Benutzereinstellungen

Neue Veranstaltungshinweise

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος

Es wurden keine neuen Veranstaltungshinweise in der letzten Woche veröffentlicht

Οι κινητοποιήσεις 17 και 18 Μάη

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Λαϊκοί Αγώνες | Νέα author Saturday May 20, 2017 17:26author by Αναρχική Ομοσπονδία Report this post to the editors



Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη ότι οι μονόημερες απεργίες ή οι διήμερες κινητοποιήσεις, όσο αυτές μένουν περιορισμένες στο γεγονός της ψήφισης του νέου μνημονίου, θα είναι τίποτα άλλο από αγωνιστικά τελετουργικά που δίνουν ένα κάποιο μήνυμα δυσαρέσκειας. Την ίδια εκείνη στιγμή που τις στηρίζουμε, πρέπει να προσπαθούμε να θέσουμε σε κίνηση μια νέα διαδικασία. Μια διαδικασία σχεδιασμένης αντεπίθεσης σε όλα τα μέτωπα: στο πεζοδρόμιο, στο δρόμο, στη δουλειά, στη γειτονιά.
thessaloniki_3.jpg

Ενημέρωση από τις κινητοποιήσεις 17 και 18 Μάη | Αναρχική Ομοσπονδία

Στις 17/5, ημέρα γενικής απεργίας, η Αναρχική Ομοσπονδία καλούσε σε πορεία στο Ηράκλειο Κρήτης και σε απεργιακή περιφρούρηση, την οποία διοργάνωνε ο Συντονισμός ενάντια στην Κυριακάτικη εργασία και στα "απελευθερωμένα ωράρια". 



Στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία στο κέντρο της πόλης. Στο μπλοκ της ΑΟ συγκεντρώθηκαν 60 περίπου σύντροφοι/ισσες. 



Στη Θεσσαλονίκη οι απεργιακή περιφρούρηση έκλεισε τα καταστήματα  ATTICA, WIND και Bershka επί τους οδού Τσιμισκή, και προσκάλεσε -μόνο με την θέαση της- το κλείσιμο και άλλων καταστημάτων.  
Η απεργιακή πορεία  καλούνταν στην Καμάρα και κινήθηκε στις οδούς Εγνατία- Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Βενιζέλου και κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. 


Στην πορεία, η οποία πλαισιώθηκε από περίπου 2.500 διαδηλωτές καλούσαν τα πρωτοβάθμια σωματεία, το σωματείο υπαλλήλων βιβλίου-χάρτου, η λάντζα (παράταξη στον επισιτισμό), το δίκτυο ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων, ο χώρος αλληλεγγύης γυναικών, η ΒΙΟΜΕ, εργαζόμενοι από το μετρό, την ΕΥΑΘ και την ΕΛΒΟ, συνταξιούχοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, η επιτροπή αγώνα Θεσσαλονίκης για τις Σκουριές, η Συνέλευση ταξικής αλληλεγγύης (ΕΣΕ, Σωματείο Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Σωματείο Σερβιτόρων- Μαγείρων Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξική πρωτοβουλία εμποροϋπαλλήλων), καθώς και αριστερές κινήσεις και κόμματα. Στην πορεία υπήρχαν 3 αναρχικά μπλοκ: το μπλοκ της Συλλογικότητας Αναρχικών από τα Ανατολικά, της Αναρχική Συλλογικότητας άνω θρώσκω και της Αναρχική ομάδας πυρανθός, το μπλοκ της Συνέλευσης για τον Κοινωνικό Αναρχισμό Μαύρο και κόκκινο και το μπλοκ της ανοιχτής αναρχικής συνέλευση φοιτητών/φοιτητριών Quieta Movere.




Στις 18/5 καλούνταν αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα ενάντια στα νέα μέτρα τα οποία ψηφίζονταν στη Βουλή.  
Η Αναρχική Ομοσπονδία καλούσε σε πορεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και σε συγκέντρωση στο Ηράκλειο. 



Στη Θεσσαλονίκη η πορεία καλούνταν στην Καμάρα και κινήθηκε στο δρομολόγιο  Εγνατία- Αγίας Σοφίας- Λεωφόρος Νίκης- Λευκός Πύργος- Αγγελάκη από όπου και κατέληξε στην Καμάρα. Στη διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 500 άτομα.


