Benutzereinstellungen

Neue Veranstaltungshinweise

Διεθνή

Es wurden keine neuen Veranstaltungshinweise in der letzten Woche veröffentlicht

Kommende Veranstaltungen

Διεθνή | Αναρχικό κίνημα

Keine kommenden Veranstaltungen veröffentlicht

Στην ταξική πάλη

[Italiano] [Castellano] [Português] [English] [Français]

category Διεθνή | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου author Donnerstag Dezember 14, 2017 20:37author by Δίκτυο Ευρωπαϊκών Οργανώσεων Anarkismo - Anarkismo Report this post to the editors

Επομένως, πιστεύουμε και γι’ αυτό εργαζόμαστε για τη δημιουργία μιας κοινής κουλτούρας και στρατηγικής στις αντίστοιχες οργανώσεις και το δίκτυό μας, προκειμένου να ενισχυθούν οι κοινωνικοί αγώνες και να δυναμώσει η ταξική πάλη και, ταυτόχρονα, ο οργανωμένος χειραφετητικός αναρχισμός. Στόχος μας είναι η οικοδόμηση ενός διεθνούς δικτύου στην κοινή μας (γεωγραφική) περιοχή το οποίο θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ενάντια στις διαδικασίες που αντιμετωπίζουμε. Με τον εντοπισμό των δυνατοτήτων αγώνα εκ μέρους μας, σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε μια εναλλακτική και μια ισορροπία δυνάμεων πιο ευνοϊκή σε εμάς.
460_0___30_0_0_0_0_0_0_0___10_0_0_0_0_0_banner.jpg

Εμείς, οι αναρχικοί και ελευθεριακοί κομμουνιστές στην ταξική πάλη στην καπιταλιστική Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές οργανώσεις που αποτελούν μέρος του δικτύου Anarkismo συνεδρίασαν στις 18 και 19 Νοεμβρίου στη Γένοβα. Συζητήσαμε και ανταλλάξαμε, σκεφτήκαμε και μοιράσαμε τις απόψεις μας, ως δίκτυο που προσπαθεί να σχεδιάσει μια στρατηγική προς τα εμπρός για το κίνημα.

Αντιπροσωπείες από την Ουαλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία και την Ιρλανδία -με μια θερμή δήλωση αλληλεγγύης από τους Καταλανούς συντρόφους μας της Embat- εκφράσαμε την ανάγκη να συγκεκριμενοποιήσουμε και εμβαθύνουμε στο κοινό μας έργο.

Πού βρισκόμαστε;

Η φάση στην οποία ζούμε σήμερα συνιστά χωρίς αμφιβολία μία από τις συστημικές κρίσεις και περιέχει στρατηγικούς μετασχηματισμούς. Ο καπιταλισμός σε κρίση ψάχνει για ένα νέο μοντέλο λειτουργίας, ενώ η πολιτική αριστερά έχει κολλήσει στη δική της βαριά κρίση - στην έλλειψη σαφούς προοπτικής ή θέλησης.

Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός είναι ένα ενεργό τμήμα του Κράτους και της Ευρωπαϊκής διαχείρισης του κεφαλαίου. Έχει εξελιχθεί σε μέσο κυριαρχίας και εκμετάλλευσης. Ένα άλλο τμήμα της πολιτικής αριστεράς εμφορείται από μεταρρυθμιστικές φιλοδοξίες που βασίζονται σε μια κρατικιστική στρατηγική, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να διαμορφώσει μια εναλλακτική λύση προς την κατεύθυνση της πραγματικής κοινωνικής χειραφέτησης. Υπάρχει επίσης ένας σχετικά μεγάλος χώρος που αγωνίζεται να φέρει στη ζωή σημαντικές αντιστάσεις σε τοπικό επίπεδο, αλλά αρνείται να συμμορφωθεί με θεσμικά πλαίσια.

Μέσα από τη διαδικασία των φορντιστικού τύπου εκκαθαριστικών ξεπουλημάτων, ο καπιταλισμός μας οδηγεί πίσω σε μορφές εκμετάλλευσης που θυμίζουν τις αρχές του 20ού αιώνα. Το παραδοσιακό προλεταριάτο μετασχηματίζεται και διευρύνεται -παράγεται εκ νέου μέσω νέων μορφών εκμετάλλευσης, όπως η αυτόνομη εργασία και οι νέες δομές της μισθωτής εργασίας που ωθούν προς την κατεύθυνση γενικευμένων επισφαλών συνθηκών ζωής.

