user preferences

New Events

Yunanistan / Türkiye / Kıbrıs

no event posted in the last week

Türkiye’ye geri gönderilme tehlikesi ile karşı karşıya olan Mohamed A.’nın açlık grevi hakkında

category yunanistan / türkiye / kıbrıs | göç / ırkçılık | press release author Monday January 23, 2017 18:36author by Musaferat Report this post to the editors

Ekim 2016’dan beri Midilli polis istasyonunda idari gözetim altında tutulan ve iltica başvurusu reddedilmesi sebebiyle sınır dışı edilmekle karşı karşıya kalan Mohamed A., Türkiye’ye sınır dışı edilmesini önlemek ve sığınma talebinin karşılanması için 12 Aralık’ta açlık grevine başladı.
c1_k2swiaebkno.jpg

Türkiye’ye geri gönderilme tehlikesi ile karşı karşıya olan Mohamed A.’nın açlık grevi hakkında

Ekim 2016’dan beri Midilli polis istasyonunda idari gözetim altında tutulan ve iltica başvurusu reddedilmesi sebebiyle sınır dışı edilmekle karşı karşıya kalan Mohamed A., Türkiye’ye sınır dışı edilmesini önlemek ve sığınma talebinin karşılanması için 12 Aralık’ta açlık grevine başladı.

Son birkaç günde sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine doktorlar, tedavi görmesi için Vostaneio Midilli Devlet Hastanesine kaldırılmasına karar verdi. Mohamed hastaneye geri döneceğinin güvencesiyle eşyalarını toplamak için hücresine geri getirildi. Hücresine gider gitmez polis onu hücreye kapattı ve hastaneye ancak ertesi sabah geri götürülebileceğini söyledi. Ertesi gün hastaneye geri götürüldüğünde ise gönüllü taburcu olmayı kabul etmesi halinde Atina’ya yollanacağı söylendi.

Verilen söze rağmen, 12 Aralık günü, Yerel Polis Amirliği AB-Türkiye anlaşması uyarınca Mohamed’in Türkiye’ye sınır dışı edilebileceğini duyurdu. Dayanışma grubundaki insanlar ve avukatların ısrarıyla Mohamed tedavi görmesi için hastaneye kaldırıldı. Hastanede tükenmişlik belirtileri (baş dönmesi, çökük, bulanık görme) gösterdiği için iv tedavisi görmeye başladı. Hastaneye yatırılmasıyla Türkiye’ye sınır dışı kararı iptal edildi. Ki maalesef bu karar 13 ocak sabahı Türkiye’ye geri gönderilen 10 mülteciye uygulanmadı. Mohamed hala hastanede! Yetkililer Mohamed’in sınır dışı edilmesi için doktorlara Mohamed’i taburcu etmeleri konusunda baskı yapmaya devam ediyor. Aynı zamanda, hastane kurallarını hiçe sayarak dayanışma grubundaki insanların Mohamed’i ziyaret etmelerini engellemekteler.

Devlet ve köleleri, açlık grevinin 32.gününde olan bir göçmeni sınır dışı etmeye çalışarak daha önce eşi benzeri görülmemiş, insan hayatını tehlikeye atan bu uygulama ile totalitarizmi bir adım daha öteye taşıyor. Bunlar, ailesinden intikam almak için 6 yaşındaki çocuğu esir edebilen, devlet üniversitelerindeki etkinlikleri engelleyen, binlerce göçmene sınır dışı edilene kadar geri gönderme merkezlerinde işkence edebilen bir devletin mekanizmaları. O devlet ki artık işe yarar olmayanların, “çok fazla” olanların, direnenlerin ölümü ve yaşam hakkında karar verme iktidarı olandır.

Biz, sömürü, ırkçılık ve ayrımcılığa maruz kalan herkesle dayanışma içinde olduğumuz beyan ediyoruz. Dayanışmamız hala geri gönderme merkezlerinde tutulan, tecrit edilen ve geri gönderilmiş ve gönderilmeyi bekleyen binlerce göçmenledir. Dayanışmamız, insan hayatının değerinin günden güne düşmesine karşı mücadele edenlerle birliktedir.

Açlık Grevindeki Mohamed A. ile dayanışma

Talepleri derhal yerine getirilsin

Tüm geri göndermeleri durdurun.

Musaferat 13.01.2017.

*Translated from comrades Gocmen Dayanisma

Related Link: http://musaferat.espivblogs.net/turkiyeye-geri-gonderilme-tehlikesi-ile-karsi-karsiya-olan-mohamed-a-nin-aclik-grevi-hakkinda/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]