Στην πορεία υπήρχαν 3 Αναρχικά μπλοκ: το μπλοκ της Αναρχικής Ομοσπονδίας, το μπλοκ της Συλλογικότητας για τον Κοινωνικό Αναρχισμό Μαύρο και Κόκκινο και το μπλοκ της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης. 

 

Στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έπειτα από κάλεσμα της Αναρχικής Ομοσπονδίας στην πλατεία Λιονταριών. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν 50 περίπου άτομα, ενώ έπειτα από λίγο ο κόσμος της συγκέντρωσης αναχώρησε προς το λιμάνι για να συμπαρασταθεί στην απεργία των ναυτεργατών όπου και παρέμεινε μέχρι το βράδυ.  



Στην Αθήνα η πορεία/ συγκέντρωση καλούνταν στην Πλατεία Συντάγματος.
Συνολικά, μαζί με το ΠΑΜΕ ο κόσμος δεν ξεπέρασε τις 7.000. Η αναρχική παρουσία συνίστατο από το μπλοκ της Αναρχικής Ομοσπονδίας και της  ταξικής αντεπίθεση, τα οποία πλαισιώθηκαν από λίγες εκατοντάδες διαδηλωτών. Η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ (ΔΑΚΕ) επιχείρησε να σηκώσει πανό αλλά δέχτηκε επίθεση από αναρχικούς και αναγκάστηκε να φύγει. Γύρω στις 8.45 έγινε συμβολική κίνηση προς τη βουλή από τη δεξιά πλευρά της από κόσμο προσκείμενο στη Ραχηλ Μακρή. Αναρχικοί και αναρχικές πραγματοποίησαν επίθεση στη βουλή από τα αριστερά. Έγινε έντονη χρήση δακρυγόνων. Συνολικά μεταξύ των ωρών 9-10 έγιναν 4 επιθέσεις στη βουλή. Μετά τις 10.15 ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί. Με εξαίρεση τις ώρες εκείνες των συγκρούσεων, το κλίμα ήταν υποτονικό.



Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη ότι οι μονόημερες απεργίες ή οι διήμερες κινητοποιήσεις, όσο αυτές μένουν περιορισμένες στο γεγονός της ψήφισης του νέου μνημονίου, θα είναι τίποτα άλλο από αγωνιστικά τελετουργικά που δίνουν ένα κάποιο μήνυμα δυσαρέσκειας. Την ίδια εκείνη στιγμή που τις στηρίζουμε, πρέπει να προσπαθούμε να θέσουμε σε κίνηση μια νέα διαδικασία. Μια διαδικασία σχεδιασμένης αντεπίθεσης σε όλα τα μέτωπα: στο πεζοδρόμιο, στο δρόμο, στη δουλειά, στη γειτονιά. Έναν αγώνα που θα κρατήσει καιρό και θα είναι δύσκολος. Τόσο δύσκολος, όσο χειρότερη έχει γίνει η ταξική μας θέση και η δυνατότητα εκβιασμού της εξουσίας πάνω μας. Το κόστος της παραίτησης το πληρώνουμε ήδη και την επόμενη φορά που θα γίνει ψήφιση “μνημονίων” θα είναι ακόμα μεγαλύτερο από ότι σήμερα. Όσο ανεχόμαστε τις αλυσίδες αυτές θα γίνονται βαρύτερες.



Χρειαζόμαστε μια καινούρια αρχή.

Ολοι στους δρόμους.




ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ



anarchist-federation.gr

info@anarchist-federation.gr

twitter: twitter.com/anarchistfedGr

fb: facebook.com/anarxikiomospondia2015

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Λαϊκοί Αγώνες | Νέα | gr

Fri 19 Apr, 13:24

browse text browse image

18601216_1797218623923391_1697630022_n.jpg imageΚινητοποιήσεις 17-18 Μ ... 17:21 Sat 20 May by αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” 0 comments

Από την πλευρά μας, την πλευρά των ανέργων, των εργατών, των φτωχών, των πληβείων, η ιστορία των κοινωνικών και ταξικών αγώνων μας δείχνει πως οι προλετάριοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τους θεσμούς, τα κοινοβούλια, τις εκλογές, τις γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες, τους εμπόρους ελπίδας και τους διαμεσολαβητές της ταξικής πάλης.