Ο κόσμος και ιδιαίτερα η ΕΕ, αντιμετωπίζουν νέες αντιφάσεις, με μια σχετική πιθανότητα έκρηξης, όπως είναι το Brexit ή η άνοδος των ακροδεξιών κινημάτων που τείνουν να γίνουν εθνικές δυνάμεις. Με τεράστιες εσωτερικές εντάσεις, το γεωστρατηγικό Ευρωπαϊκό μπλοκ βρίσκεται στην άκρη και στο εγγύς μέλλον θα μπορεί είτε να μεταβληθεί σε έναν συνεκτικό ιμπεριαλιστικό πόλο είτε να κινδυνεύσει να αισθανθεί την πίεση των άλλων κέντρων εξουσίας σε όλο τον κόσμο.

Η έλλειψη ενός κοινωνικού κινήματος που να είναι σε θέση να ελέγξει την επίθεση του κυρίαρχου μπλοκ πρέπει να αναβαθμισθεί για να κατανοήσει καλύτερα την παρούσα κατάσταση. Κανένα κίνημα μεταξύ των καταπιεσμένων δεν είναι σε θέση να προχωρήσει σε νέες κοινωνικές κατακτήσεις και να οργανώσει μια μαχητική εργατική τάξη υπό τις παρούσες κυρίαρχες κοινωνικές συνθήκες.

Και αυτό εν μέσω μιας κατάστασης που η άκρα δεξιά γίνεται καθημερινά πιο επιθετική και η αστική τάξη οδηγεί μια επίθεση ενάντια σε κάθε δίκαιη κοινωνική και άλλη κατάκτηση που είχε κερδηθεί μέσα από αγώνες τα τελευταία 150 χρόνια.

Πού θέλουμε να πάμε και τι πρέπει να κάνουμε;

Στην παρούσα φάση και σε αυτή που πρόκειται να έρθει, θα πρέπει και θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια σκληρή και δύσκολη κατάσταση όσον αφορά τη συγκρότηση της παρέμβασής μας. Αλλά εμείς δεν θα πρέπει να φοβόμαστε και δεν θα κάνουμε πίσω.

Το τέλος του καπιταλισμού και η αυτοδιαχείριση του συνόλου της κοινωνίας είναι μια ανάγκη που δεν μπορεί να περιμένει κι άλλο. Ως εκ τούτου, αποτελούν ιστορικούς στόχους. Αυτοί είναι οι στόχοι που βρίσκονται στο επίκεντρο της πρακτικής μας, μέσα στις οργανώσεις των εκμεταλλευομένων. Μαθαίνουμε και προετοιμάζουμε τις αξίες του αύριο στους αγώνες του σήμερα.

Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει κάποια συντόμευση σε αυτό. Το καθημερινό μας καθήκον είναι να χτίσουμε βήμα-βήμα τους αγώνες και τις κοινωνικές συγκρούσεις στις γειτονιές μας και τους χώρους εργασίας μας. Πρέπει να συσσωρεύουμε τη δύναμή μας για να συγκεντρώσουμε και κινητοποιήσουμε το σύνολο της κοινωνίας που αντιστέκεται η οποία δημιουργεί και διαφωνεί, η οποία αρνείται να συμμορφωθεί με τον καπιταλισμό και υπερασπίζεται την μόνη δυνατή εναλλακτική λύση: την οργάνωση από τα κάτω και την καταστροφή κάθε μορφής κυριαρχίας και εκμετάλλευσης. η πολιτική μας σχετίζεται άμεσα με τη χειραφέτηση, την άμεση λαϊκή δράση και την οικοδόμηση της λαϊκής εξουσίας.

Έχουμε δει ότι η Ευρώπη, παρά τις αντιφάσεις της και τις εσωτερικές συγκρούσεις, δεν είναι μόνο μια υπερεθνική ένωση Κρατών, αλλά και ένα σύστημα διακρατικών δυνάμεων που έχει την κατάλληλη ικανότητα να παρεμβαίνει για τη διασφάλιση των ζωτικών συμφερόντων του κυρίαρχου μπλοκ.

Επομένως, πιστεύουμε και γι’ αυτό εργαζόμαστε για τη δημιουργία μιας κοινής κουλτούρας και στρατηγικής στις αντίστοιχες οργανώσεις και το δίκτυό μας, προκειμένου να ενισχυθούν οι κοινωνικοί αγώνες και να δυναμώσει η ταξική πάλη και, ταυτόχρονα, ο οργανωμένος χειραφετητικός αναρχισμός. Στόχος μας είναι η οικοδόμηση ενός διεθνούς δικτύου στην κοινή μας (γεωγραφική) περιοχή το οποίο θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ενάντια στις διαδικασίες που αντιμετωπίζουμε. Με τον εντοπισμό των δυνατοτήτων αγώνα εκ μέρους μας, σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε μια εναλλακτική και μια ισορροπία δυνάμεων πιο ευνοϊκή σε εμάς.

