user preferences

New Events

Ιβηρική

no event posted in the last week

Για την καταστολή στην Καταλονία

category Ιβηρική | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Sunday October 08, 2017 19:13author by CGT Barcelona Report this post to the editors

Ανακοίνωση της CGT

Από την πλευράτης CGT εκφράζουμε τη δέσμευσή μας στην υπεράσπιση των ελευθεριών και ενάντια στην καταστολή που έχει εξαπολύσει το κράτος εναντίον του καταλανικού λαού. Καλούμε όλα τα μέλη μας και τα συνδικάτα τους να υπερασπιστούν την άσκηση αυτών των αρχών στο δρόμο και όπου αλλού χρειαστεί.Δεν θα αφήσουμε να μας πάρουν με τη βία άλλα δικαιώματα και ελευθερίες. Θα πολεμήσουμε κάθε μορφή κρατικής τρομοκρατίας με όλα τα μέσα που διαθέτουμε και αναλαμβάνοντας όλες τις συνέπειες.
ghonml83.png

Ανακοίνωση της Ισπανικής CGT για την καταστολή που εξαπέλυσε το Κράτος στην Καταλονία

Αναφορικά με τα πρόσφατα κατασταλτικά επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Καταλονία, όπως συλλήψεις πολιτικών εκπροσώπων, αστυνομικές έρευνες σε μέσα ενημέρωσης και έδρες οργανώσεων, κατάργηση των πολιτικών εγγυήσεων και των δημόσιων ελευθεριών, όπως είναι η ελευθερία της έκφρασης και του συνέρχεσθαι, από τη μεριά της CGT θέλουμε να διακηρύξουμε τα εξής:

1.- Θεωρούμε απολύτως απαράδεκτη την αυταρχική απάντηση της κυβέρνησης και των διοικητικών υπηρεσιών του κράτους απέναντι στην άσκηση της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών , ανεξάρτητα από το αν η προκήρυξη του δημοψηφίσματος της 1ης Οκτωβρίου απέχει πολύ από αυτό που θεωρούμε διαδικασία αυτοδιάθεσης.

2.-Είναι πολύ ανησυχητική η κατασταλτική κλιμάκωση που ζούμε αυτές τις μέρες στην Καταλονία η οποία αποτελεί σοβαρή και αδικαιολόγητη παρέμβαση σε χώρους συλλογικής συμμετοχής , αλλά, στο περιθώριο του δημοψηφίσματος της 1ης Οκτωβρίου, μας ανησυχεί πολύ το γεγονός ότι αυτή η καταστολή επεκτείνεται και σε άλλους χώρους όπως στον συνδικαλιστικό κόσμο και στον κοινωνικό και πολιτικό ακτιβισμό. Η ιστορία δείχνει πως, όταν οι φασιστικές συμπεριφορές μπαίνουν από την πόρτα, δεν βγαίνουν ποτέ παρεκτός κι αν τις πετάξεις έξω. Η κατάσταση εξαίρεσης που έχει επιβληθεί στην Καταλονία μάς θυμίζει περασμένες εποχές που θεωρούσαμε πως έχουν οριστικά ξεπεραστεί. 



3.- Από την πλευράτης CGT εκφράζουμε τη δέσμευσή μας στην υπεράσπιση των ελευθεριών και ενάντια στην καταστολή που έχει εξαπολύσει το κράτος εναντίον του καταλανικού λαού. Καλούμε όλα τα μέλη μας και τα συνδικάτα τους να υπερασπιστούν την άσκηση αυτών των αρχών στο δρόμο και όπου αλλού χρειαστεί.Δεν θα αφήσουμε να μας πάρουν με τη βία άλλα δικαιώματα και ελευθερίες. Θα πολεμήσουμε κάθε μορφή κρατικής τρομοκρατίας με όλα τα μέσα που διαθέτουμε και αναλαμβάνοντας όλες τις συνέπειες.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]