user preferences

Αλληλεγγύη στους N. Gülmen - S. Özakça

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Friday September 15, 2017 19:02author by Όμικρον72author email ngnm55 at gmail dot com Report this post to the editors

Η φυλάκιση των δύο απεργών πείνας αποτελεί κομμάτι της ολοκληρωτικής και αυταρχικής πολιτικής του Ερντογάν και του κόμματός του (AKP). Μια πολιτική “...που ήρθε να μονιμοποιηθεί με το αποτυχημένο πραξικόπημα τις 15ης Ιουλίου, που οργάνωσε μερίδα υψηλόβαθμων στρατιωτικών που κατηγορήθηκαν από το κράτος ότι συμμετείχαν στο κίνημα του Γκιουλέν.
ykbxfxpzt02fgzghe0up_g.jpg

Ενάντια στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία

Διθνιστική αλληλεγγύη στους εκπαιδευτικούς απεργούς πείνας

Στις 9 Μάρτη 2017 οι τούρκοι εκπαιδευτικοί Nuriye Gülmen και Semih Özakça ξεκίνησαν απεργία πείνας, συνεχίζοντας τη διαμαρτυρία τους ενάντια στην απόλυσή τους και οξύνοντας τον αγώνα τους ενάντια στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία.

Την 76η ημέρα της απεργίας πείνας, και αφού ο αγώνας τους είχει βρει μεγάλη κοινωνική ανταπόκριση, συλλαμβάνονται από το αυταρχικό καθεστώς του Ερντογάν και οδηγούνται στην φυλακή, όπου μέχρι και σήμερα, σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης στο νοσοκομείο των φυλακών, συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Η φυλάκιση των δύο απεργών πείνας αποτελεί κομμάτι της ολοκληρωτικής και αυταρχικής πολιτικής του Ερντογάν και του κόμματός του (AKP). Μια πολιτική “...που ήρθε να μονιμοποιηθεί με το αποτυχημένο πραξικόπημα τις 15ης Ιουλίου, που οργάνωσε μερίδα υψηλόβαθμων στρατιωτικών που κατηγορήθηκαν από το κράτος ότι συμμετείχαν στο κίνημα του Γκιουλέν.

Από εκείνη την στιγμή και έπειτα, ο Ερντογάν κατηγορεί τους πολιτικούς του αντιπάλους για την προσπάθεια ανατροπής του και χρησιμοποιεί το αποτυχημένο πραξικόπημα για να γίνει ο απόλυτος άρχοντας, ένας σουλτάνος. Ως τέτοιος, μεριμνά από τη μία να καθαρίσει όλο το κρατικό στερέωμα από τους αντιπάλους του, καθαιρώντας όλο το υψηλόβαθμο επιτελείο του στρατού, τον μισό δημόσιο τομέα, το δικαστικό σύστημα και μεγάλο μέρος της αστυνομίας.

Από την άλλη στρέφεται ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, τα κομμάτια που αγωνίζονται. Δίνει το έναυσμα στους οπαδούς του μαζί με τους γκρίζους λύκους να λιντσάρουν και να επιτεθούν στις γειτονιές και στα στέκια των αριστερών και αναρχικών αγωνιστών και οργανώσεων {...}. Αρχίζει τις μαζικές φυλακίσεις και τους διωγμούς σε συγγραφείς, δημοσιογράφους ακόμα και σε άτομα-χρήστες των social media, σε πολλούς Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές από το Κουρδικό Δημοκρατικό κόμμα HDP, στα μέλη της μπάντας GRUP YURUM και σε αναρχικούς αγωνιστές...”.

(απόσπαμα από την ανακοίνωση για τη φυλάκιση του Huseyin Civan, αρχισυντάκτη της αναρχικής εφημερίδας Meydan” Ιανουάριος 2017)

Στις 14 Σεπτέμβρη 2017, στην Άγκυρα, θα διεξαχθεί η δίκη των εκπαιδευτικών απεργών πείνας Nuriye Gülmen και Semih Özakça.

Εμείς από την πλευρά μας, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας, σε όσους αντιμετωπίζουν καθημερινά το φόβο και παλεύουν ενάντια στο φασιστικό κράτος και παρακράτος της Τουρκίας.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ NURIYE GULMEN ΚΑΙ SEMIH OZAKCA

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

αναρχική συλλογικότητα Όμικρον72

μέλος της Α.Π.Ο. - Ο.Σ.

This page has not been translated into Castellano yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]