user preferences

Τα ερείπια του εθνικιστικού Πειραιά

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αντιφασισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Sunday September 24, 2017 21:57author by Ex Portu - Αντιεξουσιαστική Κίνησηauthor email ngnm55 at gmail dot com Report this post to the editors

Αντιφασιστική Συγκέντρωση στον Πειραιά

Η μάχη δεν έχει κερδιθεί αλλά το φασιστικό πτώμα σέρνεται και είναι χρέος του καθενός από μας να το πατήσει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αφήσουμε μία παρέα, όπως η Τ.Ο Χρυσής Αυγής Πειραιά, που προσπαθεί να διαχειριστεί τη σαπισμένη φήμη της, να αναπαραχθεί στον κοινωνικό ιστό. Οι επερχόμενες διαδηλώσεις δεν είναι μνημόσυνα, ούτε γιορτές. Είναι ο αντιφασιστικός αγώνας που πρέπει να δώσουμε. Ούτε βήμα πίσω.
4289d02ae94d7fe77cd8f6830a4af406.jpg

Πριν λίγες μέρες συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια απο τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το χρονικό αυτής από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής είναι γνωστό σε όλους και δεν αμφισβητείται από κανέναν. Ο Παύλος πέθανε από το μαχαίρι ενός εντολοδόχου-μέλους της νεοναζιστικής οργάνωσης. Τα ηρωϊκά εμβατήρια, τα αθάνατος και τα μνημόσυνα ανήκουν στην κουλτούρα του αίματος και του θανάτου. Ο Παύλος δυστυχώς δε ζει. Δεν ζει γιατί έκανε ό,τι αρμόζει να κάνει ο οποιοσδήποτε στη θέαση του κτήνους. Ο Παύλος ήταν ένας από μας. Ένας από μας όχι με κριτήριο κάποιας ταμπέλας ή ιδιότητας. Ένας από μας, γιατί μπροστά στο φίδι δεν έτρεξε, δε γύρισε το κεφάλι, δεν ανέθεσε σε χαρακτήρες των ονείρων του την αντιμετωπισή του, αλλά γύρισε να το πατήσει όπως του αρμόζει.

Σε αυτά, λοιπόν, τα τέσσερα χρόνια, ο Παύλος μέσα από το κύκνειο άσμα του έδωσε στη γειτονιά του, τον Πειραιά, αυτό που της έλειπε. Πνοή, κουράγιο, θέληση και θάρρος να ορθώσει το ανάστημα της σε κάποιους θρασύδειλους μπράβους-σκουπίδια. Πλέον είναι σαφές πως οι ισσοροπίες στον Πειραιά και τις πέριξ γειτονιές του αλλάζουν.

Η τοπική κοινωνία αντιλαμβάνεται πως δεν μπορεί να αδιαφορεί πια στα σουλάτσα και την ευήθη προπαγάνδα οποιουδήποτε νενοναζιστικού μορφώματος. Τα παιδία στα σχολία μεγαλώνουν βιώνοντας πως δεν είναι μαγκιά το εθνικιστικό προφίλ, αλλά δηλεία και ξεφτίλα. Σε όλον τον κοινωνικό ιστό έχει καταστεί πρόδηλο ότι ουδεμία ποτέ σχέση είχαν οι φασίστες και η ρητορική τους με το αντι-συστημικό πρόταγμα και η απομόνωση των νοημάτων που πρεσβεύουν οι νοσταλγοί των ηττημένων του δευτέρου παγκοσμίου προχωρεί ακάθεκτα.

Γι΄αυτό άλλωστε στον Πειραιά βρίσκονται στην ταράτσα ενός ουρανοξύστη, κάνουν εκδηλώσεις (sic) με κοινό 10 κωλόγερους, ανοίγουν τα γραφεία τους με τα ΜΑΤ από κάτω και όταν δεν έχει μεριμνήσει η εγκάρδια φίλη τους ΕΛ.ΑΣ, κλειδαμπαρώνονται στην θέαση οποιασδήποτε αντιφασιστικής κινητοποίησης.

