροφορίες που σιγά σιγά έρχονται στο φως καταδεικνύουν ότι δεν πρόκειται για ένα απλό έγκλημα, αλλά για κάτι πολύ περισσότερο και πολύ πιο επικίνδυνο. Αυτό που συνέβη στη Λευκίμμη ήταν μια φασιστική δολοφονία.

4289d02ae94d7fe77cd8f6830a4af406.jpg imageΤα ερείπια του εθνι&... 21:57 So 24 Sep by Ex Portu - Αντιεξουσιαστική Κίνηση 0 comments

Η μάχη δεν έχει κερδιθεί αλλά το φασιστικό πτώμα σέρνεται και είναι χρέος του καθενός από μας να το πατήσει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αφήσουμε μία παρέα, όπως η Τ.Ο Χρυσής Αυγής Πειραιά, που προσπαθεί να διαχειριστεί τη σαπισμένη φήμη της, να αναπαραχθεί στον κοινωνικό ιστό. Οι επερχόμενες διαδηλώσεις δεν είναι μνημόσυνα, ούτε γιορτές. Είναι ο αντιφασιστικός αγώνας που πρέπει να δώσουμε. Ούτε βήμα πίσω.

rocilogo.jpg image-Παύλος Φύσσας; -Παρώ... 21:12 Mo 18 Sep by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε 0 comments

Τέσσερα χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ενώ το προσφυγικό ζήτημα έχει εξελιχθεί σε κεντρικό θέμα της πολιτικής και κοινωνικής ατζέντας, η Χρυσή Αυγή έχει περιοριστεί σε ρόλο κομπάρσου, τη στιγμή που η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες είναι μια υπαρκτή κοινωνική τάση. Και αυτό είναι το πιο χειροπιαστό αποτέλεσμα της συλλογικής γροθιάς που δέχθηκαν οι ναζί μετά τη δολοφονία του Φύσσα. Όμως η ίδια η ύπαρξη των στρατοπέδων συγκέντρωσης και ο θεσμικός ρατσισμός που προκύπτει από αυτά δίνουν χώρο ανάπτυξης στις φασιστικές αντιλήψεις: το αντιφασιστικό κίνημα οφείλει να συντηρεί τη μνήμη του και να βρίσκεται σε επαγρύπνηση αναφορικά με το φασιστικό δηλητήριο που παραμονεύει να διαχυθεί ανάμεσά μας.

.png imageΝα τσακίσουμε τον φ&... 21:09 Mo 18 Sep by Αναρχική Ομοσπονδία 0 comments

Εμείς, ως αναρχικοί-αντιεξουσιαστές/-τριες δεν περιμένουμε καμία δικαστική απόφαση. Βρισκόμαστε και θα βρισκόμαστε πάντα απέναντι στη Χ.Α. και όλα τα φασιστικά μορφώματα. Ο φασισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος εκμετάλλευσης που πολεμάμε. Οι αγωνιζόμενοι/-ες θα είναι αυτοί που θα περάσουν σαν οδοστρωτήρας πάνω απ’τη φασιστική απειλή, ξεβρωμίζοντας τις πόλεις, τα χωριά, τις γειτονιές και τις σκέψεις μας από το φασιστικό δηλητήριο. Να ανθίσουν παντού οι antifa ομάδες-συνελεύσεις, και να τσακίσουμε οριστικά τον φασιστικό κίνδυνο.

fissas2720x1024.jpg imageΚάλεσμα στην πορεί&#... 20:14 Do 31 Aug by Κοινωνικό Αντιφασιστικό Μέτωπο 0 comments

Το Κοινωνικό Αντιφασιστικό Μέτωπο φιλοδοξεί να συσπειρώσει όλον αυτόν τον κόσμο στην προοπτική συντονισμού δράσεων, εκδηλώσεων αλλά και της κινηματικής έκφρασης στο δρόμο. Επίσης επιδιώκει να εντάξει σε αυτήν τη διαδικασία τα υποκείμενα που εχθρεύεται ο φασισμός, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Καλούμε λοιπόν όσους και όσες αντιλαμβάνονται αυτήν την ανάγκη, να συμμετέχουν στη διαδικασία συνδιαμόρφωσης των επόμενων κινήσεων και δράσεων ενόψει ενός αντιφασιστικού Σεπτέμβρη στον Πειραιά και ευρύτερα.

