Benutzereinstellungen

Neue Veranstaltungshinweise

Ιβηρική

Es wurden keine neuen Veranstaltungshinweise in der letzten Woche veröffentlicht

Kommende Veranstaltungen

Ιβηρική | Καταστολή / Φυλακές

Keine kommenden Veranstaltungen veröffentlicht

Για τη Γενική Απεργία της 3ης Οκτώβρη

[Castellano] [Français] [English] [Català]

category Ιβηρική | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Tuesday October 03, 2017 04:57author by Ελευθεριακές οργανώσεις Καταλονίας Report this post to the editors

Απευθύνουμε έκκληση στους εργαζόμενους της Καταλονίας να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας και με έναν πολύ ειδικό τρόπο να συμμετάσχουν μαζικά στη γενική απεργία που καλέστηκε για τις 3 Οκτωβρίου. Επειδή το μαχητικό πνεύμα που ταξιδεύει ιστορικά σε αυτόν τον τόπο της Γης δεν θα λυγίσει τόσο εύκολα, επειδή είμαστε η εργατική τάξη και θέλουμε να αποφασίσουμε τα πάντα. Τώρα όλοι στο δρόμο, τώρα ήρθε η ώρα να πολεμήσουμε!
cat_libertaria.jpg

Κοινή ανακοίνωση ελευθεριακών οργανώσεων της Καταλονίας για τη Γενική Απεργία της 3ης Οκτώβρη

ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ! ΣΤΙΣ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Τα συνδικάτα, οι οργανώσεις και οι ομάδες που υπογράφουν το κείμενο, θέλουν να επικοινωνήσουν στους εργάτες και σε όλες τις λαϊκές τάξεις τη θέση τους για τις διάφορες καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες στους δρόμους των πόλεων μας.

Εδώ και μερικά χρόνια, είδαμε πώς η κλιμάκωση της έντασης σε μια υπάρχουσα ιστορική σύγκρουση χρησιμοποιείται για να αναστείλει τα θεμελιώδη δικαιώματα του πληθυσμού. Προερχόμαστε από μια πολιτική και συνδικαλιστική παράδοση που υπερασπίστηκε ιστορικά τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των καταπιεσμένων τάξεων και έχει βγει στους δρόμους να πολεμήσει όταν επιχειρείται να αφαιρεθεί η δύναμη που μας επιτρέπει να είμαστε πρωταγωνιστές του παρόντος και του μέλλοντος μας.

Ως ελευθεριακοί και ενεργό κομμάτι των λαϊκών και συνδικαλιστικών κινημάτων στην Καταλονία, θα υπερασπιζόμαστε πάντα το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των λαών -ξεκινώντας από τη δική μας. Αντιλαμβανόμαστε αυτό ως μια βασική αρχή του φεντεραλισμού, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανθρώπινη συνύπαρξη επί ίσοις όροις. Είμαστε σαφείς ότι η πλήρης χειραφέτηση θα είναι αδύνατη χωρίς το προηγούμενο βήμα της εξάλειψης της υπάρχουσας οικονομικής δομής, δηλαδή του καπιταλισμού. Μέχρι να συμβεί αυτό, οι συνθήκες διαβίωσης της εργατικής τάξης θα συνεχίσουν να συνθλίβονται από τα καταλανικά και τα ισπανικά αφεντικά που λειτουργούν πάντα χέρι-χέρι για να επιβάλουν περικοπές στα κοινωνικά δικαιώματα.

Ωστόσο, θέλουμε να καταγγείλουμε την στρατιωτικοποίηση και την καταπίεση που υφιστάμεθα από το ισπανικό κράτος το οποίο επιδεικνύοντας ένα πολύ εγκληματικό και αυταρχικό πρόσωπο, θέλει να επιβάλει τη βούλησή του στις τελευταίες εξελίξεις. Είμαστε πάντα εναντίον εκείνων που έχουν στρατιωτικοποιήσει την Καταλονία – και οποιαδήποτε επικράτεια – για να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες λαϊκές διαμαρτυρίες ή τη λαχτάρα για κοινωνική χειραφέτηση.

