user preferences

Για τη σφαγή του Παρισιού

category Γαλλία / Βέλγιο / Λουξεμβούργο | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Ανακοίνωση Τύπου author Wednesday November 18, 2015 19:04author by DAF Report this post to the editors

Δήλωση Επαναστατικής Αναρχικής Δράσης

Κατανοούμε την κατάσταση στην οποία ζουν και θα ζουν οι λαοί που ζουν στη Γαλλία. Από τη μια πλευρά, γνωρίζουμε τη δυσκολία που φέρνει η θλίψη γι αυτούς που δολοφονήθηκαν και, από την άλλη πλευρά, τον αγώνα ενάντια στις φασιστικές κινητοποιήσεις σε μια κοινωνία που δημιουργήθηκε από το κράτος. Τονίζουμε, ότι, ακόμη και με αυτή την ταλαιπωρία, ο αγώνας πρέπει να διεξαχθεί ενάντια στο φόβο, το κράτος και το φασισμό.

ctymbqzwcaa5wtg.jpg

Δήλωση Επαναστατικής Αναρχικής Δράσης (DAF) για τη σφαγή του Παρισιού

Στις 13 Νοεμβρίου, περισσότεροι από 150 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν σε 7 διαφορετικές γειτονιές του Παρισιού ως αποτέλεσμα των συντονισμένων επιθέσεων του ISIS με βόμβες και όπλα. Οι δολοφόνοι του ISIS συνεχίζουν τις δολοφονίες τους και εκτός από τις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Ανατολίας. Η σφαγή που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, δείχνει σαφώς ότι η τρομοκρατία του ISIS δεν γνωρίζει όρια.

Νιώθουμε τη σφαγή στο Παρίσι βαθιά και μοιραζόμαστε τη θλίψη σας. Έχουμε ζήσει και εξακολουθούμε να ζούμε τις επιθέσεις του ISIS που υποστηρίζονται από το κράτος. Από το Şengal στο Kobane, από το Pirsus (Suru) στην Άγκυρα, έχουμε χάσει πολλούς συντρόφους και φίλους. Έχουμε επίγνωση του γεγονότος ότι οι σφαγές αυτές έχουν στόχο να μάς δημιουργήσουν φόβο, καχυποψία και μοναξιά. Ο πόνος μας είναι μεγάλος και αυξάνεται καθημερινά. Σε αυτές τις περιόδους, πρέπει να αναπτύξουμε την αλληλεγγύη ενάντια στους δολοφόνους που θέλουν να μας θάψουν μέσα στο φόβο, τη μοναξιά και την απομόνωση.

Βλέπουμε τις ταυτόχρονες κινήσεις του γαλλικού και άλλων κρατών με σκοπό να ελέγξουν και κατευθύνουν την όλη διαδικασία. Γνωρίζουμε ότι αυτές οι ίδιες στρατηγικές πραγματοποιούνται στις περιοχές μας με την επωνυμία Καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Σε αυτό το περιβάλλον δυσπιστίας, οι άνθρωποι έχουν ήδη την ψυχολογία του πανικού που κατευθύνεται από τους ιδεολογικούς μηχανισμούς του κράτους. Η κρατική καταστολή σε βάρος των επαναστατών και η κρατική πολιτική που περιορίζει την ελευθερία των καταπιεσμένων θα νομιμοποιηθούν πολιτικά, ενώ ο ρατσιστικός λόγος και πολιτική θα ενταθούν. Τα κράτη χρησιμοποιούν αυτές τις έκτακτες περιόδους για την προώθηση των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων τους.

Κατανοούμε την κατάσταση στην οποία ζουν και θα ζουν οι λαοί που ζουν στη Γαλλία. Από τη μια πλευρά, γνωρίζουμε τη δυσκολία που φέρνει η θλίψη γι αυτούς που δολοφονήθηκαν και, από την άλλη πλευρά, τον αγώνα ενάντια στις φασιστικές κινητοποιήσεις σε μια κοινωνία που δημιουργήθηκε από το κράτος. Τονίζουμε, ότι, ακόμη και με αυτή την ταλαιπωρία, ο αγώνας πρέπει να διεξαχθεί ενάντια στο φόβο, το κράτος και το φασισμό.

Η θλίψη που ζείτε είναι και δική μας θλίψη, η οργή που αισθάνεστε είναι και δική μας οργή, ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας!

Devrimci Anarşist Faaliyet-DAF (Επαναστατική Αναρχική Δράση)

*Ελληνική μετάφραση: "Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης".

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Employees at the Zarfati Garage in Mishur Adumim vote to strike on July 22, 2014. (Photo courtesy of Maan workers union)

Front page

Loi travail 2017 : Tout le pouvoir aux patrons !

En Allemagne et ailleurs, la rpression ne nous fera pas taire !

El acuerdo en preparacion entre la Union Europea y Libia es un crimen de lesa humanidad

Mourn the Dead, Fight Like Hell for the Living

SAFTU: The tragedy and (hopefully not) the farce

Anarchism, Ethics and Justice: The Michael Schmidt Case

Land, law and decades of devastating douchebaggery

Democracia direta j! Barrar as reformas nas ruas e construir o Poder Popular!

Resea del libro de Jos Luis Carretero Miramar Eduardo Barriobero: Las Luchas de un Jabal (Queimada Ediciones, 2017)

Anlise da crise poltica do incio da queda do governo Temer

Ds maintenant, passons de la dfiance la rsistance sociale!

17 maggio, giornata internazionale contro lomofobia.

Los Mrtires de Chicago: historia de un crimen de clase en la tierra de la democracia y la libertad

Strike in Cachoeirinha

(Bielorrusia) Libertad inmediata a nuestro compaero Mikola Dziadok!

DAFın Referandum zerine Birinci Bildirisi:

Cajamarca, Tolima: consulta popular y disputa por el territorio

Statement on the Schmidt Case and Proposed Commission of Inquiry

Aodhan Rordin: Playing The Big Man in America

Ns anarquistas saudamos o 8 de maro: dia internacional de luta e resistncia das mulheres!

zgrlğmz Mcadelemizdedir

IWD 2017: Celebrating a new revolution

Solidarit avec Tho et toutes les victimes des violences policires ! Non la loi Scurit Publique !

Solidaridad y Defensa de las Comunidades Frente al Avance del Paramilitarismo en el Cauca

2005-2017 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]