user preferences

Για μια ενωτική, εργατική περιφρούρηση

category Βόρεια Αμερική / Μεξικό | Αντιφασισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Friday February 24, 2017 16:59author by Αναρχική Συμμαχία “1 Μάη” Report this post to the editors

των μουσουλμανικών κοινοτήτων

Μετάφραση κειμένου των συντρόφων της αναρχικής συμμαχίας 1 Μάη από την άλλη μεριά του Ατλαντικού σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στις ΗΠΑ, την απαγόρευση εισόδου στα αεροδρόμια, τις φασιστικές επιθέσεις και τις κοινωνικές/ταξικές απαντήσεις.
airportprotests.jpg

Για μια ενωτική, εργατική περιφρούρηση των μουσουλμανικών κοινοτήτων

από «δυσήνιος ίππος» 22/02/2017 11:19 πμ.

Ο Trump, οι λευκοί εθνικιστές σύμβουλοι του και οι φασίστες υποστηρικτές τους επιτίθενται ανοιχτά στις μουσουλμανικές κοινότητες. Η αυταρχική απαγόρευση εισόδου για τους πρόσφυγες από τη Συρία και για τους ταξιδιώτες, τους μετανάστες, τους φοιτητές και τους πρόσφυγες από συνολικά επτά μουσουλμανικά κράτη είναι μια άμεση επίθεση στις μουσουλμανικές κοινότητες, τις κοινότητες μεταναστών, τους έγχρωμους ανθρώπους και το σύνολο της εργατικής τάξης. Η από τα πάνω στοχευμένη επίθεση του Trump εδαφικοποιήθηκε από τους φασίστες που έκαψαν ένα μουσουλμανικό τέμενος στο Τέξας. Στην Πόλη του Κεμπέκ, στον Καναδά, ένας λευκός φασίστας εισέβαλε σε ένα τζαμί, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας πολλούς άλλους. Ο δολοφόνος ήταν γνωστός θαυμαστής του Trump, της γαλλίδας ηγέτη της ακροδεξιάς, Marine Le Pen, και ποικίλλων άλλων ρατσιστικών, αντι-μεταναστευτικών και λευκών εθνικιστικών ομάδων.

Η αντίθεση στην ρατσιστική ταξιδιωτική απαγόρευση του Trump ήταν άμεση και ευρεία. Οι άνθρωποι κατά χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν κατά της απαγόρευσης, τόσο στα αεροδρόμια όσο και στις πόλεις: από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Ντιτρόιτ, το Κολούμπους, το Σικάγο, το Λος Άντζελες, το Σιάτλ και δεκάδες άλλες πόλεις και αεροδρόμια. Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται και είναι πολυφυλετικές και πολυεθνικές, με τη συμμετοχή μουσουλμάνων από πολλές κοινότητες και με την αλληλεγγύη από τις κοινότητες των λατίνων, των μαύρων, των μεταναστών και εργατών όλων των φυλών και εθνικοτήτων. Διάφοροι φιλελεύθεροι ηγέτες και πολλοί που συνδέονται με το Δημοκρατικό Κόμμα επιχειρούν να καθοδηγήσουν τις διαδηλώσεις και να τεθούν επικεφαλής, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι απλοί άνθρωποι, οι εργαζόμενοι ορθώνουν το ανάστημα τους και οικοδομούν το αντίπαλο δέος: νέοι και γέροι, γυναίκες και άνδρες, μουσουλμάνοι και μη, μαύροι, λευκοί, λατίνοι, άραβες, ασιάτες, όλοι μαζί αντιτίθενται στην απαγόρευση και υπερασπίζονται τις μουσουλμανικές και τις μεταναστευτικές κοινότητες.

O Trump και οι υποστηρικτές του επιτίθενται σε πολύ βασικά δικαιώματα και οι άνθρωποι παλεύουν να υπερασπιστούν αυτά τα δικαιώματα: το δικαίωμα στη λατρεία, το δικαίωμα να είναι ο εαυτός τους, το δικαίωμα να ταξιδεύουν, το δικαίωμα να είναι με τις οικογένειές τους, το δικαίωμα να επιβιώσουν από τον πόλεμο και τους βομβαρδισμούς, το δικαίωμα στην εκπαίδευση, το δικαίωμα να είναι ασφαλείς. Όλοι εμείς, συμπεριλαμβανομένων των αναρχικών και των επαναστατών, θα πρέπει να πάρουμε μέρος στον αγώνα για να υπερασπιστούμε αυτά τα βασικά δικαιώματα και να εναντιωθούμε στη κυβέρνηση και τις φασιστικές επιθέσεις στα δικαιώματα των μουσουλμανικών κοινοτήτων. Τώρα, χρειαζόμαστε κοινοτική και ενωτική εργατική αυτοάμυνα. Η πολυφυλετική και πολυεθνική εργατική τάξη πρέπει να ενισχύσει τις προσπάθειές μας, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε υπεράσπιση των μουσουλμανικών κοινοτήτων.