Αντιστεκόμαστε στην καταστολή του κράτους γιατί την έχουμε βιώσει συστηματικά και κατ’ επανάληψη στα δικά μας σώματα, στο δρόμο και στη δουλειά. Για αυτό επίσης θέλουμε να καταγγείλουμε την κατασταλτική φύση της Generalitat de Catalunya (Κυβέρνησης της Καταλονίας) η οποία τα τελευταία χρόνια έχει διώξει, χτυπήσει, συλλάβει και φυλακίσει όλους εκείνους που δεν ήθελαν να κοιτάξουν από την άλλη μεριά κάθε φορά που καταπατούνταν τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα. Δεν ξεχνάμε τον τρόπο με τον οποίο η καταλανική αστυνομία – mossos d’esquadra – μας εκδίωξε απο την Plaça Catalunya, φυλάκισε και κατήγγειλε συνδικαλιστές, μας δίωξε γιατί συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις γύρω από το κοινοβούλιο τις μέρες που μας περιέκοβαν τα κοινωνικά μας δικαιώματα, ή που, υπό το πλαίσιο της πολιτικής επέμβασης, μας συνελάμβανε και μας φυλάκιζε στην πρόσφατη “Επιχείρηση Πανδώρα”, ή, μέσα στα υπόλοιπα, τους θανάτους και τους ακρωτηριασμούς. Έτσι, λοιπόν, δε θα επιτρέψουμε κανέναν να μας πάρει ό,τι είναι δικό μας, φέροντας όποια σημαία φέρει.

Για εμάς, η αυτοδιάθεση και η χειραφέτηση των λαών, των πόλεων και των ανθρώπων δεν μπορούν να παραμείνουν αποκλειστικά στην απόφαση ενός συγκεκριμένου εδαφικού πλαισίου. Η συλλογική ελευθερία δεν είναι δυνατή χωρίς την αποφασιστική δράση του λαού και των εργαζομένων ενάντια στο κράτος και την πολιτική ελίτ που κατέχει τις αντικοινωνικές, πατριαρχικές και καταπιεστικές δομές, οι οποίες επίσης υποστηρίζονται από την επονομαζόμενη Καταλανική κυριαρχία. Η αυτοδιάθεση και η χειραφέτηση θα είναι δυνατές μόνο μέσω της ανυπότακτης δράσης των καταπιεσμένων, οι οποίοι κατανοούν σε αυτό το γεγονός την υπεράσπιση και τη βελτίωση των υλικών συνθηκών διαβίωσής τους. Η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, του πλούτου, η εξάλειψη όλων των μορφών καταπίεσης -όπως η πατριαρχία και οι διάφορες μορφές εξουσίας, τόσο οι ρητές όσο και οι άρρητες- η ευρύτερη ελευθερία της λήψης αποφάσεων και της συμμετοχής, η άμεση δράση και η αυτοδιαχείριση θα είναι αυτό που θα μας κάνει πραγματικά ελεύθερους.

Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι είναι ο λαός που αποτελεί το πολιτικό και ταξικό υποκείμενο, ο οποίος πρέπει να χρησιμεύσει ως βάση για οποιαδήποτε σημαντική κοινωνική αλλαγή και, ως εκ τούτου, επικροτούμε το πέρασμα των λαϊκών οργανώσεων στην πρακτική της ανυπακοής και της αντίστασης στο υπάρχον εξουσιαστικό πλαίσιο. Θέλουμε αυτή η στάση της ανυπακοής και αντιπαράθεσης με την εξουσία να υπερβεί την παρούσα κατάσταση και διευρυνθεί ενάντια σε όλες τις αδικίες που υφιστάμεθα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, απευθύνουμε έκκληση στους εργαζόμενους της Καταλονίας να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας και με έναν πολύ ειδικό τρόπο να συμμετάσχουν μαζικά στη γενική απεργία που καλέστηκε για τις 3 Οκτωβρίου. Επειδή το μαχητικό πνεύμα που ταξιδεύει ιστορικά σε αυτόν τον τόπο της Γης δεν θα λυγίσει τόσο εύκολα, επειδή είμαστε η εργατική τάξη και θέλουμε να αποφασίσουμε τα πάντα. Τώρα όλοι στο δρόμο, τώρα ήρθε η ώρα να πολεμήσουμε!

