user preferences

Κινητοποιήσεις 17-18 Μάη στην Πάτρα

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Λαϊκοί Αγώνες | Νέα author Saturday May 20, 2017 17:21author by αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” Report this post to the editors

Από την πλευρά μας, την πλευρά των ανέργων, των εργατών, των φτωχών, των πληβείων, η ιστορία των κοινωνικών και ταξικών αγώνων μας δείχνει πως οι προλετάριοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τους θεσμούς, τα κοινοβούλια, τις εκλογές, τις γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες, τους εμπόρους ελπίδας και τους διαμεσολαβητές της ταξικής πάλης.
18601216_1797218623923391_1697630022_n.jpg

Ενημέρωση από το διήμερο κινητοποιήσεων 17-18 Μάη στην Πάτρα

Ολοκληρώθηκε χθες η ψήφιση του 4ου μνημονίου, το οποίο περιλαμβάνει μείωση του αφορολόγητου στα 5.681 ευρώ, μείωση επιδόματος ανεργίας, μείωση επιδόματος θέρμανσης, επιδόματος τέκνων, βοηθημάτων φυσικών καταστροφών, επιδόματος φτώχειας, νέες απολύσεις στον δημόσιο τομέα, ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές, ιδιωτικοποίηση δημόσιου πλούτου και φυσικών πόρων, με την πώληση μονάδων παραγωγής και υποδομών της ΔΕΗ, καθώς και αποκρατικοποιήσεις των ΕΛΠΕ, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, του Ο.Λ.Θ. και της ΔΕΠΑ, εισαγωγή φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων και κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, κατάργηση έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες, μη μεταβίβαση της σύνταξης χηρείας και ουσιαστικά τις μαζικές διαγραφές από τα μητρώα του ΟΑΕΔ μέσω γραφειοκρατικών τεχνασμάτων, τα οποία αποσκοπούν, εκτός των άλλων, σε μια πλασματική εντύπωση μείωσης των ποσοστών της ανεργίας και ανάπτυξης, πράγμα που καταδεικνύει την ευκολία με την οποία κατασκευάζονται τα νούμερα και την πραγματική τους αξία.

Στην Πάτρα, την Τετάρτη 17 Μάη, λοιπόν, βρεθήκαμε στο δρόμο ενόψει της προγραμματισμένης απεργίας. Στις 10 το πρωί στηρίξαμε το κάλεσμα των εμποροϋπαλλήλων για συγκέντρωση στη συμβολή αγ.νικολάου και μαιζώνος. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία από το Παράρτημα. Στο αναρχικό μπλοκ που διαμορφώθηκε ύστερα από κάλεσμα της αναρχικής ομάδας «δυσήνιος ίππος» και άλλων συντρόφων συμμετείχαν περίπου 30 άτομα, με πανό που έγραφε: « ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ».

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας αποκλείσαμε ξανά, μαζί και με άλλους αγωνιστές, το Ειρηνοδικείο της Πάτρας ενάντια στην διεξαγωγή πλειστηριασμών. Εδώ και καιρό έχουν μπει στο στόχαστρο βασικά κοινωνικά αγαθά, όπως το ρεύμα, το νερό, η σίτιση, η υγεία, η στέγαση. Ειδικά για την πρώτη κατοικία, δρομολογείται συστηματικά η υφαρπαγή της από το κράτος και τις τράπεζες.

Την Πέμπτη 18 Μάη, ημέρα ψήφισης των μέτρων πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στη πλατεία Γεωργίου, η οποία κατέληξε σε πορεία στο κέντρο της Πάτρας.

Η σημερινή πολιτική διαχείριση της εξουσίας, έχει αναλάβει τόσο την απρόσκοπτη συνέχιση των πολιτικών υποταγής και εξαθλίωσης της κοινωνίας όσο και την αποκατάσταση του καθεστώτος μέσα σε συνθήκες κρίσης. Αφού οι αυταπάτες που καλλιέργησε, για την ύπαρξη ενός «ανθρώπινου καπιταλισμού» που μπορεί να ανταποκριθεί στις κοινωνικές ανάγκες, πλέον καταρρέουν και μη μπορώντας να αντλήσει περαιτέρω συναίνεση στους σχεδιασμούς της, φανερώνει όλο και περισσότερο το πραγματικό αντικοινωνικό πρόσωπο της κρατικής και καπιταλιστικής εξουσίας.

Από την πλευρά μας, την πλευρά των ανέργων, των εργατών, των φτωχών, των πληβείων, η ιστορία των κοινωνικών και ταξικών αγώνων μας δείχνει πως οι προλετάριοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τους θεσμούς, τα κοινοβούλια, τις εκλογές, τις γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες, τους εμπόρους ελπίδας και τους διαμεσολαβητές της ταξικής πάλης. Ότι έχουν να κερδίσουν θα είναι αποτέλεσμα των πλατιών, οργανωμένων στη βάση, μαχητικών και ριζοσπαστικών αγώνων τους. Μόνο η συνολική ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού, η κοινωνική απαλλοτρίωση του πλούτου που εμείς οι ίδιοι παράγουμε και απομυζά μια κάστα εξουσιαστών, και η κοινωνική επανάσταση για μια νέα κοινωνία κοινοκτημοσύνης, αλληλεγγύης και ελευθερίας μπορούν να δικαιώσουν τους πόθους και τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων.

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”-μέλος Α.Π.Ο. | Ο.Σ.

This page has not been translated into Ελληνικά yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]