user preferences

Καμία δίωξη στους συλληφθέντες της 8ης Μαΐου

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Monday May 16, 2016 21:05author by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκηςauthor email lib_thess at hotmail dot com Report this post to the editors

Σε όσους μάχονται υπέρ των ίσων δικαιωμάτων σε όλους κι όλες τους εργάτες κι εργάτριες, υπέρ της νομιμοποίησης όλων των μεταναστών και μεταναστριών και ενάντια στην ανισότητα στους χώρους εργασίας με βάση το φύλο ή την ηλικία, οι διαχειριστές των καπιταλιστικών συμφερόντων, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απαντούν με καταστολή και διώξεις.
images.jpg

Καμία δίωξη στους συλληφθέντες της 8ης Μαΐου

Την Κυριακή 8/5, και ενώ ψηφίζεται ο νέος νόμος για το ασφαλιστικό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταστέλει όσους και όσες διαδηλώνουν ενάντια στα σκληρά μέτρα που επιβάλουν. Μετά από έφοδο της αστυνομίας στα Εξάρχεια, συλλαμβάνονται και κρατούνται 14 άτομα, μεταξύ των οποίων και μετανάστες. Τους προσάπτουν κατηγορίες- για κάποιους πλημμελήματα (διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απείθεια) και για στους υπόλοιπους οι κατηγορίες «αναβαθμίζονται» και γίνονται κακουργήματα (κατοχή εκρηκτικών υλών). Στις 10/5, οι πρώτοι 7 περνάνε από εισαγγελέα και αφήνονται ελεύθεροι, παίρνοντας αναβολή για την Τρίτη 17/05. Οι υπόλοιποι 7 περνάν εισαγγελέα τη Τετάρτη 11/05, οπότε και αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο πλήττει όλα τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα και ιδιαίτερα την εργατική τάξη αφού προβλέπει μείωση της συνολικής συνταξιοδοτικής δαπάνης σταδιακά μέχρι το 2018 στα 8,6 δις (από 21 δις το 2011), μείωση των συντάξεων, ενοποίηση όλων των ταμείων και των επικουρικών ταμείων, σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ (Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων), μείωση των αναπηρικών συντάξεων (η βασική θα δίνεται μόνο σε όσους παρουσιάζουν 80% αναπηρία), μείωση των εφάπαξ κατά 10% και μείωση βασικής σύνταξης ΟΓΑ (κατά 4%) με παράλληλη αύξηση των εισφορών (κατά 3% τώρα, με στόχο το 13%). Σε συνθήκες όπως η σημερινή, το όποιο προστατευτικό δίχτυ υπήρχε για τους από τα κάτω ξηλώθηκε κομμάτι-κομμάτι, με την ενεργή συγκατάθεση της ΓΣΕΕ και των άλλων ξεπουλημένων συνδικαλιστικών θεσμών. Καμία μέριμνα φυσικά δεν “χρειάζεται” να υπάρχει για την περίπτωση που κάποιος/α αδυνατεί να δουλέψει λόγο ασθένειας ή εγκυμοσύνης ή γενικότερα για λόγους ηλικίας κι υγείας. Κι ακόμη χειρότερα, η μείωση των συντάξεων προς τα κάτω διαλύει κυριολεκτικά κι οριστικά την ευρύτερη κοινωνική αλληλεγγύη μεταξύ μεγαλύτερων και νεότερων ή ντόπιων και μεταναστών εργαζόμενων.

Μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο όπου κατακρεουργείται ό,τι ουσιαστικό απέμεινε από την κοινωνική ασφάλιση, η κρατική εξουσία τιμωρεί όσους τολμάν να αγωνίζονται ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, για τη ζωή και την αξιοπρέπεια. Συλλαμβάνει και διώκει όσους παλεύουν ενάντια στον κατακερματισμό της τάξης μας, ενάντια στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, στη μείωση των συντάξεων, σε όλα όσα μας διαιρούν και μας διασπούν σαν τάξη, σε όλα όσα δημιουργούν δυσχερέστερες συνθήκες ζωής για όλους κι όλες μας και σήμερα και αύριο. Σε όσους μάχονται υπέρ των ίσων δικαιωμάτων σε όλους κι όλες τους εργάτες κι εργάτριες, υπέρ της νομιμοποίησης όλων των μεταναστών και μεταναστριών και ενάντια στην ανισότητα στους χώρους εργασίας με βάση το φύλο ή την ηλικία, οι διαχειριστές των καπιταλιστικών συμφερόντων, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απαντούν με καταστολή και διώξεις.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 8ης ΜΑΪΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ- ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Related Link: http://www.libertasalonica.wordpress.com
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]