user preferences

Search author name words: m

Το ISIS δολοφονεί 140 ανθρώπους

category Γαλλία / Βέλγιο / Λουξεμβούργο | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Ανακοίνωση Τύπου author Tuesday November 17, 2015 16:49author by WSM - Anarkismo Report this post to the editors

Η διαδρομή προς την ελευθερία βρίσκεται μέσα από την αγάπη και την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων που αποτελούν την εργατική τάξη και όχι μέσω των πολέμων και της «σύγκρουσης μεταξύ των πολιτισμών». Υπάρχει μια επιλογή στην οποία πρέπει να προχωρήσουμε τις επόμενες ημέρες και τα χρόνια, μιας και το Παρίσι δεν θα είναι η τελευταία θηριωδία και τέτοιες επιθέσεις έχουν σχεδιαστεί ακριβώς για να εντείνουν τον μιλιταρισμό και να εξάψουν το μίσος. Οι σύμμαχοί μας δεν είναι οι δυνάμεις της ιμπεριαλιστικής σφαγής που δημιούργησαν αυτές τις συνθήκες, αλλά μάλλον όλες εκείνες δυνάμεις της περιοχής αυτής που αγωνίζονται για μια πραγματικά ελεύθερη κοινωνία.
460_0___30_0_0_0_0_0_parisriskblack.jpg

Το Ισλαμικό Κράτος δολοφονεί 140 ανθρώπους στο Παρίσι - Η διαδρομή προς την ελευθερία βρίσκεται μέσα από την αγάπη και την αλληλεγγύη

Οι 140 άνθρωποι που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις στο Παρίσι χθες το βράδυ (σ.σ. το βράδυ της 13ης Νοέμβρη) δολοφονήθηκαν από την Daesh, το αυτοαποκαλούμενο «Ισλαμικό Κράτος». Στις 25 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, μια πολύ μεγαλύτερη δύναμη αυτοκτονίας της ISIS από περίπου 80 άνδρες, επιτέθηκε στην πόλη της Kobane χρησιμοποιώντας ένα παρόμοιο μείγμα επιθέσεων αυτοκτονίας, χρήσης όπλων, δολοφονιών και κράτησης ομήρων. Περίπου 223 άμαχοι σκοτώθηκαν, και πολλοί περισσότεροι όταν το ISIS έμπαινε μέσα σε σπίτια σκοτώνοντας όλους όσους ήταν μέσα. Περίπου 40 μαχητές των κουρδικών πολιτοφυλακών σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της σφαγής.
(https://en.wikipedia.org/wiki/Kobanî_massacre)

Στις 16 Οκτωβρίου, βομβιστές αυτοκτονίας του ISIS επιτέθηκαν σε φιλοκουρδική ειρηνευτική διαδήλωση στην Άγκυρα, σκοτώνοντας 102 ανθρώπους. Παρά το γεγονός ότι οι βομβιστές ήταν από το ISIS, τόσο γι’ αυτή τη βομβιστική επίθεση όσο και για την προγενέστερή της στο Suruc, που στοίχισε τη ζωή 33 αγωνιστών, έχει γίνει κατανοητό ότι επιτεύχθηκαν με τη βοήθεια του τουρκικού Κράτους.
(http://www.wsm.ie/c/bombing-ankara-turkish-state-oct2015)

H βομβιστική επίθεση του Οκτωβρίου θεωρείται μέρος της διαδικασίας πρόκλησης σκόπιμης πόλωσης εκ μέρους της κυβέρνησης του ΑΚΡ, δίνοντάς της τη δυνατότητα να κερδίσει, για μια ακόμη φορά, την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Ανάμεσα στις βομβιστικές επιθέσεις στο Suruc και την Άγκυρα, ο στρατός των ΗΠΑ είχε συνάψει μια συμφωνία με την Τουρκία, όπου σε αντάλλαγμα για τη χρήση μιας μεγάλης αεροπορικής βάσης θα έκαναν τα στραβά μάτια στις επιθέσεις της τουρκικής αεροπορίας ενάντια στις κουρδικές δυνάμεις που αγωνίζονται κατά του ISIS στο Ιράκ και τη Συρία.
(http://www.wsm.ie/c/turkish-state-launches-massive-assa...-isis)

Υπάρχουν δύο σημεία που έχουν άμεση συνάφεια με τις βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι, με μια υπενθύμιση των προηγούμενων αυτών επιθέσεων. Το πρώτο είναι ότι αυτού του είδους η σφαγή έχει γίνει ρουτίνα, εκ μέρους του ISIS. Μάλιστα, στις 12 Νοέμβρη βομβάρδισαν επίσης τη Βηρυτό, όπου έχασαν τη ζωή τους έως 50 άτομα. Σε αυτές τις άλλες επιθέσεις σχεδόν όλα τα θύματα ήταν μουσουλμανικής καταγωγής. Πράγματι, η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων τους είναι μουσουλμάνοι καθώς και μέλη μερικών άλλων μειονοτικών θρησκειών στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των Yazidi και των χριστιανικών κοινοτήτων.

