user preferences

Ολες/οι στην απεργία της 8/12

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Wednesday December 07, 2016 20:41author by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε Report this post to the editors

Να αλλάξουμε το τέλος στο χιλιοπαιγμένο έργο

Μέσα από συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς και τα σωματεία, με επιτροπές αγώνα, με ταξικά σχήματα κόντρα στις επιλογές και την γραμμή των υποταγμένων συνδικαλιστικών οργάνων, να κλιμακώσουμε την μάχη και μετά την απεργία. Να διαχωριστούμε μια και καλή από ό,τι είναι ξένο προς το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Να διασπάσουμε την επικίνδυνη διαταξική οργανωτική και προταγματική ενότητα της χρεοκοπίας, της υποταγής και της ήττας, για χάρη της ενότητας της τάξης σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση.
rocinante.jpg

Να αλλάξουμε το τέλος στο χιλιοπαιγμένο έργο – Ολες/οι στην απεργία της 8/12 – Συγκέντρωση 10.30 π.μ. στο Μουσείο

Βρισκόμαστε ξανά μπροστά σε ένα έργο που έχει ξαναπαιχτεί δεκάδες φορές. Τα πανηγύρια για τη νέα «εθνική επιτυχία» της κυβέρνησης, θα στηθούν και πάλι στις πλάτες της εργατικής τάξης. Η απόφαση του Eurogroup για «αναδιάρθρωση του χρέους», μεταφράζεται σε χιονοθύελλα σκληρών αντεργατικών μέτρων, που ως στόχο θα έχουν από τη μία πλευρά το τσάκισμα των ελάχιστων, πενιχρών εργατικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει και την αντικατάσταση του ήδη εξευτελιστικού μισθού με φιλοδώρημα του 1 ευρώ την ώρα και από την άλλη την ενίσχυση και τόνωση του Κεφαλαίου με οποιονδήποτε τρόπο.

Η ριζική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, μέσω μιας μακράς λίστας μέτρων που θα αίρουν και τα τελευταία εμπόδια και θα ανοίγουν διάπλατα το δρόμο των «επενδύσεων», ήταν από την πρώτη στιγμή των «διαπραγματεύσεων» ο βασικός στόχος της κυβέρνησης, αλλά και το ισχυρό χαρτί του Σ.Ε.Β. ως αντάλλαγμα για την… επιμονή των Ελλήνων εργοδοτών να μείνουν στην πατρίδα. Ενώ για να βγουν τα 4,2 δις ευρώ, που ζητά το Δ.Ν.Τ. για να υπάρξει πλεόνασμα και προϋποθέσεις καπιταλιστικής ανάπτυξης, ετοιμάζεται μέσω του προϋπολογισμού ένα πακέτο φορολογικής επιδρομής με σαφή ταξικά χαρακτηριστικά (που θα αποφέρει σχεδόν 3 δις ευρώ), χτύπημα του καθαρού εισοδήματος στο δημόσιο τομέα και μείωση των δαπανών για την κάλυψη βασικών κοινωνικών εργατικών αναγκών (άλλο 1 δις), παράλληλα με την περαιτέρω φορολογική και ασφαλιστική ελάφρυνση του Κεφαλαίου και την πριμοδότηση από το κράτος των επενδύσεων και της εργασίας!

Το παζάρι των αγορών απαιτεί και ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθετεί, την οριστική κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων μέσω της υπερίσχυσης των επιχειρησιακών και ατομικών, την επέκταση και νομική θωράκιση της ελαστικής και οριακά «μαύρης» εργασίας, την προώθηση προγραμμάτων συντήρησης της ανεργίας. Ακόμα, την απελευθέρωση των απολύσεων, την κατοχύρωση του υποκατώτατου μισθού των 200 ευρώ σε όλους τους νεοεισερχόμενους στην παραγωγή, τον περιορισμό του νομικού πλαισίου για τον συνδικαλισμό, κάτι που σημαίνει ευθέως πως ανοίγει ο δρόμος για να τεθούν στην παρανομία οι αγώνες και οι οργανώσεις της τάξης μας.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι.

Έχουμε εμπειρία και κρίση. Δεν υπάρχει ο χρόνος ούτε η πολυτέλεια της αναμονής και των ψευδαισθήσεων. Δεν μπορεί κανείς πια να πει , πως δεν ήξερε, δεν κατάλαβε. Οι καπιταλιστές δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω. Θα υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και την κερδοφορία τους, πατώντας κυριολεκτικά επί πτωμάτων, όπως απέδειξαν και με την πρόσφατη δολοφονία της συναδέλφισσας μας στα EVEREST.

Ο αστικοποιημένος- εργοδοτικός- κρατικός συνδικαλισμός της Γ.Σ.Ε.Ε. παίζει –ως συνήθως- το χαρτί της συνθηκολόγησης, ως άξιος συμπαραστάτης του Κεφαλαίου και της κυβέρνησης, όπως έκανε σε όλες τις μάχες των τελευταίων ετών. Μεγάλη ευθύνη έχουν και όσες δυνάμεις επιλέγουν να σέρνονται πίσω από τις αποφάσεις της Γ.Σ.Ε.Ε. σε μια σειρά από χώρους, σε ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, νομιμοποιώντας το ρόλο της μέσα στο εργατικό κίνημα. Η απόφαση για απεργία στις 8 Δεκέμβρη, παρότι είναι ξεκάθαρα απόφαση στα όρια της ανταπεργίας, απόφαση εκφυλισμού των αγώνων, που δίνει χρόνο στο Κεφάλαιο και αποθαρρύνει τον κόσμο της εργασίας, πρέπει να γίνει δική μας υπόθεση. Μέσα από συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς και τα σωματεία, με επιτροπές αγώνα, με ταξικά σχήματα κόντρα στις επιλογές και την γραμμή των υποταγμένων συνδικαλιστικών οργάνων, να κλιμακώσουμε την μάχη και μετά την απεργία.

Να διαχωριστούμε μια και καλή από ό,τι είναι ξένο προς το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Να διασπάσουμε την επικίνδυνη διαταξική οργανωτική και προταγματική ενότητα της χρεοκοπίας, της υποταγής και της ήττας, για χάρη της ενότητας της τάξης σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ, 10:30 π.μ., ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (Αθήνα)

*Να ανατρέψουμε τους αντεργατικούς αντιασφαλιστικούς νόμους των τελευταίων ετών.

*Να εμποδίσουμε την ελαστική εκμετάλλευση και τη μαύρη εργασία.

*Επαναφορά των Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς- μείωση του χρόνου εργασίας.

*Ίσα δικαιώματα για τους/τις εκτός παραγωγής εργαζόμενους/ες. Να συνυπολογίζεται η ανεργία ως εργάσιμος χρόνος.

*Ίσα δικαιώματα για τους/τις μετανάστες/ριες.

*Κοινωνικοποίηση των επιχειρήσεων που χρωστούν στα ταμεία και τους εργαζόμενούς τους- Δήμευση των περιουσιών των ιδιοκτητών τους.

*Δωρεάν υγεία και περίθαλψη.

*Οργανώνουμε την επαναστατική συνδικαλιστική ομοσπονδία της τάξης μας – Προετοιμάζουμε τη γενική αντικαπιταλιστική απεργία

ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]