user preferences

Αναρχική Συνάντηση Αγώνα

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Μετανάστευση / Ρατσισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Wednesday June 29, 2016 21:19author by Αναρχική Πολιτική Οργάνωση|Ομοσπονδία Συλλογικ Report this post to the editors

Πολιτικό κάλεσμα

Απευθυνόμαστε στους μετανάστες και τους πρόσφυγες –όπως και σε κάθε πληβείο- ώστε να χτίσουμε μαζί τους σχέσεις εμπιστοσύνης και αγώνα ενάντια στους κοινούς μας δυνάστες. Απευθυνόμαστε στις δυνάμεις του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού αλλά και του κοινωνικού-ταξικού κινήματος για να συζητήσουμε και να δράσουμε από κοινού ενάντια στη γενικευμένη κρατική-καπιταλιστική επίθεση και την ειδικότερη πτυχή της που ξεδιπλώνεται απέναντι στα ρεύματα των ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών.
13508951_575136342659252_558368353581834223_n.jpg

Πολιτικό κάλεσμα στην Αναρχική Συνάντηση Αγώνα ενάντια στα Σύνορα, τον Πόλεμο, τον Σύγχρονο Ολοκληρωτισμό

15-24 Ιουλίου 2016 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΠΘ (μέρες της διεξαγωγής του No Border camp)

Η ολομέτωπη επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου διεθνώς, στο πλαίσιο της εγκαθίδρυσης του καθεστώτος του Σύγχρονου Ολοκληρωτισμού, σηματοδοτεί τόσο την απογείωση της εκμετάλλευσης και την επίταση της καταστολής στο εσωτερικό της Ευρώπης-Φρούριο όσο και την αποσάθρωση κάθε έννοιας κοινωνικής ζωής και ύπαρξης μέσω των διαρκών πολεμικών επιχειρήσεων και της άγριας λεηλασίας στην καπιταλιστική περιφέρεια.

Τα καραβάνια των εκατομμυρίων ξεριζωμένων εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις χώρες τους εξαιτίας των συνθηκών της εξαθλίωσης και του θανάτου που επιβάλλουν οι διεθνείς πολιτικές και οικονομικές ελίτ.

Είναι οι ίδιες ελίτ που δημιουργούν τους φράχτες και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, που διαχέουν τον ρατσισμό, που επιβάλλουν την κατασταλτική διαχείριση των προσφύγων και μεταναστών προκειμένου να τους καθυποτάξουν και να τους απομονώσουν κοινωνικά.

Ως αναρχικοί αντιλαμβανόμαστε την αλληλεγγύη ως σχέση ανάμεσα στους καταπιεσμένους και ως πολιτική πράξη αντιπαράθεσης με το κράτος και τα αφεντικά. Τα σύνορα, ο πόλεμος και η επιχείρηση εγκαθίδρυσης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός κόσμου που βρίσκεται από καιρό πια σε χρεωκοπία, ενός κόσμου που δεν έχει να προσφέρει τίποτα στους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευόμενους. Μαζί με τα κοινωνικά και ταξικά μας αδέρφια θέλουμε να γκρεμίσουμε αυτό τον χρεωκοπημένο κόσμο και να χτίσουμε στα συντρίμμια του τον κόσμο της ισότητας και της ελευθερίας.

Απευθυνόμαστε στους μετανάστες και τους πρόσφυγες –όπως και σε κάθε πληβείο- ώστε να χτίσουμε μαζί τους σχέσεις εμπιστοσύνης και αγώνα ενάντια στους κοινούς μας δυνάστες. Απευθυνόμαστε στις δυνάμεις του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού αλλά και του κοινωνικού-ταξικού κινήματος για να συζητήσουμε και να δράσουμε από κοινού ενάντια στη γενικευμένη κρατική-καπιταλιστική επίθεση και την ειδικότερη πτυχή της που ξεδιπλώνεται απέναντι στα ρεύματα των ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών.

Στο πλαίσιο αυτής της απεύθυνσής μας, τις ημέρες διεξαγωγής του No Border Camp στη Θεσσαλονίκη (15-24 Ιούλη 2016), καλούμε σε κινητοποίηση και θα έχουμε την πολιτική ευθύνη για τη λειτουργία ενός χώρου στο Πανεπιστήμιο του ΑΠΘ, ενός χώρου ζυμώσεων, συζητήσεων και εκδηλώσεων, συμμετοχής και δημιουργίας δράσεων.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΣΥΖΗΤΗΣΗ:ΤΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ – 7 μ.μ.- Α.Σ.Ο.Ε.Ε.

εν όψει της ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ

Α.Π.Ο- Τοπικός συντονισμός Αθήνας

*********

Αναρχική Συνάντηση Αγώνα 15-24 ΙΟΥΛΗ 2016

Η ολομέτωπη επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου διεθνώς, στο πλαίσιο της εγκαθίδρυσης του καθεστώτος του Σύγχρονου Ολοκληρωτισμού, σηματοδοτεί τόσο την απογείωση της εκμετάλλευσης και την επίταση της καταστολής στο εσωτερικό της Ευρώπης-Φρούριο όσο και την αποσάθρωση κάθε έννοιας κοινωνικής ζωής και ύπαρξης μέσω των διαρκών πολεμικών επιχειρήσεων και της άγριας λεηλασίας της καπιταλιστικής περιφέρειας. —- Οι ακραίες συνθήκες φτώχειας, εξαθλίωσης και σκληρής εκμετάλλευσης που έχει επιβάλλει το ισχυρότερο κομμάτι του δυτικού μπλοκ εξουσίας σε μία σειρά από περιοχές της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας έχουν εξαναγκάσει εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να ξεκινήσουν μία εκστρατεία επιβίωσης· να διανύσουν μία διαδρομή κατά την οποία βιώνουν τα αποτέλέσματα όλων των κατασταλτικών μέτρων που έχουν λάβει τα κράτη της δύσης για την αποτροπή της εισόδου και τη θωράκιση των συνόρων της Ευρώπης- Φρούριο.