d177106564392338170cacff86489281.jpg imageΑντιφασιστική επα ... 06:00 Di 29 Aug by «Μαύρο & Κόκκινο» 0 comments

Την επόμενη περίοδο τόσο σε κεντρικό επίπεδο με την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής όσο και σε τοπικό επίπεδο με την έκβαση της μάχης ενάντια στον Ιερό Λόχο θα κριθούν οι επόμενες εξελίξεις που αφορούν τον τρόπο έκφρασης και οργάνωσης του αντιφασιστικού αγώνα. Τα γεγονότα του Σάρλοτσβιλ και συγκεκριμένα η δολοφονία της Χέδερ Χάγιερ αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά την εγκληματικότητα των φασιστών και νεοναζιστών σε διεθνές επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα καταδεικνύουν τη σημασία που έχει η νικηφόρα έκβαση αυτών των αγώνων. Ένα κοινό νήμα ενώνει τους αγώνες σε παγκόσμιο επίπεδο ενάντια στον σύγχρονο καπιταλιστικό ολοκληρωτισμό, τον φασισμό και τον νεοναζισμό και ένα κομμάτι αυτών των αγώνων αντιστοιχεί σε εμάς και πέφτει στις πλάτες μας.

6339818330_975367e68a_b300x225.jpg imageΟ φασισμός τσακίζε&#... 04:45 Do 23 Feb by Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Ιωαννίνων 0 comments

Αν όμως νομίζουν πως με αυτό τον τρόπο θα ανακόψουν το κοινωνικό κίνημα, τις κατακτήσεις και τους αγώνες του, κάτι έχουν καταλάβει λάθος. Είμαστε διατεθειμένοι να τους βοηθήσουμε. Γιατί θα καταλάβουν τι θα πει να κλείνεις τον δρόμο σε αντιφασίστες, να προστατεύεις τα ναζιστικά καθάρματα και να φυλάς τους εκμεταλλευτές. Θα το καταλάβουν κι από την καλή κι από την ανάποδη!

antipnoia_net.jpg imageΠολιτικό Κάλεσμα σ&#... 16:35 Di 14 Feb by Αναρχική Πολιτική Οργάνωση 0 comments

Αντικρατικό - αντικαπιταλιστικό - αντιφασιστικό κάλεσμα στη δίκη της Χρυσής Αυγής τις ημέρες εκδίκασης της υπόθεσης για την επίθεση στο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι αντίπνοια Τρίτη 14 Φλεβάρη, 9.00, Εφετείο

6339818330_975367e68a_b300x225.jpg imageΒέροια: Μια αντιφασ&... 19:05 So 22 Jan by ΕΣΕ Ημαθίας 0 comments

Ο εχθρός των ναζί είναι το εργατικό και κοινωνικό κίνημα που παλεύει για δικαιοσύνη. Ας μην διαψεύσουμε τους φόβους τους ούτε στιγμή. Δεν φτάνει στο δρόμο να κατεβαίνουν οι 200-300 ενεργοί πολίτες για να πνίξουν το φίδι. Χρειάζεται να φτιαχτεί ένα ακηδεμόνευτο «από τα κάτω» οριζόντιο μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα, στην εργασία, στα σχολεία, τις γειτονιές κ.α που όχι μόνο θα φράζει το δρόμο στους φασίστες, αλλά θα ανοίγει γενικευμένα το δρόμο της αντίστασης και της ανυπακοής στις προσταγές των “από πάνω”.

more >>

imageΑς μιλήσουμε για το&... Sep 27 by Αναρχική Συλλογικότητα mⒶnifesto 0 comments