_2.jpg imageΚαλέσματα Γενικής &#... 18:52 Wed 03 Feb by Αναρχική Ομοσπονδία 0 comments

Η Αναρχική Ομοσπονδία καλεί τις εκμεταλλευόμενες και τους εκμεταλλευόμενους να πλαισιώσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις στις 4 Φλεβάρη ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. 

antexousia.jpg imageΔημιουργικές αντι ... 08:55 Sat 08 Dec by «Το παγκάκι» 0 comments

Δημιουργικές αντιστάσεις και Αντιεξουσία. Εγχειρήματα και προβληματισμοί του ριζοσπαστικού κινήματος στον 21ο αιώνα.

textΕπιφυλακή σε Σχοιν&#... 09:43 Mon 24 Aug by Black Flag 0 comments

Οι εμπρηστές ψάχνουν από απόψε μια νέα ευκαιρία. Είναι επιβεβαιωμένο.

textΕνημέρωση για τη μά&... 21:45 Sun 23 Aug by "Black Flag" 0 comments

Η προπαγάνδα τις αμέσως επόμενες ώρες θα φουντώσει με τη βοήθεια των ρουφιάνων δημοσιογράφων. Καλούμε όλες και όλους να παρεμβαίνουν δυναμικά σε κάθε προσπάθεια προβοκάτσιας, παραπληροφόρησης και φωτογράφισης-ενοχοποίησης του κινήματος.

textΠαρουσίαση βιβλίο ... 14:19 Tue 19 Feb by Οι συντελεστές 0 comments

Το Σάββατο 23 Φλεβάρη γίνεται παρουσίαση του βιβλίου του Τάκη Γιαννικάκη ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΛΟΜΠΟΝΤΑΝ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ στο βιβλιοπωλείο «Άρδην».

textΣκαιά συμπεριφορά &#... 07:34 Tue 30 Jan by Σύντροφοι από ΟΑΕ (για την αντιγραφή) 0 comments

Δημοσιεύτηκε στη δεκαπενθήμερη εφημερίδα της Σύρου «Άποψη», την Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2007

textΑνάληψη δράσης για &... 12:30 Tue 09 Jan by Ανοιχτή Συνέλευση 0 comments

Στην οδό Προφήτου Ηλία 49, απέναντι από το Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στο Πολύδροσο, βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια εγκαταλελειμμένο το κτήμα και η οικία Πραποπούλου.

textΕνάντια στη δεξαμε&#... 14:16 Sat 08 Jul by Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα 0 comments

Διεκδικούμε να ματαιωθούν τα σχέδια των πετρελαϊκών εταιριών και η Βάσοβα να προστατευτεί σαν αναπόσπαστο κομμάτι του Εθνικού Πάρκου ΑΜΘ.

textΌχι στην οικοπεδοπ&#... 09:02 Thu 25 Aug by ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ 0 comments

Από το αθηναϊκό indymedia

more >>

imageΗ εκλογική συγκυρί&#... May 27 by Αργύρης Αργυριάδης 1 comments

Η εκλογική συγκυρία και η γυναίκα του Λωτ στην χώρα των λωτοφάγων

imageΡομά και επαναστατ&#... Dec 12 by Γιάννης Βολιάτης 2 comments

Μιλάω, αντίθετα, για ανθρώπους που θα είναι σάρκα από την σάρκα αυτών των κοινοτήτων, και όχι για “μπαλαμούς” επαναστάτες και αλληλέγγυους, σαν τα μούτρα μας, που, όσο κι αν ταξικά είμαστε κοντά τους περισσότερο από τον κάθε άλλο, κοινωνικά οι καθημερινότητές μας απέχουν αισθητά. Εμείς δηλαδή, μπορούμε και πρέπει απλά να τους φέρουμε σε επαφή με τις ριζοσπαστικές ιδέες, αλλά σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσουμε το ίδιο το υποκείμενο στην προσπάθειά του για χειραφέτηση.

imageΙανός: Ο διπρόσωπος ... Feb 20 by Αργύρης Αργυριάδης 0 comments

Ο διπρόσωπος Ιανός για μια ακόμα φορά αποκαλύφθηκε μέσα στην α-νοησία του ναρκισσισμού και του καθωσπρεπισμού του. Η θεμελιώδης φύση του Ιανού δεν είναι πλέον υπό συζήτηση, οι μέθοδοί του είναι οργανωμένες γύρω από μια ενιαία αρχή: Το κέρδος!

