user preferences

Για την επίθεση στη ΒΙΟΜΕ

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Monday July 04, 2016 22:11author by Dmitri - 1 of Anarkismo Editorial Group Report this post to the editors

αι τους Ρομπέν του Ξύλου

Η εργατική τάξη και ο κόσμος του αγώνα οφείλουν, τώρα περισσότερο από ποτέ, να στηρίξουν τον αγώνα των αυτοδιαχειριζόμενων εργοστασίων για ζωή κι αξιοπρέπεια. Ο αγώνας για αυτοδιαχείριση είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση, το τσάκισμα του κράτους και του κεφαλαίου, τη δημιουργία του νέου κόσμου της αλληλεγγύης και της ισότητας, του κόσμου της κοινοκτημοσύνης και της ελευθερίας. Θα στηρίξουμε των αγώνα των εργατών της ΒΙΟΜΕ και των Ρομπέν του Ξύλου μέχρι την τελική νίκη.
dsc00412.jpg

Για την επίθεση στη ΒΙΟΜΕ και τους Ρομπέν του Ξύλου

Την 30η Ιούνη έφτασε στην Αθήνα το Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης στους εργάτες της ΒΙΟΜΕ και του Ρομπέν του Ξύλου. ο βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε μαζική ανοιχτή συνέλευση εργατών & αλληλέγγυων στο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός. Το πρωί της 1ης Ιούλης πραγματοποιήθηκε η καλεσμένη συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας.

Οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ και του Ρομπέν του Ξύλου συναντήθηκαν με την αναπληρώτρια υπουργό εργασίας, Ρ. Αντωνοπούλου απαιτώντας οριστική λύση στο ζήτημα των 2 εργοστασίων. —- Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για ακόμη μια φορά απάντησε με αοριστολογίες και απέφυγε να δεσμευτεί για το οτιδήποτε.

Κατόπιν της συνάντησης οι εργάτες και οι αλληλέγγυοι αποφάσισαν να παραμείνουν έξω από το υπουργείο εργασίας μέχρι να δοθεί οριστική απάντηση στις διεκδικήσεις τους. Στην προσπάθειά τους να στήσουν σκηνές δέχθηκαν την επίθεση των ΜΑΤ, ο διοικητής των οποίων επικαλέστηκε άνωθεν εντολές. Έγιναν 2 προσαγωγές αλληλέγγυων από τη Θεσσαλονίκη ενώ τραυματίστηκαν τουλάχιστον 2 εργάτες της ΒΙΟΜΕ, ένας σύντροφος από την ΑΠΟ και οι 2 προσαχθέντες.

Παρόλη την άγρια επίθεση ο κόσμος του αγώνα δεν πτοήθηκε. Απάντησε με γυμνά χέρια στα καθάρματα των ΜΑΤ και κατάφερε να κρατήσεις τις θέσεις του. Η εξοργιστική “αφέλεια” της Αντωνοπούλου που έκανε την ανήξερη για το ποιος έδωσε την εντολή στα ΜΑΤ να επιτεθούν δεν είναι παρά μια ακόμη σκηνή στο θέατρο σκιών του ΣΥΡΙΖΑ, ενός κόμματος που προεκλογικά “στήριζε” στα λόγια τη ΒΙΟΜΕ και όντας πλέον στην κυβέρνηση επιτίθεται στους εργάτες της, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως είτε με δεξιά, είτε με αριστερή κυβέρνηση το κράτος έχει συνέχεια κι ένα και μοναδικό σκοπό: τη διαιώνιση του εξουσιαστικού συστήματος καταπίεσης κι εκμετάλλευσης.

Η εργατική τάξη και ο κόσμος του αγώνα οφείλουν, τώρα περισσότερο από ποτέ, να στηρίξουν τον αγώνα των αυτοδιαχειριζόμενων εργοστασίων για ζωή κι αξιοπρέπεια. Ο αγώνας για αυτοδιαχείριση είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση, το τσάκισμα του κράτους και του κεφαλαίου, τη δημιουργία του νέου κόσμου της αλληλεγγύης και της ισότητας, του κόσμου της κοινοκτημοσύνης και της ελευθερίας. Θα στηρίξουμε των αγώνα των εργατών της ΒΙΟΜΕ και των Ρομπέν του Ξύλου μέχρι την τελική νίκη. Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης τη Δευτέρα 4 Ιούλη στις 10:00 (έξω από το υπουργείο) και στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις των εργατών.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ – ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

info@anarchist-federation.gr

This page has not been translated into Nederlands yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]