Όσοι, λοιπόν, έχουν μείνει πιστοί στην ναζιστική ιδεολογία και φιλοδοξούν να φάνε τα τελευταία ψίχουλα από την πίτα των κομματικών κονδυλίων, έχουν μείνει εκεί που ανήκουν. Στο κοινοβούλιο στήνοντας ωραίους και καλά τσακωμούς, πίνοντας καφέ, έχοντας συνοδείες υπαλληλίσκων και παίζοντας εξαιρετικά τον ρόλο τους μαζί με τους υπόλοιπους επαγγεματίες πολιτικούς της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Στα υπόλοιπα παρακλάδια - ποντίκια της Χ.Α (ΑΜΕ, C18, και λοιποί ψεκασμένοι) που βγαίνουν νωρίς τα ξημερώματα και βάζουν κόλα στους χώρους μας, βαφτίζοντας αυτή την πρακτική μαχητική και επαναστατική δεν χρειάζεται να γίνει εκτενής αναφορά, καθώς γελάνε και οι πέτρες, που λέει και η λαϊκή ρήση.

Από την άλλη πλευρά, οι δρόμοι, οι πλατείες, οι γειτονιές και ο εν γένει ο δημόσιος χώρος στον Πειραιά βρήθει αντιφασιστικών νοημάτων. Από τους χώρους ελευθερίας που ανοίγουν και τις αντιφασιστικές εκδηλώσεις, μέχρι τις δομές που αγκαλιάζουν τα υποκείμενα που εχθρεύεται ο φασισμός και τα αντιφασιστικά συνθήματα στους τοίχους. Γίνεται σαφές πλέον πως οι γειτονιές μας ανήκουν στον κόσμο της ελευθερίας και όποιο σκουπίδι κυκλοφορεί αμέριμνο καλά θα κάνει να προσέχει.

Η μάχη δεν έχει κερδιθεί αλλά το φασιστικό πτώμα σέρνεται και είναι χρέος του καθενός από μας να το πατήσει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αφήσουμε μία παρέα, όπως η Τ.Ο Χρυσής Αυγής Πειραιά, που προσπαθεί να διαχειριστεί τη σαπισμένη φήμη της, να αναπαραχθεί στον κοινωνικό ιστό. Οι επερχόμενες διαδηλώσεις δεν είναι μνημόσυνα, ούτε γιορτές. Είναι ο αντιφασιστικός αγώνας που πρέπει να δώσουμε. Ούτε βήμα πίσω.

Ex Portu - Αντιεξουσιαστική Κίνηση

22/9/2017

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
#Nobastan3Causales: seguimos luchando por aborto libre en Chile

Front page

Nota sobre o atual cenrio da luta de classes no Brasil

Devrimci Anarşist Faaliyet: "The states project of eliminating revolutionary opposition hasnt finished yet"

Μετά την καταστροφή τι;

Aufruf zur Demonstration am 2.9.2018 in Unterl "Rheinmetall entwaffnen Krieg beginnt hier"

Mass protest in central and southern Iraq

Ecology in Democratic Confederalism

[Colombia] Perspectivas sobre la primera vuelta de las elecciones presidenciales de Colombia 2018

Call for Solidarity with our Russian Comrades!

8 reasons anarchists are voting Yes to Repeal the hated 8th

Comunicado de CGT sobre la Nakba, 70 aos de dolores para el Pueblo Palestino

[ZAD] Les expulsions ont commenc, la zad appelle se mobiliser

Assassinato Poltico, Terrorismo de Estado: Marielle Franco, Presente!

La Huelga General del 8 de Marzo, un hito histrico

A interveno federal no Rio de Janeiro e o xadrez da classe dominante

Halklarla Savaşan Devletler Kaybedecek

Σχετικά με τον εμπρησμό

Ciao, Donato!

[Uruguay] Ante el homicidio de un militante sindical: Marcelo Silvera

[Argentina] Terrorista es el Estado: Comunicado ante el Informe Titulado "RAM"

[Catalunya] Continuisme o ruptura. Sobre les eleccions del 21D

Reconnaissance par Trump de Jrusalem comme capitale d'Isral : de l'huile sur le feu qui brle la Palestine

Noi comunisti anarchici/libertari nella lotta di classe, nell'Europa del capitale

Luttons contre le harclement et toutes les violences patriarcales !

The Old Man and the Coup

2005-2018 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]