user preferences

Οι επιθέσεις στο Παρίσι

category Γαλλία / Βέλγιο / Λουξεμβούργο | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Ανακοίνωση Τύπου author Monday November 16, 2015 14:46author by Alternative Libertaire - Anarkismo Report this post to the editors

Γάλλοι αναρχικοί για τις επιθέσεις στο Παρίσι

Η λύση δεν θα έρθει από εκείνους που συνέβαλαν σε αυτήν την κατάσταση, με τις μιλιταριστικές τους πολιτικές, τον ιμπεριαλισμό, τις διακρίσεις και το μίσος. Χρησιμοποιούν όλα αυτά για να επιβάλλουν ολοένα και πιο πολύ ένα αστυνομικό κράτος και μια εθνική ενότητα ανάμεσα σε εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, την οποία εμείς απορρίπτουμε και καταγγέλλουμε.
arton659617ea7_1.jpg

Οι επιθέσεις στο Παρίσι: ενάντια στους πολέμους τους η αλληλεγγύη μας

Γάλλοι αναρχικοί για τις επιθέσεις στο Παρίσι

Ένα κύμα θανατηφόρων επιθέσεων πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (σ.σ. το βράδυ της 13ης Νοέμβρη) στο Παρίσι και στο Saint-Denis. Η γαλλική κυβέρνηση έχει διεξάγει και καθοδηγήσει πολέμους σε πολλές χώρες (Λιβύη, Μαλί, Συρία ...) επί χρόνια. Αυτοί οι πόλεμοι έχουν τον αντίκτυπό τους σήμερα στο γαλλικό έδαφος.

Τασσόμαστε αντιμέτωποι στις επιθέσεις αυτές που έχουν στόχο να σκορπίσουν τον τρόμο και να υποδαυλίσουν τον διχασμό ανάμεσα στον πληθυσμό. Η Alternative Libertaire καταδικάζει τις επιθέσεις αυτές: σκοτώνοντας ανθρώπους τυχαία στο δρόμο με αποκλειστικό σκοπό την τρομακράτηση είναι μια άθλια πρακτική. Αυτές οι επιθέσεις είναι έργο ενός πολιτικού κινήματος -των σαλαφιστών τζιχαντιστών- τα πρώτα θύματα των οποίων είναι οι άμαχοι πληθυσμοί της Μέσης Ανατολής, ένα κίνημα το οποίο έχει ήδη πλήξει την Βηρυτό τις τελευταίες ημέρες. Το ίδιο πολιτικό κίνημα είναι αυτό που συνεχίζει να διεξάγει πόλεμο εναντίον των Κουρδικών προοδευτικών δυνάμεων στη Συρία.

Μετά από αυτές τις επιθέσεις, θα γίνουμε μάρτυρες μιας φρενίτιδας για την ασφάλεια προωθούμενης από πολιτικές δυνάμεις που χρησιμοποιούν τον φόβο για να μας φέρουν τον έναν εναντίον του άλλου. Ήδη, οι μετανάστες και η μουσουλμανική μειονότητα στη χώρα αυτή έχουν αρχίσει να επηρεάζονται από διάφορες πολιτικές δηλώσεις και υπόκεινται σε αδιάκριτα αντίποινα.

Οι επιβαλλόμενοι μηχανισμοί που περιορίζουν την ελευθερία δεν θα αποτρέψουν νέες επιθέσεις. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνιστά την αναστολή αρκετών δημοκρατικών δικαιωμάτων, τη νομιμοποίηση των κατασταλτικών μέτρων μεγάλης κλίμακας σε βάρος διαφόρων στρωμάτων του πληθυσμού που δεν έχουν καμία σχέση με τις επιθέσεις.

Τασσόμαστε ενάντια στην κυβέρνηση που δράττεται της ευκαιρίας αυτής για την απαγόρευση συνδικαλιστικών και οικολογικών κινητοποιήσεωνπου έρχονται. Όλα αυτά θα οδηγήσουν στη διαίρεση, την ενίσχυση του φόβου και του μίσους. Όλα αυτά θα οδηγήσουν μόνο στην κλιμάκωση των τρομοκρατικών επιθέσεων όλο και περισσότερο αιματηρών και η απάντηση θα είναι ολοένα και πιο καταπιεστικά μέτρα ασφαλείας. Η απάντηση δεν είναι ούτε η αποχώρηση ούτε η στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας.

Η λύση δεν θα έρθει από εκείνους που συνέβαλαν σε αυτήν την κατάσταση, με τις μιλιταριστικές τους πολιτικές, τον ιμπεριαλισμό, τις διακρίσεις και το μίσος. Χρησιμοποιούν όλα αυτά για να επιβάλλουν ολοένα και πιο πολύ ένα αστυνομικό κράτος και μια εθνική ενότητα ανάμεσα σε εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, την οποία εμείς απορρίπτουμε και καταγγέλλουμε.

Η λύση προϋποθέτει την ενίσχυση της αλληλεγγύης, στις γειτονιές και στους χώρους εργασίας μας, και μέσα από την ενοποίηση όλων όσων αρνούνται κάθε τρομοκρατικό καθεστώς.

Μην μένετε απομονωμένοι! Ας συνεργαστούμε για να συζητήσουμε τις ευθύνες μας για την κατάσταση, ιδίως όσον αφορά τις κοινές δράσεις εκ μέρους όλων των δυνάμεων του κοινωνικού μετασχηματισμού.

Alternative Libertaire

14 Νοέμβρη 2015

*Αγγλική μετάφραση: Johan από Workers Solidarity Movement (Ιρλανδία). Ελληνική μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”.
Για το γαλλικό πρωτότυπο δείτε εδώ: http://www.alternativelibertaire.org/

Related Link: http://www.alternativelibertaire.org/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]