Όσοι ξεριζωμένοι καταφέρνουν να γλιτώσουν τον θάνατο κατά τη μετακίνησή τους με τα σαπιοκάραβα των διακινητών/δουλεμπόρων – που συχνά βουλιάζουν στη Μεσόγειο- έρχονται αντιμέτωποι με απροσπέλαστους φράχτες και στρατιωτικούς μηχανισμούς, όπως η Frontex και πρόσφατα το ΝΑΤΟ. Όμως, και από τη στιγμή που εισέλθουν σε μία από τις χώρες εισόδου της δύσης αντιμετωπίζονται από τα κράτη και τους πολιτικούς διαχειριστές ως ανεπιθύμητοι και «πλεονάζοντες πληθυσμοί», βιώνοντας τις επιπτώσεις της αντιμεταναστευτικής και ρατσιστικής πολιτικής που έχουν επιλέξει οι κυρίαρχοι προκειμένου να επιτύχουν την αναχαίτιση των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών.

Το ελληνικό κράτος -που ως μέλος της Ε.Ε και με τη συμμετοχή του στο ΝΑΤΟ είναι συνυπεύθυνο στη δημιουργία προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών- εφαρμόζει όλες τις κατασταλτικές πολιτικές που έχουν αποφασιστεί από τους παγκόσμιους κυρίαρχους:

Επιτελεί το ρόλο του συνοριοφύλακα στο νοτιοανατολικό άκρο της Ε.Ε. ενώ παράλληλα, με τη συνδρομή της Frontex και του ΝΑΤΟ φράζει ερμητικά τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα, υψώνοντας φράχτες στον Έβρο και νομιμοποιώντας τους πνιγμούς μεταναστών και προσφύγων στο Αιγαίο.

Ανοίγει συνεχώς στρατόπεδα συγκέντρωσης για να στοιβάξει μέσα τους χιλιάδες εγκλωβισμένους με στόχο τον έλεγχο, την καθυπόταξη και την κοινωνική απομόνωσή τους.

Προχωράει σε βίαιες εκκενώσεις προσφυγικών/μεταναστευτικών καταυλισμών, στους οποίους παραμένουν όσοι αρνούνται να εγκαταλείψουν το δημόσιο πεδίο διεκδικώντας την ελεύθερη μετακίνησή τους προς τους τόπους που επιθυμούν.

Τέλος, ποινικοποιεί την αλληλεγγύη που έχει αναπτυχθεί προς τους πρόσφυγες/μετανάστες, προχωρώντας σε διώξεις αλληλέγγυων και καταστέλλοντας αυτοοργανωμένες δομές.

Οι πολιτικές αυτές του κράτους επιχειρούν την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και κυριότερα την όξυνση της συνθήκης εγκλεισμού και επιδιώκουν να σπάσουν τις γέφυρες επικοινωνίας των έγκλειστων και εκτοπισμένων προσφύγων και μεταναστών με το αναρχικό κίνημα και το ευρύτερο κίνημα αλληλεγγύης. Θέλουν να καταστήσουν τους μετανάστες ένα αόρατο και υποταγμένο σώμα, το οποίο εκτοπισμένο από την κοινωνική ζωή και τη δημόσια σφαίρα δεν θα αντιστέκεται στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και τις καθημερινές προσβολές.

Από τη πλευρά μας ως αναρχικοί, αλληλέγγυοι με τους φτωχούς και τους εξεγερμένους όλης της γης, θα στεκόμαστε δίπλα σε κάθε καταπιεσμένο και καταπιεσμένη αυτού του κόσμου και θα αγωνιζόμαστε μαζί για τη ζωή και την αξιοπρέπεια. Στοχεύουμε στη σύνδεση των αγώνων των μεταναστών/προσφύγων με το πρόταγμα της συνολικής ανατροπής κράτους και κεφαλαίου. Από κοινού όλοι οι εκμεταλλευόμενοι και καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου να αντισταθούμε στους δολοφονικούς σχεδιασμούς του κράτους και των αφεντικών. Να προτάξουμε την κοινωνική και ταξική αυτοοργάνωση, τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον φόβο, τον ρατσισμό και την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία. Να προωθήσουμε τον διαρκή αγώνα για την παγκόσμια κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΓΩΝΑ
ενάντια στα σύνορα, τον πόλεμο, τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Α.Π.Θ., 15-24 ΙΟΥΛΗ 2016

Μέρες της διεξαγωγής του NO BORDER CAMP

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση|Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

Ιούνιος 2016

Related Link: http://apo.squathost.com/κείμενο-για-τα-γεγονότα-...959;/

12605408_228730780797829_4274807655259909340_o696x697.jpg

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]