user preferences

New Events

Ιβηρική

no event posted in the last week

Να σταματήσουμε τον φασισμό

category Ιβηρική | Θρησκεία | Ανακοίνωση Τύπου author Monday August 21, 2017 20:30author by CGT Barcelonaauthor email ngnm55 at gmail dot com Report this post to the editors

Από όπου κι αν προέρχεται

«Θα σταματήσουμε τον φασισμό από όπου κι αν προέρχεται», λέει το μεγαλύτερο συνδικάτο της Καταλονίας
Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή της αναρχοσυνδικαλιστικής Γενικής Συνομοσπονδίας Εργασίας (CGT), του μεγαλύτερου συνδικάτου της Καταλονίας, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας παίρνει θέση για την δολοφονική επίθεση που έλαβε χώρα στην Βαρκελώνη.
cgtbarcelona.jpg

Αυτή τη φορά το χτύπημα ήταν κοντά μας. Το απόγευμα της Πέμπτης, στη Ράμπλα της Βαρκελώνης πραγματοποιήθηκε επίθεση ενάντια σε πεζούς περαστικούς, προκαλώντας έναν απροσδιόριστο αριθμό θυμάτων. Ενώ παρακολουθούμε με προσοχή και ανησυχία τις πληροφορίες που μεταδίδονται, ως Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας (CGT) της Καταλονίας, θέλουμε να κοινοποιήσουμε τα εξής:

-Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα της επίθεσης. Μια αλληλεγγύη που επεκτείνεται σε όλα τα θύματα που έχουν δεχθεί επίθεση από ένοπλες ομάδες και στρατούς, σε κάθε γωνιά του κόσμου, όχι μόνο σήμερα αλλά και κάθε άλλη μέρα του χρόνου.

-Καθιστούμε σαφές, με τρόπο κατηγορηματικό, ισχυρό και ξεκάθαρο ότι η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και το μίσος ανάμεσα στους διαφορετικούς πολιτισμούς είναι εκφάνσεις φασισμού. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες του κόσμου όλου, έχουμε άλλα σχέδια για να αλλάξουμε τον κόσμο, που τα διέπουν η ελευθερία, η αλληλεγγύη, ο διεθνισμός και η αλληλοβοήθεια.

-Δηλώνουμε επίσης ότι η στρατιωτικοποίηση των δημόσιων χώρων, την οποία έχουμε υποστεί τους τελευταίους μήνες με ένοπλες αστυνομικές δυνάμεις που κραδαίνουν αυτόματα στη μέση των δρόμων, σε πόλεις και γειτονιές, δεν αποτελεί πραγματική λύση για να αποφευχθούν συμβάντα όπως αυτό της Πέμπτης στη Βαρκελώνη.

Θα παλέψουμε λοιπόν, για να μην γίνει αυτό το τραγικό γεγονός αντικείμενο εκμετάλλευσης από τις διάφορες κυβερνήσεις προκειμένου να σκληρήνουν περισσότερο τον ποινικό κώδικα με δικαιολογία τον «πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία» και να αυξήσουν την καταστολή και τη στρατιωτικοποίηση της καθημερινότητάς μας.

Θα σταματήσουμε τον φασισμό από όπου κι αν προέρχεται!

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]