Ξέρουμε ότι οι επιθέσεις στους μουσουλμάνους είναι μέρος των ευρύτερων επιθέσεων στις κοινότητες των Λατίνων, στις κοινότητες των μεταναστών, στους ιθαγενικούς πληθυσμούς, στις γυναίκες, στις LGBTQ κοινότητες, στα άτομα με ειδικές ανάγκες, στις “πόλεις”, στους φυλακισμένους, στους φοιτητές και σε όλους μας. Ενώ ο Trump σχεδιάζει να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της προεκλογικής του καμπάνιας ανατρέποντας την πολιτική της Ουάσιγκτον – αυτό που αποκάλεσε “αποστράγγιση του βάλτου”1– στην πραγματικότητα δουλεύει ώστε να επαναπροσδιορίσει τις πολιτικές και τις τακτικές που θα συνεχίσουν τις ευρείες επιθέσεις στους εργαζόμενους. Ελπίζει να διατηρηθεί το αλληλοφάγωμα μεταξύ των εργαζομένων, ελπίζει να συνεχίσουν οι λευκοί να μάχονται για την υπεράσπιση της “λευκής υπεροχής” και του καπιταλισμού. Μεγάλο μέρος αυτής της επιδίωξης διευκολύνεται από την προώθηση της εικόνας του λευκού εθνικισμού, στον οποίο η λευκή ταυτότητα και τα ιμπεριαλιστικά σύνορα καθορίζουν αυτούς που είναι αποκλεισμένοι και εχθροί, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Τα φαντάσματα του “ξένου” στο εσωτερικό και του πιθανού πολέμου στο εξωτερικό δουλεύουν χέρι-χέρι για να παράξουν νέους στόχους ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας. Αυτή η ρατσιστική και αυταρχική αντίδραση βρίσκεται στο επίκεντρο του προγράμματος του Trump από την αρχή και οι επιθέσεις που ξεκίνησε το κάνουν αυτό προφανές. Εκατομμύρια ανθρώπων που ψήφισαν τον Trump τον έβλεπαν σαν κάποιο που “ταράζει το οικοδόμημα”. Αλλά το πρόγραμμα του Trump είναι μια παραλλαγή του κανόνα των αφεντικών και των δισεκατομμυριούχων, ακόμα και αν κάποιοι από την άρχουσα τάξη ενοχλούνται από την χαοτική του προσέγγιση. Ο κίνδυνος, όπως καταδεικνύουν οι επιθέσεις στα τζαμιά, είναι ότι η ρατσιστική και φασιστική βία υλοποιείται από τα κάτω, από καθημερινούς ανθρώπους. Οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με την ανάγκη να αμυνθούν τόσο απέναντι στις επιθέσεις του κράτους όσο και της ρατσιστικής και φασιστικής βάσης.

Οι αναρχικοί και οι επαναστάτες βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, αλλά πρέπει να συνεχίσουν να παίρνουν μέρος στον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και τις διακρίσεις και να χτίσουν μια πολυφυλετική εργατική αυτοάμυνα όλων των κοινοτήτων μας. Ο Trump θέλει να μας πάει πίσω στο αμερικάνικο Apartheid. Δεν πάμε πίσω. Οι φιλελεύθεροι και το Δημοκρατικό κόμμα δεν έχουν απαντήσεις να δώσουν στον Trump και στην εμφάνιση του φασιστικού κινήματος. Δεν πάμε πίσω σε αποτυχημένες τακτικές και άδειες υποσχέσεις. Ο μόνος δρόμος τώρα είναι ευθεία μπροστά, από μόνοι μας, με ενωμένες δυνάμεις. Κανένας δεν έρχεται για να μας σώσει, πρέπει να το κάνουμε μόνοι μας. Όλο το σύστημα πρέπει να φύγει.

ΟΧΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΤΟΙΧΟΙ, ΟΧΙ ΣΥΝΟΡΑ, ΟΧΙ ΚΡΑΤΗ!

Αναρχική Συμμαχία “1 Μάη”

5 Φεβρουαρίου 2017

μετάφραση: αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” – μέλος της ΑΠΟ

1. Μεταφορική χρήση της ιστορικής αποστράγγισης βάλτων ως πρακτικής για την καταπολέμηση της αύξησης του πληθυσμού κουνουπιών και της μαλάριας. Έχει χρησιμοποιηθεί από διάφορους Αμερικανούς προέδρους ως έκφραση της θέλησης να αλλάξουν τα “κακώς κείμενα”.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]