Είμαστε αποφασισμένοι για όσο διάστημα απαιτείται να θέσουμε τη συλλογική μας συμβολή στο κίνημα των κοινωνικών αγώνων στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Μπροστά, στον αγώνα, για την οικοδόμηση της λαϊκής εξουσίας
Φέρνουμε έναν νέο κόσμο στις καρδιές μας

Υπογράφουν
Alternativa Libertaria/FdCA - IΙταλία
Alternative Libertaire - Γαλλία
Coordination des Groupes Anarchistes - Γαλλία
Libertarian Socialist Federation - Βρετανία
Organization Socialiste Libertaire - Ελβετία
Workers Solidarity Movement - Ιρλανδία

*Σχετικός σύνδεσμος: https://www.anarkismo.net/article/30712 Ελληνική μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
George Floyd: one death too many in the “land of the free”

Διεθνή | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου | gr

Di 19 Jan, 07:36

browse text browse image

300_0___20_0_0_0_0_0_crane_vampire.jpg imageAnarkismo εύχεται ένα 2016 αλλη... 07:05 Fr 01 Jan by Anarkismo Editorial Group 0 comments

Είμαστε σίγουροι ότι το 2016 θα είναι μια χρονιά κατά την οποία θα μάθουμε και θα βοηθήσουμε στην ανάπτυξη ενός νέου κόσμου στις καρδιές μας. Το Anarkismo ελπίζει να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για να βοηθήσει στην προώθηση αυτής της εναλλακτικής λύσης. Ευχαριστούμε τους αναγνώστες μας σε αυτή τη διαδικασία και περιμένουμε τη συμβολή τους. [English] [Castellano] [Italiano] [العَرَبِية] [Português] [中文] [Kurdî] [Türkçe]

images_1.jpg imageΣτην ατομιστική ασ&#... 19:23 Mo 22 Jul by Ερρίκο Μαλατέστα 0 comments

Ερρίκο Μαλατέστα, Όταν χτυπάμε την τωρινή κοινωνία, αντιπαραθέτουμε στην ατομιστική αστική ηθική την ηθική της αλληλεγγύης - Στη μνήμη του Ερρίκο Μαλατέστα ο οποίος πέθανε σαν σήμερα, 22 Ιουλίου, το 1932

460_0___30_0_0_0_0_0_beirut1_f.jpg imageEπιστολή από Συντρό&... 17:51 Di 28 Mai by Filistina 0 comments

Η ομάδα μας είναι μια μικρή ομάδα, ριζοσπαστών, οικολόγων, αναρχικών και φεμινιστριών, και δεν έχουμε κάνει πολλά σε σχέση με τις μεγάλες θυσίες πολλών συντρόφων μας αλλού. Ωστόσο, αναγνωρίζουμε ότι εκπροσωπούμε πολλούς από τους συντρόφους μας στον αραβικό κόσμο, από το Μαρόκο έως τη Συρία, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα ίδια διλήμματα όταν επικοινωνούν με τους δυτικούς συντρόφους τους. (Από το A - I n f o s, μετάφραση filistina - Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013)

485474_382909508491021_175925365_n.jpg imageΗ Εργατική Πρωτομα&#... 10:51 Mo 29 Apr by senza classi 0 comments

«Θα’ ρθει μια εποχή που η σιωπή μας θα είναι πιο ισχυρή από τις φωνές που στραγγαλίζετε σήμερα!» Αύγουστος Σπάιζ

affiche_rencontre_inter._st._imier_v.3.jpg imageΔιεθνής Αναρχική Σ&#... 20:13 Mi 15 Feb by Dmitri 0 comments

Όλοι οι ελευθεριακοί από τα διάφορα αναρχικά κινήματα σε όλο τον κόσμο, και όλοι όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τον αναρχισμό καλούνται να συγκεντρωθούν από τις 8 μέχρι τις 12 Αυγούστου 2012 στο St. Imier στην βουνά του Jura στην Ελβετία.