«Δεν πολεμάμε τον φασισμό μαζί με τη κυβέρνηση, αλλά σε πείσμα της κυβέρνησης. Ξέρουμε καλά ότι καμιά κυβέρνηση στον κόσμο δεν θέλει να τσακίσει στ’ αλήθεια τον φασισμό, γιατί οι αστοί θα χρειάζεται να καταφεύγουν σε αυτόν κάθε φορά που θα τους γλιστράει η εξουσία από τα χέρια»
(Μπουεναβεντούρα Ντουρούτι, 1936, συνέντευξη σε ανταποκριτή της εφημ. «Toronto Star»)

imageΣημειώσεις για τις &... Jun 21 by Βαγιάν 0 comments

Η εικόνα του τσιγγάνου που πουλάει ναρκωτικά, οπλοφορεί και οδηγάει ακριβά αυτοκίνητα είναι το προτεινόμενο μοντέλο της κοινωνίας του θεάματος για τις γκετοποιημένες περιοχές, το αντεσταρμένο κοινωνικό πρότυπο των παραβατικών που με αυτό τον τρόπο γίνεται ακίνδυνο και ταυτόχρονα προσοδοφόρο. Αυτοί οι τσιγγάνοι είναι πρέζάκια της κοινωνίας του θεάματος.

image"Μη συστημικός φασι&... Feb 12 by Φώτης Τερζάκης 1 comments

Άρθρο του Φώτη Τερζάκη - αναδημοσίευση από το 2ο τεύχος της πολιτικής επιθεώρησης "Κοινωνικός αναρχισμός" που κυκλοφόρησε τον Νοέμβρη του 2013 με κύρια θεματική τον φασισμό.

imageΜνήμη & Λήθη Okt 31 by Δρ Αργύρης Αργυριάδης 0 comments

Ο ρόλος των κοινωνικών κινημάτων είναι να στέψουν την προσοχή προς την ανθρώπινη χειραφέτηση και την κοινωνική απελευθέρωση, διαμέσου της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, συστατικά στοιχεία που αντιμάχονται την εθνοκεντρική κατασκευή τα οποία απεχθάνεται ο εθνικισμός. Η επιλογή της μνήμης πρέπει να είναι πάντα κοινωνική, στέλνοντας τον εθνικισμό στην λήθη εκεί που του αξίζει. Άλλωστε ο προδοτικός εφιάλτης ήταν έλληνας κάτι που υπέρμαχοι της «προγονικής» ιστορίας συνειδητά αποκρύπτουν. Οι εθνικιστές είναι οι νέοι εφιάλτες για την κοινωνία. Γι’ αυτό και η μέγιστη δυνατή πράξη, η απονομιμοποίηση τους δεν θα γίνει από την «θεσμική δημοκρατία» αλλά από την ίδια την κοινωνία, όχι των εθνών, αλλά των ανθρώπων!

imageΟι μελανοχίτωνες μ&#... Okt 26 by Ευάγριος Αληθινός - Άπατρις 0 comments

“Μια τέτοια μέρα είναι ωραία για να πεθάνεις
Όμορφα κι όρθιος σε δημόσια θέα
Με λένε Παύλο Φύσσα από τον Περαία
Ελληνας μ’ ό,τι συνάδει αυτό -όχι μια σημαία, μελανοχίτωνας γόνος του Αχιλλέα και του Καραϊσκάκη-”
(Παύλος Φύσσας - a.k.a. Killah P - “Ζόρια”)

more >>

imageΔιεθνιστικός ταξι ... Dez 13 0 comments

Για μας η λογική της διεθνιστικής αλληλεγγύης βασίζεται στην διαμόρφωση δικτύων μεταξύ ομάδων και συλλογικοτήτων σε διάφορες χώρες, ειδικά στα Βαλκάνια, οι οποίες έχουν έρθει σε ρήξη με το πνεύμα του εθνικισμού και του πατριωτισμού, και που έχουν σαν απώτερο σκοπό του κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες ενάντια στο κεφάλαιο και τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αναλωθούμε στις “ιστορικές αλήθειες του παρελθόντος” αλλά στα ζητήματα του άμεσου και μακρινού μέλλοντος έχοντας ως αφετηρία τους συλλογικούς κοινούς μας αγώνες.

