user preferences

Να απαλλάξουμε την ανθρωπότητα

category Διεθνή | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday July 21, 2016 05:57author by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε Report this post to the editors

Να απαλλάξουμε την ανθρωπότητα από τη δολοφονική μηχανή των κρατών, των θρησκειών και του Κεφαλαίου. Να αναδείξουμε την τρυφερότητα της ελευθερίας και της αλληλεγγύης.
rocinante.jpg

Να απαλλάξουμε την ανθρωπότητα από τη δολοφονική μηχανή των κρατών, των θρησκειών και του Κεφαλαίου. Να αναδείξουμε την τρυφερότητα της ελευθερίας και της αλληλεγγύης.

Μέσα σε 24 ώρες ο δυτικός κόσμος έγινε ξανά δύο φορές το θέατρο μιας απύθμενης βαρβαρότητας, από αυτήν που η εξουσία και ο καπιταλισμός παράγουν τα τελευταία χρόνια σε πληθωριστικές ποσότητες. Οι 84 δολοφονημένοι άμαχοι της Νίκαιας, οι 60 νεκροί από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, οι 28 σκοτωμένοι των χθεσινών τυφλών βομβαρδισμών στη Συρία , είναι τα νέα θύματα ενός ανορθόδοξου και απάνθρωπου πολέμου που έχει ξεκινήσει ο καπιταλισμός σε κρίση, σε ολάκερο τον πλανήτη.

Έχοντας φτάσει σε ένα αδιέξοδο που είναι ταυτόχρονα οικονομικό, πολιτικό, πολιτισμικό και ηθικό, ο καπιταλισμός υπερασπίζεται την εξουσία του δημιουργώντας εντάσεις και αντιθέσεις σε όλον τον κόσμο και σκορπώντας τον θάνατο από άκρη σε άκρη. Στο Χαλέπι, στη Βυρηττό, στο Παρίσι, στη Βασόρα, στις Βρυξέλες, στη Γάζα, στην Καμπούλ, στη Δαμασκό, στο Μογκαντίσου, στο Κομπάνι, στο Αιγαίο, στη Λαμπεντούζα, στη Φαλούντζα, στο Γερεβάν, η εξουσία στήνει τα αγάλματά της μετατρέποντας σε βάθρο τα ανθρώπινα κορμιά.

Η Ελλάδα, η χώρα στην οποία ζούμε, αποτελεί κομβικό θέατρο αυτής της βαρβαρότητας, ούσα αυτή που έχει αναλάβει για λογαριασμό της Ευρώπης την «απόκρουση» των προσφύγων από την Ασία και την Αφρική, που αναζητούν τη ζωή μακριά από τη βαρβαρότητα του πολέμου. Η ευρω-τουρκική συμφωνία της ντροπής, που περιέγραφε την Τουρκία ως «ασφαλή χώρα» για τους πρόσφυγες και προέβλεπε την επιστροφή τους εκεί, είναι πλέον πολλαπλά έκθετη και πρέπει άμεσα να καταργηθεί.

Η ανθρωπότητα δεν έχει τίποτα να περιμένει από τη διαιώνιση αυτού του συστήματος, από τη διαιώνιση της εξουσίας και των κεφαλαιοκρατικών σχέσεων. Οι οικονομικές, φυλετικές και θρησκευτικές αντιθέσεις που αναπαράγουν την παγκόσμια βαρβαρότητα δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με τις ανάγκες και τις επιθυμίες της συντριπτικής πλειονότητας των κατοίκων του πλανήτη, για ελευθερία, ισότητα και δικαιοσύνη.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ ένας διαφορετικός κόσμος, που θα προτάσσει την αλληλεγγύη απέναντι στον ανταγωνισμό, είναι αναγκαίος. Ένας κόσμος χωρίς ταξικούς, οικονομικούς, εθνικούς, θρησκευτικούς και φυλετικούς διαχωρισμούς, ένας κόσμος χωρίς πολέμους, χωρίς εγκλεισμούς και χωρίς βασανιστήρια. Ένας κόσμος που η ανθρώπινη δημιουργία θα βασίζεται στην ελευθερία και την ισότητα.
Ο κόσμος αυτός δεν είναι εφικτός μέσα στο καπιταλιστικό και εξουσιαστικό πλαίσιο όπου ζούμε σήμερα. Προϋποθέτει την ανατροπή και το ξεπέρασμά του. Η μεγάλη ομοσπονδία των καταπιεσμένων, ανδρών και γυναικών, λευκών, μαύρων και κίτρινων, ανεξαρτήτως θρησκείας, εθνικότητας ή σεξουαλικής προτίμησης, η ομοσπονδία που οργανωθεί για να κηρύξει το βασίλειο της ελευθερίας και να απελευθερώσει τον εαυτό του από τα δεσμά στα οποία τον υπέβαλε η εξουσία, εξακολουθεί να είναι η μεγάλη αναγκαιότητα του ανθρώπινου γένους.

Ενάντια  στους θεούς και τους Καίσαρες, η ελευθεριακή ενότητα των ανθρώπων. Ενάντια στη βαρβαρότητα της εξουσίας, η τρυφερότητα της ελευθερίας και της ισότητας. Ενάντια στον ανταγωνισμό, η αλληλεγγύη.  Χθες, σήμερα και πάντα, αυτά είναι τα συνθήματά μας, μέχρι την τελική χειραφέτηση του ανθρώπου.

-ΟΥΤΕ ΘΕΟΙ ΟΥΤΕ ΑΦΕΝΤΕΣ. ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ, ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΩΝ

-ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΕΝΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ, ΤΩΝ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ

-ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩ-ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ /ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ Ή ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ/ΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΑΣΥΛΟ, ΣΙΤΙΣΗ, ΣΤΕΓΑΣΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]