user preferences

Recent articles by Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογι
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Αναρχικό κίνημα

Η ανάγκη για restart May 29 23 by Ευριπίδης Καλτσάς

1η Μάη: μέρα ταξ... May 01 23 by Πρωτ. Αναρχ. Αγ. Αναργ.-Καματερού

Αντιεκλογικ^... Mar 31 23 by Αναρχικοί Αγ.Αναργύρων-Καματερού

Ιδρυτικό Συνέδριο Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωση

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου author Monday November 30, 2015 18:46author by Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογι Report this post to the editors

Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε, στην Αθήνα, το ιδρυτικό συνέδριο της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης. Ήταν το επιστέγασμα ενός προσυνεδριακού διαλόγου που διήρκεσε 2,5 χρόνια και ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβρη του 2015 με την δημοσιοποίηση του σχεδίου καταστατικού και το πολιτικό κάλεσμα στο ιδρυτικό συνέδριο.
20151107_142040_1.jpg

Ιδρυτικό Συνέδριο Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης

Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε, στην Αθήνα, το ιδρυτικό συνέδριο της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης. Ήταν το επιστέγασμα ενός προσυνεδριακού διαλόγου που διήρκεσε 2,5 χρόνια και ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβρη του 2015 με την δημοσιοποίηση του σχεδίου καταστατικού και το πολιτικό κάλεσμα στο ιδρυτικό συνέδριο.

Στην πρώτη μέρα του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν δύο κύκλοι τοποθετήσεων.

Ο πρώτος περιελάμβανε τοποθετήσεις των συλλογικοτήτων σχετικές με παρατηρήσεις, προσθήκες και διορθώσεις γύρω από το σχέδιο καταστατικού της ΑΠΟ, προτάσεις για το όνομά της και γενικές τοποθετήσεις γύρω από την αναγκαιότητα δημιουργίας της αναρχικής πολιτικής οργάνωσης.

Στο δεύτερο κύκλο, οι συλλογικότητες τοποθετήθηκαν πάνω στην πολιτική συγκυρία και στις βασικές κατευθύνσεις κίνησης της ΑΠΟ μέχρι το επόμενο συνέδριο.

Στο τέλος της πρώτης μέρας, επικυρώθηκε το καταστατικό και το όνομα της οργάνωσης ως «Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων».

Σε αυτή την πρώτη μέρα συμμετείχαν αρκετές συλλογικότητες ως παρατηρήτριες, κάποιες από τις οποίες τοποθετήθηκαν πάνω στις θεματικές των δύο κύκλων.

Τη δεύτερη μέρα, οι ομάδες που συμφώνησαν και επικύρωσαν το σχέδιο καταστατικού της ΑΠΟ, προχώρησαν στην συγκρότηση ομάδας εργασίας για τη σύνταξη της πολιτικής διακήρυξης και στη συγκρότηση του διαρκούς συντονιστικού οργάνου και των επιμέρους οργάνων της ΑΠΟ.

H Αναρχική Πολιτική Οργάνωση έχει ομοσπονδιακό χαρακτήρα, με τις συλλογικότητες να αποτελούν τα κύτταρά της, και να συλλειτουργούν σε οριζόντια δομή. Συγκροτείται πάνω σε συνεκτικές και επαρκείς πολιτικές συμφωνίες μεταξύ αναρχικών συλλογικοτήτων, οι οποίες συνδιαμορφώνουν την ενιαία κίνησή τους σε πανελλαδικό επίπεδο μέσα από συλλογικά όργανα στα οποία συνυπάρχουν ισότιμα.

Η ΑΠΟ επιδιώκει με τη δημιουργία της να συμβάλλει στη δημιουργία ενός συγκροτημένου, ριζοσπαστικού κινήματος. Ενός κινήματος που θα βάζει φραγμούς σε κάθε απόπειρα χειραγώγησης, καπήλευσης και διαμεσολάβησης των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και σε προσπάθειες ενσωμάτωσης τους από τον ρεφορμισμό. Που θα θέτει με σαφήνεια το ζήτημα της κοινωνικής επανάστασης ως της μόνης ρεαλιστικής διεξόδου των από κάτω για την τελειωτική απαλλαγή τους από την κυριαρχία και θα συνδέει τους μερικούς αγώνες με το συνολικό επαναστατικό πρόταγμα της ανατροπής κράτους και κεφαλαίου.

Ζήτω Η Κοινωνική Επανάσταση, ο Ελευθεριακός Κομμουνισμός και η Αναρχία!

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]