user preferences

Recent articles by GDC - IWW
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Βόρεια Αμερική / Μεξικό Αντιφασισμός

Book Review: 'Why We Fight' Aug 01 21 by LAMA

The Trump putsch Jan 11 21 by Melbourne Anarchist Communist Group

Comment arrête-t-on un coup d’État ? Oct 29 20 by Unity & Struggle

Δολοφονία της 32χρονης Heather Heyer

category Βόρεια Αμερική / Μεξικό | Αντιφασισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Sunday August 13, 2017 22:34author by GDC - IWWauthor email ngnm55 at gmail dot com Report this post to the editors

Στο Charlottesville της Βιρτζίνια

Ανακοίνωση της Γενικής Επιτροπής Άμυνας (GDC) των Βιομηχανικών Εργατών του Κόσμου (IWW) για τη δολοφονία της 32χρονης Heather Heyer στα χθεσινά γεγονότα στο Charlottesville της Βιρτζίνια.

[English] [Français]

Και να λες: [Ανακοίνηση Black Rose Anarchist Federation] [English] [Castellano] [Français]

heathere1502616758135.jpg

Μετά τη σημερινή δολοφονία στο Charlottesville πρέπει όλοι να ενωθούμε για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας κι ο ένας τον άλλον.

Στο Charlottesville της Βιρτζίνια σήμερα, μια συμμαχία φασιστικών ομάδων πραγματοποίησε μια πορεία με τίτλο «Ενώστε τη Δεξιά», όπου διέπραξαν έναν ακόμη φόνο. Ένας φασίστας έριξε το αυτοκίνητό του με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε άλλα αυτοκίνητα δημιουργώντας ένα όπλο πολλαπλών οχημάτων που στόχευσε αντιρατσιστές διαδηλωτές. Απόψε μια 32χρονη γυναίκα (της οποίας το όνομα δε γνωρίζουμε ακόμη*) σκοτώθηκε και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν.

Αισθανόμαστε φρίκη αλλά δεν είμαστε έκπληκτοι από την άνοδο της πολιτικής βίας και των φόνων από την alt-right κι άλλων φασιστικών ομάδων σε όλη τη χώρα. Η σημερινή δολοφονία δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά το τελευταίο σε μια σειρά βίαιων επιθέσεων και δολοφονιών από φασίστες. Σ' αυτές περιλαμβάνονται, μεταξύ πολλών άλλων, ο πυροβολισμός ενός μέλους των IWW/GDG στο Σιάτλ, η διπλή δολοφονία με μαχαίρι στο MAX train του Πόρτλαντ, και η πρόσφατη βομβιστική επίθεση στο τέμενος Νταρ-Αλ-Φαρούκ στη Μινεσότα.

Ο φασισμός είναι μια θανάσιμη απειλή για όλους μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να αποδράσουμε από το ζητούμενο του να την αντιμετωπίσουμε. Οι πολιτικοί, η αστυνομία και το πανεπιστήμιο δε θα μας σώσουν. Δε μπορούμε να αναζητήσουμε τον δρόμο μας για ασφάλεια μέσω της ψήφου. Όπως πάντα, η αστυνομία περιέθαλψε και προστάτευσε τους φασίστες την ίδια στιγμή που τους επέτρεψε και τους βοήθησε στην εκτεταμένη επίθεση εναντίον των διαδηλωτών της αντισυγκέντρωσης. Οι αρχές του Πανεπιστημίου αρνήθηκαν να χρησιμοποιήσουν την ασφάλεια του πανεπιστημιακού campus για να προστατεύσουν φοιτητές και άλλους ανθρώπους από μια συμμορία εκατοντάδων φασιστών.

Η Γενική Επιτροπή Άμυνας καλεί όλο τον κόσμο που εκτιμάει την ανθρώπινη ζωή, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια να εισέλθει στον αγώνα ενάντια στον φασισμό με όποιον τρόπο μπορεί. Δώστε χρήματα στους επιζώντες και στα μέλη των οικογενειών των επιζώντων της σημερινής φασιστικής επίθεσης. Μιλήστε στην οικογένεια και στους φίλους σας, στους συναδέλφους και στους γείτονές σας, και καθορίστε έναν τρόπο άμεσης και χειροπιαστής αντιμετώπισης του φασιστικού μίσους όπου εμφανίζεται. Αν μπορείτε γίνετε μέλη της Γενικής Επιτροπής Άμυνας ή κάποιας τοπικής αντιφασιστικής ομάδας.

Πιθανά μπαίνουμε σε μια καινούργια φάση του αγώνα. Είμαστε αποφασισμένοι να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας. Θα αντεπιτεθούμε και θα νικήσουμε τους φασίστες. Πρέπει να υπερασπίσουμε ο ένας τον άλλον. Αυτό σημαίνει τα πάντα για εμάς.

H αδικία σε έναν, είναι αδικία προς όλους.

Γενική Επιτροπή Άμυνας (GDC) των Βιομηχανικών Εργατών του Κόσμου (IWW)

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]