Ο χώρος του βιβλιοπωλείου και εκδόσεων Freedom όπυο συν imageΣυνέδριο των ευρωπ&#... 12:44 Do 24 Mär by Ευρωπαϊκή Συντονιστική Επιτροπή 0 comments

Το Σαββατοκύριακο 26-27 Φλεβάρη 2011, σύντροφοι που αντιπροσώπευαν αναρχικές οργανώσεις από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ελβετία, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Ιρλανδία και την Ιταλία, συναντήθηκαν στο Λονδίνο. [Deutsch] [English] [Italiano] [Dansk]

textΝέο Αρχείο της Αναρ&... 21:50 Mi 23 Jun by AP Archive 0 comments

Το Αρχείο της Αναρχικής Πλατφόρμας είναι ένα αρχείο κειμένων που αφορούν τη δημοσίευση της Οργανωτικής Πλατφόρμας της Γενικής Ένωσης Αναρχικών (Προσχέδιο) από την Ομάδα Ρώσων Αναρχικών στο Εξωτερικό («Delo Truda» Group) το 1926.

anarkismobannersmall_4.jpg imageΣυνάντηση Οργανώσ ... 18:00 Do 11 Feb by Ευρωπαϊκό συνέδριο 0 comments

Το περασμένο Σαββατοκύριακο εκπρόσωποι από 6 αναρχικές οργανώσεις που συμμετέχουν στο Anarkismo συναντήθηκαν στο Παρίσι για το ευρωπαϊκό συνέδριο του Anarkismo.net. [English] [Italiano] [Castellano] [Norsk] [Français] [Português]

300_0___20_0_0_0_0_0_mayday2009_1.jpg imageΑναρχική Κομμουνι ... 21:33 Fr 01 Mai by Αναρχικές κομμουνιστικές οργανώσεις 0 comments

Είναι καθήκον των αναρχικών κομμουνιστών και των επαναστατών [να προστατεύσουν αυτή τη μνήμη και να εξασφαλίσουν το ότι θα εξακολουθεί να αποτελεί μέρος των σημερινών αγώνων ως ενεργός δύναμη η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του εργατικού κινήματος, ενός κινήματος που πρέπει να γίνει μια πραγματικά επαναστατική δύναμη ικανή να καταστρέψει τον καπιταλισμό και να ανοίξει μια νέα εποχή ελευθερίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης.

blackflame_1.jpg imageΈνα βιβλίο-ορόσημο 18:57 Mi 28 Jan by Lucien van der Walt - Michael Schmidt 0 comments

ο βιβλίο “Black Flame: The Revolutionary Class Politics of Anarchism and Syndicalism” (“Μαύρη Φλόγα: Η Επαναστατική Ταξική Πολιτική του Αναρχισμού και του Συνδικαλισμού”) αναμένεται προς διάθεση από τις αμερικανικέ ελευθεριακές εκδόσειςAK Press από τα μέσα του επόμενου μήνα.

more >>

imageΣτην Αλβανία εξέγε&#... Jan 16 by Γιάννης Βολιάτης* 0 comments

Για τους επαναστάτες πάντως, ισχύει πάντοτε η θέση της υπεράσπισης των εξεγέρσεων των από-τα-κάτω ενάντια στους δυνάστες τους, η συμμετοχή σε αυτές με τις δικές τους δυνάμεις, σύμβολα και προτάγματα και η αιώνια προσπάθεια για την ταξική αυτο-συνείδηση των εκμεταλλευόμενων τάξεων, μέσα και από τις εξεγερσιακές διαδικασίες.

imageΜνήμη David Graeber Okt 12 by Αργύρης Αργυριάδης* 0 comments

Στη μνήμη του δημοσιεύω την εισαγωγή από το βιβλίο του Harold Barclay: «Aνθρωπολογία & Αναρχισμός» - Εκδόσεις Σοφίτα. Ο Αναρχικός ανθρωπολόγος Harold Barclay από τον Καναδά μας είχε εμπνεύσει και τους δυο και παρόλο που ο David ήταν μαθητής του Marshall Salins, γνώριζε το έργο του και όπως μου είχε εκμυστηρευθεί, το βιβλίο του Barclay Άνθρωποι χωρίς Δια-κυβέρνηση (People without Government) ήταν αυτό που τον είχε εμπνεύσει να γράψει το δικό του βιβλίο Αποσπάσματα για μια Αναρχική Ανθρωπολογία που έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Στάσει Εκπίπτοντες. Μα τάχα πρέπει τους νεκρούς αιώνια να θρηνούμε; Όπως έλεγε στο τελευταίο μήνυμα του ένας άλλος Wobbly ο αείμνηστος Joe Hill: Μην θρηνείτε για μένα, ΟΡΓAΝΩΘΕΙΤΕ! Είναι σίγουρο πως και ο David Graeber θα συμφωνούσε.