imageΦασιστική δολοφον ... Dez 05 0 comments

Το πρωί της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου, στην περιοχή ανάμεσα στα Δραγωτινά και τα Σπαρτερά Λευκίμμης, διερχόμενος κάτοικος εντοπίζει το πτώμα ενός ανθρώπου πεταμένο σε ένα χαντάκι. Μερικές μέρες μετά, στις 29 Νοεμβρίου, η αστυνομία συλλαμβάνει έναν 44χρονο κάτοικο της περιοχής, ο οποίος ομολογεί την ανθρωποκτονία. Από το σημείο αυτό και έπειτα οι πληροφορίες που σιγά σιγά έρχονται στο φως καταδεικνύουν ότι δεν πρόκειται για ένα απλό έγκλημα, αλλά για κάτι πολύ περισσότερο και πολύ πιο επικίνδυνο. Αυτό που συνέβη στη Λευκίμμη ήταν μια φασιστική δολοφονία.

imageΤα ερείπια του εθνι&... Sep 24 0 comments

Η μάχη δεν έχει κερδιθεί αλλά το φασιστικό πτώμα σέρνεται και είναι χρέος του καθενός από μας να το πατήσει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αφήσουμε μία παρέα, όπως η Τ.Ο Χρυσής Αυγής Πειραιά, που προσπαθεί να διαχειριστεί τη σαπισμένη φήμη της, να αναπαραχθεί στον κοινωνικό ιστό. Οι επερχόμενες διαδηλώσεις δεν είναι μνημόσυνα, ούτε γιορτές. Είναι ο αντιφασιστικός αγώνας που πρέπει να δώσουμε. Ούτε βήμα πίσω.

image-Παύλος Φύσσας; -Παρώ... Sep 18 0 comments

Τέσσερα χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ενώ το προσφυγικό ζήτημα έχει εξελιχθεί σε κεντρικό θέμα της πολιτικής και κοινωνικής ατζέντας, η Χρυσή Αυγή έχει περιοριστεί σε ρόλο κομπάρσου, τη στιγμή που η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες είναι μια υπαρκτή κοινωνική τάση. Και αυτό είναι το πιο χειροπιαστό αποτέλεσμα της συλλογικής γροθιάς που δέχθηκαν οι ναζί μετά τη δολοφονία του Φύσσα. Όμως η ίδια η ύπαρξη των στρατοπέδων συγκέντρωσης και ο θεσμικός ρατσισμός που προκύπτει από αυτά δίνουν χώρο ανάπτυξης στις φασιστικές αντιλήψεις: το αντιφασιστικό κίνημα οφείλει να συντηρεί τη μνήμη του και να βρίσκεται σε επαγρύπνηση αναφορικά με το φασιστικό δηλητήριο που παραμονεύει να διαχυθεί ανάμεσά μας.

imageΝα τσακίσουμε τον φ&... Sep 18 0 comments

Εμείς, ως αναρχικοί-αντιεξουσιαστές/-τριες δεν περιμένουμε καμία δικαστική απόφαση. Βρισκόμαστε και θα βρισκόμαστε πάντα απέναντι στη Χ.Α. και όλα τα φασιστικά μορφώματα. Ο φασισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος εκμετάλλευσης που πολεμάμε. Οι αγωνιζόμενοι/-ες θα είναι αυτοί που θα περάσουν σαν οδοστρωτήρας πάνω απ’τη φασιστική απειλή, ξεβρωμίζοντας τις πόλεις, τα χωριά, τις γειτονιές και τις σκέψεις μας από το φασιστικό δηλητήριο. Να ανθίσουν παντού οι antifa ομάδες-συνελεύσεις, και να τσακίσουμε οριστικά τον φασιστικό κίνδυνο.

more >>
© 2005-2020 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]