user preferences

Τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους/ες

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Tuesday February 14, 2017 16:38author by Διακλαδική ΕΣΕ Αθήνας Report this post to the editors

Της ιδιωτικής κλινικής «ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ»

Να δοθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους/ες της ιδιωτικής κλινικής «ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ», όχι άλλος εμπαιγμός από αφεντικά και κράτος. Η εργοδοσία άφησε άνεργους, απλήρωτους και ανασφάλιστους τους εργαζόμενους/ες της ιδιωτικής κλινικής «Νέο Αθήναιον» και συνεχίζει να πράττει το ίδιο, το κράτος μέσω των συναρμόδιων Υπουργείων, στην συγκεκριμένη περίπτωση, Υγείας και Εργασίας.
ese.jpg

Η κρατική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, συνεχίζει να εμπαίζει και να κοροϊδεύει τις συναδέλφισσες/ους μας, παρακρατώντας τους τα δεδουλευμένα ετών, ενώ έχει ήδη αποδεχτεί το αίτημα της εργοδότριας εταιρείας «Νέο Αθήναιον» προς τον κρατικό οργανισμό του ΕΟΠΥΥ για εκχώρηση και μεταβίβαση προς καταβολή των μισθών που οφείλει η εργοδότρια στους εργαζόμενους της. Ο ΕΟΠΥΥ έκανε βεβαίως δεκτό το αίτημα της εργοδοσίας της ιδιωτικής κλινικής για εκχώρηση, διότι υπήρχε οφειλή του οργανισμού προς την εν λόγω εταιρεία και αναγνώρισε τις οφειλές ως πραγματικές και απαιτητές και δεσμεύτηκε για την καταβολή τους. Έως και σήμερα ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει προχωρήσει στην εξόφληση των δεδουλευμένων διότι προβάλλει ως δικαιολογία την νομοθετική ρύθμιση που εφαρμόστηκε για εξόφληση απαιτήσεων που οφείλονται προς τρίτους, με σειρά προτεραιότητας το κράτος, τις τράπεζες και τελευταίους, καταϊδρωμένους και καταληστευμένους τους εργαζόμενους/ες.

Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση είναι επί της ουσίας μια ακόμα επίθεση στους ανθρώπους της εργασίας, από την τωρινή όπως και από κάθε αστική κυβέρνηση που υπηρετεί πιστά το κεφάλαιο, τις τράπεζες και τα αφεντικά, με θύματα στο βωμό του κέρδους των αφεντικών, τους εργαζόμενους/ες. Το Υπουργείο εργασίας ακολούθως αδιαφορεί για την επιβίωση των εργαζομένων της ιδιωτικής κλινικής, που παραμένουν απλήρωτοι/ες και ανασφάλιστοι/ες, χωρίς να έχει προβεί σε καμία παρέμβαση ως οφείλει για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, την πληρωμή των ενσήμων τους και οποιαδήποτε άλλη ενεργεία απαιτείται ώστε να τους δοθούν οι απολύσεις τους προκειμένου να λάβουν το πενιχρό μεν, αλλά απαραίτητα αναγκαίο για την επιβίωση τους, ταμείο ανεργίας. Άλλο ένα ψέμα λοιπόν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τους εργαζόμενους/ες για το υποτιθέμενο «κοινωνικό» κράτος και μάλιστα από κρατικούς οργανισμούς και υπουργεία που υποτίθεται ότι σχετίζονται με την εργασία, την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση των πολιτών, ένα κράτος «κοινωνικό» υποτίθεται, το οποίο δεν λαμβάνει υπόψη του την επιβίωση των εργαζόμενων που παραμένουν απλήρωτοι και άνεργοι αδυνατώντας να καλύψουν έστω τις βασικές και άμεσες ανάγκες τους.

Εμείς στηρίζουμε και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα των συναδελφισσών/ων μας, εργαζομένων της ιδιωτικής κλινικής «Νέο Αθήναιον» και καλούμε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο, άνεργη και άνεργο, συλλογικότητα και σωματείο να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων της ιδιωτικής κλινικής «Νέο Αθήναιον». Με αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη, κάθε εργαζόμενος και εργαζόμενη που εμπαίζεται και αδικείται κατάφωρα, να οργανωθεί στους χώρους δουλειάς ενάντια στην μόνιμη πρακτική που εφαρμόζουν τα αφεντικά, στην κλοπή των δεδουλευμένων, την εκμετάλλευση των εργαζομένων και στο κράτος που υπηρετεί και προστατεύει τα συμφέροντα του κεφαλαίου αδιαφορώντας για τις ζωές και την επιβίωση μας.

ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ – ΕΣΕ ΑΘΗΝΑΣ

13/2/2017

Related Link: http://ese.espivblogs.net/2017/02/13/13-02-2017-neoath/

This page has not been translated into العربية yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]