imageΤι εννοούν οι αναρχ&... Sep 01 by Daniel al-Rashid* 0 comments

Όπως περιγράφει ο Guillaume, η συλλογική εξουσία είναι το αποτέλεσμα της ομοσπονδιοποίησης των ομάδων και ενεργεί για τη διατήρηση και εγγύηση της ομοσπονδιακής σύμβασης. Δεν μετατρέπεται σε κάτι ανώτερο από τις ομοσπονδιακές κοινότητες, όπως αυτό που είναι το κράτος, δηλαδή εξουσία πάνω στην υπάρχουσα κοινωνία. Η κυβέρνηση διαλύεται και μπαίνουμε πραγματικά σε μια κατάσταση «αναρχίας, δηλαδή απουσίας κεντρικής εξουσίας».

imageΑτομικισμός, εξεγε&#... Aug 29 by Tommy Lawson* 0 comments

Ο πλήρης τίτλος είναι "Η λεπτή γραμμή ανάμεσα στον ατομικισμό, τον εξεγερτισμό και τον εξουσιασμό" - *Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιούνη 2020 εδώ: http://www.redblacknotes.com/2020/06/17/the-thin-line-between-individualism-insurrection-and-authoritarianism/?fbclid=IwAR092aUF-PJhbAyb4r_C2xOesFcrG...m7xMw
Μετάφραση: Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης.

imageΠρος υπεράσπιση τω&#... Aug 24 by Dmitri (republish) 0 comments

Εάν θέλουμε να καταργήσουμε τα κράτη στο όνομα της δημοκρατίας, τότε πρέπει επίσης να εγκαταλείψουμε την άνεση και να υποστηρίξουμε τις συγκρούσεις. Εάν θέλουμε οι φονταμενταλιστικές κοσμοθεωρίες (της αριστεράς και της δεξιάς) να χάσουν την αίγλη τους, πρέπει να αγκαλιάσουμε την πολυπλοκότητα. Πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον, να διαφωνούμε, να παλεύουμε και να συμφωνούμε τελικά. Μέχρι να μπορέσουμε να συνεργαστούμε, μέχρι να απελευθερωθούμε από τα κουκούλια μας, θα χρειαζόμαστε πάντα ένα κράτος για να μας προστατεύει.

more >>

imageAnarkismo εύχεται ένα 2016 αλλη... Jan 01 Anarkismo 0 comments

Είμαστε σίγουροι ότι το 2016 θα είναι μια χρονιά κατά την οποία θα μάθουμε και θα βοηθήσουμε στην ανάπτυξη ενός νέου κόσμου στις καρδιές μας. Το Anarkismo ελπίζει να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για να βοηθήσει στην προώθηση αυτής της εναλλακτικής λύσης. Ευχαριστούμε τους αναγνώστες μας σε αυτή τη διαδικασία και περιμένουμε τη συμβολή τους. [English] [Castellano] [Italiano] [العَرَبِية] [Português] [中文] [Kurdî] [Türkçe]

imageΣτην ατομιστική ασ&#... Jul 22 0 comments

Ερρίκο Μαλατέστα, Όταν χτυπάμε την τωρινή κοινωνία, αντιπαραθέτουμε στην ατομιστική αστική ηθική την ηθική της αλληλεγγύης - Στη μνήμη του Ερρίκο Μαλατέστα ο οποίος πέθανε σαν σήμερα, 22 Ιουλίου, το 1932

imageEπιστολή από Συντρό&... Mai 28 0 comments

Η ομάδα μας είναι μια μικρή ομάδα, ριζοσπαστών, οικολόγων, αναρχικών και φεμινιστριών, και δεν έχουμε κάνει πολλά σε σχέση με τις μεγάλες θυσίες πολλών συντρόφων μας αλλού. Ωστόσο, αναγνωρίζουμε ότι εκπροσωπούμε πολλούς από τους συντρόφους μας στον αραβικό κόσμο, από το Μαρόκο έως τη Συρία, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα ίδια διλήμματα όταν επικοινωνούν με τους δυτικούς συντρόφους τους. (Από το A - I n f o s, μετάφραση filistina - Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013)

imageΗ Εργατική Πρωτομα&#... Apr 29 0 comments

«Θα’ ρθει μια εποχή που η σιωπή μας θα είναι πιο ισχυρή από τις φωνές που στραγγαλίζετε σήμερα!» Αύγουστος Σπάιζ

imageΔιεθνής Αναρχική Σ&#... Feb 15 1 of Anarkismo Editorial Group 0 comments

Όλοι οι ελευθεριακοί από τα διάφορα αναρχικά κινήματα σε όλο τον κόσμο, και όλοι όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τον αναρχισμό καλούνται να συγκεντρωθούν από τις 8 μέχρι τις 12 Αυγούστου 2012 στο St. Imier στην βουνά του Jura στην Ελβετία.

more >>
© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]