user preferences

Παρέμβαση: προσφυγικός καταυλισμός Μυρσίνης

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Μετανάστευση / Ρατσισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Tuesday July 12, 2016 17:58author by «δυσήνιος ίππος» Report this post to the editors

Το απόγευμα της Κυριακής, 10 Ιούλη, σύντροφοι και συντρόφισσες από την αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” μαζί και με άλλους συντρόφους από την Πάτρα, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες του καταυλισμού της Μυρσίνης στο νομό Ηλείας.
13652832_1631144790530776_212355205_n.jpg

Ενημέρωση από την παρέμβαση στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μυρσίνη Ηλείας

Το απόγευμα της Κυριακής, 10 Ιούλη, σύντροφοι και συντρόφισσες από την αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” μαζί και με άλλους συντρόφους από την Πάτρα, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες του καταυλισμού της Μυρσίνης στο νομό Ηλείας.

Διανεμήθηκαν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, κρεμάστηκε πανό αλληλεγγύης σε κεντρικό σημείο του χώρου, μοιράστηκαν κείμενα, ενώ υπήρξε και άμεση επικοινωνία με τους ίδιους τους πρόσφυγες για τις συνθήκες διαβίωσης τους εκεί, τις σχέσεις με την τοπική κοινωνία και την αντιμετώπισή τους από τις αρχές, ενώ τους ενημερώσαμε για κινήσεις αλληλεγγύης που πραγματοποιούνται τόσο στην Πάτρα όσο και πανελλαδικά.

Στην επικοινωνία μας αυτή, καταγγέλθηκε από πολλούς πρόσφυγες η άθλια ποιότητα φαγητού που τους παρέχεται από τη Χούτος catering (εταιρεία γνωστή για τη διανομή τροφίμων και σε άλλα στρατόπεδα προσφύγων σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο), το οποίο αρνούνται να δεχτούν εδώ και μια βδομάδα. Το γεγονός αυτό προκαλεί σημαντικό πρόβλημα σίτισης στους περίπου 250 πρόσφυγες που ζουν εκεί.

Παράλληλα, διαπιστώσαμε πως έχει στηθεί στις πλάτες των προσφύγων ένας ολόκληρος μηχανισμός άντλησης κέρδους από διάφορους εμπλεκόμενους, με αφορμή τη διανομή του φαγητού.

Πρόβλημα παρουσιάστηκε την ώρα της παρουσίας μας εκεί και με τη διανομή του νερού, το οποίο όμως γρήγορα αποκαταστάθηκε, ύστερα από αντιδράσεις των προσφύγων.

Μόλις άρχισε να νυχτώνει πραγματοποιήσαμε προβολή βίντεο για μικρούς και μεγάλους, με ενημερωτικά βίντεο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα στον ελλαδικό χώρο αλλά και με προβολή κινουμένων σχεδίων.

Η παρέμβαση είχε καλεστεί και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών κινήσεων για την Αναρχική Συνάντηση Αγώνα ενάντια στα σύνορα, τον πόλεμο και το σύγχρονο ολοκληρωτισμό που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη από τις 15 έως τις 24 Ιούλη, τις ημέρες διεξαγωγής του No Border Camp.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σε πρόσφυγες και μετανάστες


ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ για ζωή και αξιοπρέπεια
 
αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”
μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης -Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων-

Περισσότερες φωτογραφίες http://ipposd.wordpress.com

Βίντεο από την παρέμβαση https://www.youtube.com/watch?v=RBnwKjINeNs

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]