user preferences

New Events

Ibèria

no event posted in the last week

D’#EstatInfiltrat a #EstatEncausat: Ara ens toca a nosaltres

category ibèria | repression / prisoners | comunicat de premsa author Tuesday October 18, 2016 20:48author by Embat - Embatauthor email embat at riseup dot net Report this post to the editors

6316c8be-6aa8-4713-8973-8d2d9f7ce03eAquest abril passat, a través d’una investigació realitzada per la Directa, es va fer públic un intent de captació per part de la policia Nacional cap a un company dels moviments socials de Barcelona. Com sabeu, aquest company havia sigut detingut mesos abans en el marc de l’Operació Pandora, acusat sense fonaments de formar part d’una organització terrorista. El resultat d’aquestes investigacions, són proves que incriminen els aparells repressius de l’Estat, en àmbits coneguts per totes les lluitadores dels moviments contestataris d’aquest país: coaccions i amenaces per obtenir informació, llistes negres, falsos processos judicials en els quals la policia no només fa d’acusació sinó que també de fiscalia, etc. Gràcies als enregistraments de veu realitzats, junt amb la resta de proves obtingudes, Iridia va poder presentar una querella, que com sabeu, el passat dijous dia 6 d’octubre, va ser admesa a tràmit.
6316c8be6aa8471389738d2d9f7ce03e.jpg

Des de l’esclat de la protesta social que van viure els carrers de les nostres ciutats i pobles, arran de les agressions que hem patit amb l’excusa de la crisi financera, estem vivint un cicle repressiu molt fort, on la persecució dels moviments, detencions i assetjament mediàtic estan creixent de la mà de la impunitat policial i les vulneracions de drets. Els exemples d’això són molts i ben coneguts per totes. Mes rere mes, any rere any, hem sigut objecte dels plans que el poder té previstos cap a totes aquelles que no s’han volgut resignar a romandre amb les mans creuades, i malgrat a dia d’avui, podem dir que hem sigut i som protagonistes d’unes lluites de les quals ens sentim orgulloses, els centenars de detencions i empresonaments, han deixat una bona empremta en la nostra memòria col·lectiva.

Per aquest motiu, entenem que el fet que s’hagi acceptat aquesta querella, és en si mateixa una victòria per les que denunciem la repressió i les irregularitats sota les quals actua. Aquest cop, gràcies a les proves fetes públiques, la por ha de canviar de bàndol, i per una vegada, podem fer tombar els rols per passar de ser acusats a acusadors, sempre essent conscients que la via judicial no resoldrà les nostres demandes, sinó la lluita al carrer, la solidaritat i la construcció d’un món nou.

Per això, una sèrie de col·lectius ens estem organitzant per fer un pas endavant, i posar en primer pla tantes històries a les quals malauradament ens estem acostumant, i que conformen el llibre negre de la repressió a la dissidència d’avui en dia. Al nostre entendre, la querella no ha de ser el final sinó el principi d’una resposta que cal donar col·lectivament, i en això pretenem que se centri la campanya.

Estigueu atentes a futurs passos i convocatòries!

#EstatEncausat

PD: si vols participar de la campanya o rebre informació de futurs passos escriu a estatinfiltrat@riseup.net

Extret de Rereguarda en moviment. http://rereguardaenmoviment.org/estatencausat/

+ INFO
https://directa.cat/captaras-informacio-de-lentorn-dels...e-sec
https://directa.cat/jutjat-admet-tramit-querella-pel-ca...icies
https://www.diagonalperiodico.net/libertades/31793-juzg...icias
https://directa.cat/divuit-anys-rere-lombra-allargada-d...jordi
http://rereguardaenmoviment.org/comunicat-sobre-lestat-...trat/
ÀUDIOS
https://www.youtube.com/watch?v=-Pn-IMzDMts
https://www.youtube.com/watch?v=UX7AySZEiPg

Related Link: http://embat.info/estatencausat/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]