Το δεύτερο είναι, ότι ενώ το ISIS είναι σίγουρα εχθρός της ελευθερίας αυτό δεν σημαίνει ότι οι Δυτικοί κυρίαρχοι είναι φίλοι μας. Το ISIS γεννήθηκε στα τεράστια στρατόπεδα κρατουμένων των ΗΠΑ που συστάθηκαν μετά την εισβολή και βάρβαρη κατοχή του Ιράκ. Έγινε σημαντική δύναμη από στρατιωτικής πλευράς επειδή παρέλαβε τεράστιες ποσότητες βαρέων όπλων και τεθωρακισμένων οχημάτων από τις ΗΠΑ επιτρέποντάς τους να κυριαρχήσουν των άσχημα οπλισμένων κουρδικών δυνάμεων που βρίσκονται βόρεια από αυτούς και σχεδόν κατέλαβαν την Kobane πέρυσι.

Η Τουρκία δεν είναι μόνο μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά διαθέτει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ, έναν στρατό που κυριολεκτικά έχει αδρανήσει βλέποντας το ISIS να δολοφονεί Κούρδους ακριβώς απέναντι από τα σύνορα. Και ο οποίος στρατός, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, βοηθούσε το ISIS με όπλα, φρόντιζε τραυματίες μαχητές του ISIS και επέτρεπε νέες στρατολογήσεις από το ISIS να λαμβάνουν χώρα κατά μήκος των τουρκικών συνόρων. Στην επίθεση του Ιουνίου στο Kobane πολλοί πίστευαν ότι αρκετοί από τους μαχητές του ISIS, κατάφεραν κάποιο τρόπο να έρθουν από τα αποκλεισμένα τουρκικά σύνορα. Οι νεκροί του Παρισιού, όπως και οι νεκροί της Άγκυρας, του Kobane και του Suruc είναι θύματα των παιχνιδιών εξουσίας που παίζεται μεταξύ των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, της Ρωσίας και του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία και το Ιράκ. Καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν σε αυτό το παιχνίδι, εκατομμύρια άλλοι έχουν γίνει πρόσφυγες.

Πολλοί από εκείνους που έφτασαν στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι απέδρασαν από ένα κύμα βίας, ένα κύμα η χειρότερη μορφή του οποίου, που έπληξε το βράδυ της 13ης Νοέμβρη στο Παρίσι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το επικίνδυνο θαλάσσιο ταξίδι -κατά το οποίο έχουν πνιγεί τόσοι πολλοί- να φαίνεται σαν ένα λογικό ρίσκο κινδύνου.

Το ζήτημα για εμάς είναι πώς θα φέρουμε το παιχνίδι αυτό εξουσίας σε ένα τέλος. Πολλοί θα υποστηρίξουν, ρίχνοντας ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά που καίει, ότι πρέπει να προβληθούν αιτήματα περί ενίσχυσης της ασφάλειας, να πέσουν περισσότερες βόμβες και να ελέγχεται περισσοτερο η κυκλοφορία των ανθρώπων. Όμως αυτή είναι η διαδρομή προς έναν αιώνιο πόλεμο και τη δημιουργία ενός αστυνομικού κράτους, όπου ο καθένας θα μαθαίνει να φοβάται μόνιμα την επόμενη επίθεση. Και αυτή ήταν η πραγματικότητα της καθημερινής ζωής του πληθυσμού του Ιράκ ως αποτέλεσμα του πολέμου του 1991 και μετέπειτα. Μια κατάσταση που όλα αυτά τα χρόνια έγινε απλώς πιο αιματηρή και πιο βάναυση μέχρι τη γέννηση αυτού του τέρατος που λέγεται ISIS, το οποίο γεννήθηκε ακριβώς από αυτό το λουτρό αίματος δεκαετιών.

Εμείς λέμε ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη macho λογική της βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας. Η διαδρομή προς την ελευθερία βρίσκεται μέσα από την αγάπη και την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων που αποτελούν την εργατική τάξη και όχι μέσω των πολέμων και της «σύγκρουσης μεταξύ των πολιτισμών». Υπάρχει μια επιλογή στην οποία πρέπει να προχωρήσουμε τις επόμενες ημέρες και τα χρόνια, μιας και το Παρίσι δεν θα είναι η τελευταία θηριωδία και τέτοιες επιθέσεις έχουν σχεδιαστεί ακριβώς για να εντείνουν τον μιλιταρισμό και να εξάψουν το μίσος. Οι σύμμαχοί μας δεν είναι οι δυνάμεις της ιμπεριαλιστικής σφαγής που δημιούργησαν αυτές τις συνθήκες, αλλά μάλλον όλες εκείνες δυνάμεις της περιοχής αυτής που αγωνίζονται για μια πραγματικά ελεύθερη κοινωνία.
(http://www.wsm.ie/c/rojava-revolution-between-rock-and-...place)

Διαβάστε περισσότερα για το ζήτημα εδώ:
https://en.wikipedia.org/wiki/Kobanî_massacre
http://www.wsm.ie/c/bombing-ankara-turkish-state-oct2015
http://www.wsm.ie/c/turkish-state-launches-massive-assa...-isis
http://www.wsm.ie/c/rojava-revolution-between-rock-and-...place
 
Workers Solidarity Movement (Κίνημα Εργατικής Αλληλεγγύης)

*Ελληνική μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”

**Σχετικός σύνδεσμος: http://anarkismo.net/article/28722

Related Link: http://www.wsm.ie/isis
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]