CNT Catalunya i Balears (Εθνική Συνομοσπονδία Εργασίας – Καταλονίας και Βαλεαρίδων)

CGT Catalunya (Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας Καταλονίας)

Negres Tempestes – Llibertàries per l’alliberament dels pobles (Ελευθεριακοί για τη λαϊκή απελευθέρωση)

Embat, organització llibertària de Catalunya (ελευθεριακή οργάνωση της Καταλονίας

Heura Negra, assemblea llibertària de Vallcarca (ελευθεριακή συνέλευση περιοχής Vallcarca )

Oca Negra, assemblea llibertària del Clot-Camp de l’Arpa (ελευθεριακή συνέλευση περιοχής Clot-Camp de l’Arpa)

Solidaritat Obrera (Εργατική Αλληλεγγύη – Αναρχοσυνδικαλιστική Συνομοσπονδία)

*Μετάφραση: αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”

https://ipposd.wordpress.com/2017/10/02/%CE%BA%CE%BF%CE...E%BD/

Verwandter Link: https://ipposd.wordpress.com
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Ιβηρική | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου | gr

Thu 28 Mar, 23:28

browse text browse image

ghonml83.png imageΓια την καταστολή σ&... 19:13 Sun 08 Oct by CGT Barcelona 0 comments

Από την πλευράτης CGT εκφράζουμε τη δέσμευσή μας στην υπεράσπιση των ελευθεριών και ενάντια στην καταστολή που έχει εξαπολύσει το κράτος εναντίον του καταλανικού λαού. Καλούμε όλα τα μέλη μας και τα συνδικάτα τους να υπερασπιστούν την άσκηση αυτών των αρχών στο δρόμο και όπου αλλού χρειαστεί.Δεν θα αφήσουμε να μας πάρουν με τη βία άλλα δικαιώματα και ελευθερίες. Θα πολεμήσουμε κάθε μορφή κρατικής τρομοκρατίας με όλα τα μέσα που διαθέτουμε και αναλαμβάνοντας όλες τις συνέπειες.

73090_107509552751956_1046507120_n.jpg imageΛευτεριά στον Alfon Fernandez Diaz 21:43 Tue 29 Mar by ΕΣΕ Αθήνας 0 comments

Ο Αλφόν συνελήφθη την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του στην εργατική περιοχή του Βαγιέκας στη Μαδρίτη, στις 14/11/2012. Κατευθύνονταν προς μια απεργιακή περιφρούρηση στη γειτονιά του. Η ημέρα εκείνη ήταν ημέρα γενικής πανευρωπαϊκής απεργίας. Η συμμετοχή του στην απεργία είχε να κάνει με τις διεκδικήσεις που προβάλλονταν: όχι άλλη ανεργία, όχι αντεργατικές μεταρρυθμίσεις, όχι περικοπές στα κοινωνικά αγαθά, όχι ιδιωτικοποιήσεις σε υγεία, εκπαίδευση κτλ.

cabeceradetencionesmovimientolibertariomd_ediima20141216_0914_14.jpg imageΓια τις εισβολές στ&... 18:57 Tue 06 Jan by ΕΣΕ Θεσσαλονίκης 0 comments