imageΟι ανάγκες της τάξη&... Jan 27 by alerta 1 comments

Σε πείσμα όλων των παραπάνω, το ανατρεπτικό κίνημα καλείται να υπερασπιστεί τις κοινωνικές ανάγκες και τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των υπόλοιπων φτωχοποιημένων στρωμάτων, όταν αυτά απαξιώνονται σε τέτοιες ακραίες καιρικές συνθήκες. Κόντρα στις ιδιωτικοποιήσεις, τα επιχειρηματικά συμφέροντα των εργολαβιών, την υποτίμηση των δημόσιων υποδομών και το τσάκισμα των εργασιακών κεκτημένων, οι εκμεταλλευόμενοι θα πρέπει να ακολουθήσουν το δρόμο της διεκδίκησης και του αγώνα.

imageΗ σύγχρονη νομιμοφ&#... Dec 10 by The Blast 0 comments

Σημασία έχει να αντιληφθούμε ότι μέσα στο σύνολο αυτό υπάρχουν διαφορετικές ομάδες, με διαφορετικά πιστεύω, με διαφορετικά προνόμια, με διαφορετικούς ρόλους, με διαφορετικά συμφέροντα και ότι δική μας δουλειά δεν είναι να τα βάλουμε όλα αυτά σε ένα μπλέντερ για να ανακατευτούνε και να βγει ένας πουρές, αλλά μέσω της ριζοσπαστικής θεωρίας και πρακτικής να αναδεικνύουμε διαρκώς τους ξεχωριστούς κόσμους που υπάρχουν μέσα στην κοινωνία και να χαράζουμε εκείνες τις διαχωριστικές γραμμές που κάποια στιγμή θα καθιστούν αγεφύρωτα τα χάσματα αυτά, οξύνοντας τον κοινωνικό πόλεμο.

more >>

imageΓια τη δολοφονία το&... Feb 07 1 comments

Η αγάπη για τον αθλητισμό, ακόμα και η υποστήριξη κάποιας συγκεκριμένης ομάδας, δεν μπορεί να συμπλέει με φαινόμενα αντικοινωνικής βίας, οπαδικούς στρατούς, ανώνυμες εταιρίες, οικονομικά συμφέροντα του κεφαλαίου, μεγιστάνων, βαρώνων, λαθρέμπορων, καναλαρχών, εκδοτών κ.α. ούτε και με την αναπαραγωγή κάθε κοινωνικής σαπίλας όπως του σεξισμού και της ομοφοβίας που είναι έκδηλα στα οπαδικά τραγούδια.

imageΓια την πανδημία... Aug 26 0 comments

Ως κοινωνία και ως αγωνιζόμενοι για την ατομική και κοινωνική απελευθέρωση να αγωνιστούμε οργανωμένα για τις συνθήκες της ζωής μας και για να πάρουμε εμείς, οι παραγωγοί του πλούτου, τις αποφάσεις στα χέρια μας για να μην υπάρξει ξανά φτώχεια, θάνατος, καταστροφή.

imageΗ ανυπακοή των κατο&... Aug 21 0 comments

Οι συνελεύσεις κατοίκων θα επιτρέψουν τη μεταξύ μας αλληλοβοήθεια παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες, τις ΜΚΟ, κι όλους αυτούς που ανυπομονούν να πλιατσικολογήσουν. Και θα δείτε ότι τα καινούρια μας χωριά θα είναι πιο όμορφα από τα παλιά γιατί θα είναι όπως εμείς τα θέλουμε. Θα φυτέψουμε μόνοι μας τα δέντρα, θα χτίσουμε τα σπίτια μας και θα βοηθήσουμε τους πιο αδύναμους. Απ’ τον καθένα σύμφωνα με τις δυνατότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του.

imageΑπό το λαό προς το λα... Aug 17 0 comments

Επειδή τον τόπο μας τον πονάμε όσο κανένας πολιτικός και κανένας περαστικός τουρίστας, επειδή το δάσος είναι κομμάτι μας και εμείς κομμάτι του, επειδή οι αναμνήσεις και η ζωή μας είναι δεμένα με τον τόπο αυτό, οφείλουμε να αναστοχαστούμε και Πρέπει να εκδικηθούμε.

imageΝα στηρίξουμε τις κ&... Apr 06 0 comments

Με ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ καλεί σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις στις εισόδους των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 7/4, την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ενώ την ίδια μέρα στις 16:00 καλεί σε κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα. Ως Αναρχική Ομοσπονδία στηρίζουμε το κάλεσμα και τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ για την άμεση και ουσιαστική ενίσχυση και θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και την ικανοποίηση των αιτημάτων των γιατρών, των υγειονομικών και των εργαζόμενων στα νοσοκομεία.

more >>
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]