user preferences

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αντιφασισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Monday April 11, 2016 21:38author by Ανοιχτή συνέλευση Αλληλεγγύης Report this post to the editors

Ούτε βήμα πίσω, όλα συνεχίζονται...

Η βιομηχανία μηνύσεων των ναζιστών απέναντι σε κοινωνικούς αγωνιστές είναι κοινή τους πρακτική, στήνουν μηνύσεις σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να στοχοποιούν ,να απειλούν με νόμιμα πια μέσα και να συμπληρώνουν την κρατική καταστολή, ούτως ή άλλως για παρακρατικά υποκείμενα πρόκειται .
afisujh.jpg

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Ούτε βήμα πίσω, όλα συνεχίζονται...

Η πολιτική δίωξη του συντρόφου μουσικού αντιφασίστα που διώκεται από ναζιστές βρίσκει τη συνέχειά της το 2012 (στις 13/12), όταν ένα τοπικό τάγμα εφόδου ναζιστών θα προσπαθήσει να του επιτεθεί, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

Οι φασίστες θα κατασκευάσουν πολιτική δίωξη (μήνυση) μεταφέροντας το “άκαρπο” λιντσάρισμα στα χέρια του εισαγγελέα.

Η βιομηχανία μηνύσεων των ναζιστών απέναντι σε κοινωνικούς αγωνιστές είναι κοινή τους πρακτική, στήνουν μηνύσεις σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να στοχοποιούν ,να απειλούν με νόμιμα πια μέσα και να συμπληρώνουν την κρατική καταστολή, ούτως ή άλλως για παρακρατικά υποκείμενα πρόκειται.

Πριν φθάσουμε στο βράδυ που οι ναζί θα επιχειρούσαν την επίθεσή τους στο σύντροφο , είχε προηγηθεί στοχοποίηση του αρκετά νωρίτερα με προσωπικές απειλές, "επισκέψεις" από τα φασισταριά στο σπίτι του , καθώς και στο μουσικό σύλλογο όπου είναι μέλος.

Χρονικά ήταν που και στην Άρτα τα φασισταριά, έχοντας τη συνεργασία των αρχών, το σιγοντάρισμα από τα ΜΜΕ (τοπικά, πανελλαδικά) κλπ, δεν δίσταζαν μπροστά σε τίποτε, απειλές, επιθέσεις σε πρόσφυγες (πχ σε σπίτι στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, σε εργάτη στην περιφερειακή κλπ) ακόμη και να ποζάρουν τα πιστολάκια τους απέναντι σε συντρόφους, όπως έγινε και στην περίπτωση του συντρόφου που διώκεται.

Συνειδητή δε ήταν και η επιλογή της μέρας, καθώς ο σύντροφος βρίσκονταν μόνος του σε δημόσιο χώρο. Μετά από υπόδειξη ενός καθικιού οργανώθηκε το τάγμα εφόδου για να του επιτεθεί.
Ήταν μια περίοδος συνεχών και στοχευμένων επιθέσεων από τα τάγματα εφόδου σε πρόσφυγες και σε κοινωνικούς αγωνιστές. Τάγματα εφόδου στην Άρτα είχαν επιτεθεί σε μετανάστες (τουλάχιστον δύο φορές), μία με εισβολή σε σπίτι και άλλη μια με ξυλοδαρμό σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Λίγους μήνες μετά ακολουθώντας τους ίδιους δολοφονικούς σχεδιασμούς ανάλογο τάγμα εφόδου θα δολοφονήσει τον μουσικό αντιφασίστα Παύλο Φύσσα.

Με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο θα βρεθούμε απέναντι στους φασίστες και κανείς δε θα μείνει μόνος απέναντι τους.

Ανοιχτό κάλεσμα προς Όλους και Όλες

Πέμπτη, 14 Απριλίου Όλοι και όλες στα δικαστήρια Άρτας, στις 9:00 το πρωί.

Ανοιχτή συνέλευση Αλληλεγγύης

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]