Την Τρίτη 16 Δεκέμβρη η “Επιχείρηση Πανδώρα” που ξεκίνησαν οι Ισπανικές αρχές προκάλεσε μάλλον θαυμασμό στην ελληνική αστυνομία για τα κατορθώματα των Ισπανών συναδέλφων τους και σκέφτηκαν να τους μιμηθούνε. Τις μεσημεριανές ώρες τις ίδιας ημέρας η ασφάλεια Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε εισβολές σε τρία σπίτια συντρόφων, ένας από τους οποίους μέλος της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης. Αφού ολοκλήρωσε τις “έρευνές” και την χαρτογράφηση χωρίς να βρει στοιχεία αποχώρησε πιθανόν απογοητευμένη αφού δε μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων που δημιούργησαν οι συνάδελφοι στην Βαρκελώνη.

textΚρατική καταστολή 13:03 Sun 28 Jan by Alternative libertaire 0 comments

Η Alternative Libertaire επιζητεί να σταματήσει η καταστολή και οι νομικές διώξεις ενάντια στο Segi και να απελευθερωθούν αμέσως όλοι οι αγωνιστές που έχουν συλληφθεί.

textΌσο Υπάρχει Έστω Κι ... Jul 12 by ΟRA MIDEN 0 comments

Ένα από τα πολύγλωσσα κείμενα που μοιράσθηκαν στη χθεσινή συγκέντρωση-πορεία στην Ισπανική πρεσβεία σε αλληλεγγύη των Ιταλών και Ισπανών αναρχικών φυλακισμένων.

imageΓια την καταστολή σ&... Oct 08 0 comments

Από την πλευράτης CGT εκφράζουμε τη δέσμευσή μας στην υπεράσπιση των ελευθεριών και ενάντια στην καταστολή που έχει εξαπολύσει το κράτος εναντίον του καταλανικού λαού. Καλούμε όλα τα μέλη μας και τα συνδικάτα τους να υπερασπιστούν την άσκηση αυτών των αρχών στο δρόμο και όπου αλλού χρειαστεί.Δεν θα αφήσουμε να μας πάρουν με τη βία άλλα δικαιώματα και ελευθερίες. Θα πολεμήσουμε κάθε μορφή κρατικής τρομοκρατίας με όλα τα μέσα που διαθέτουμε και αναλαμβάνοντας όλες τις συνέπειες.

imageΛευτεριά στον Alfon Fernandez Diaz Mar 29 0 comments

Ο Αλφόν συνελήφθη την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του στην εργατική περιοχή του Βαγιέκας στη Μαδρίτη, στις 14/11/2012. Κατευθύνονταν προς μια απεργιακή περιφρούρηση στη γειτονιά του. Η ημέρα εκείνη ήταν ημέρα γενικής πανευρωπαϊκής απεργίας. Η συμμετοχή του στην απεργία είχε να κάνει με τις διεκδικήσεις που προβάλλονταν: όχι άλλη ανεργία, όχι αντεργατικές μεταρρυθμίσεις, όχι περικοπές στα κοινωνικά αγαθά, όχι ιδιωτικοποιήσεις σε υγεία, εκπαίδευση κτλ.

imageΓια τις εισβολές στ&... Jan 06 0 comments

Την Τρίτη 16 Δεκέμβρη η “Επιχείρηση Πανδώρα” που ξεκίνησαν οι Ισπανικές αρχές προκάλεσε μάλλον θαυμασμό στην ελληνική αστυνομία για τα κατορθώματα των Ισπανών συναδέλφων τους και σκέφτηκαν να τους μιμηθούνε. Τις μεσημεριανές ώρες τις ίδιας ημέρας η ασφάλεια Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε εισβολές σε τρία σπίτια συντρόφων, ένας από τους οποίους μέλος της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης. Αφού ολοκλήρωσε τις “έρευνές” και την χαρτογράφηση χωρίς να βρει στοιχεία αποχώρησε πιθανόν απογοητευμένη αφού δε μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων που δημιούργησαν οι συνάδελφοι στην Βαρκελώνη.

textΚρατική καταστολή Jan 28 Anarkismo 0 comments

Η Alternative Libertaire επιζητεί να σταματήσει η καταστολή και οι νομικές διώξεις ενάντια στο Segi και να απελευθερωθούν αμέσως όλοι οι αγωνιστές που έχουν συλληφθεί.

© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]