user preferences

Για τις παρεμβάσεις των τελευταίων ημερών

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αντιφασισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Wednesday October 28, 2015 20:18author by συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό "Μαύρ&# Report this post to the editors

Το κίνημα δεν μπορεί να πιαστεί απροετοίμαστο, ούτε μπορεί να περιμένει στωϊκά πότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα για τους κολασμένους του κόσμου για να πραγματοποιήσει έμπρακτες κινήσεις πολιτικής αλληλεγγύης.
32.jpg

Δύο λόγια για τις παρεμβάσεις των τελευταίων ημερών

Εκτιμούμε ότι την αμέσως επόμενη περίοδο, το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα θα πάρει ακόμη πιο σημαντικές διαστάσεις, ειδικά αν υπολογίσουμε την πιθανότητα να κλείσουν τα σύνορα όταν οι "ανάγκες" για φθηνό εργατικό δυναμικό καλυφθούν, οπότε θα δούμε να μπαίνει μπροστά η βιομηχανία του αποκλεισμού, της Ευρώπης φρούριο, του εγκλεισμού, της φύλαξης. — Η αναπαραγωγή του καθεστώτος εξαίρεσης σε συνθήκες "εκτάκτου ανάγκης" με εντατικοποιημένους όρους, θα αναδείξει ακόμη μεγαλύτερα ζητήματα, όταν το κράτος θα επιτίθεται ακόμη πιο λυσσαλέα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, από κοινού με τη "χρυσή εφεδρεία" των παρακρατικών που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση ώστε να διαχύσουν τον ξενοφοβικό και ρατσιστικό οχετό τους, προς άγραν νέων μισαλλόδοξων οπαδών.

Έτσι, λοιπόν, το κίνημα δεν μπορεί να πιαστεί απροετοίμαστο, ούτε μπορεί να περιμένει στωϊκά πότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα για τους κολασμένους του κόσμου για να πραγματοποιήσει έμπρακτες κινήσεις πολιτικής αλληλεγγύης.

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό η συλλογικότητα μας, στα πλαίσια των δράσεων για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, που διοργανώνει από κοινού με τη συνέλευση του No lager Θεσσαλονίκης και άλλους συντρόφους συμμετείχε το απόγευμα της Κυριακής 18 Οκτωβρίου σε δυναμική παρέμβαση μπροστά στο κτήριο του Λιμενικού, όπου πετάχτηκαν μπογιές, βάφτηκαν συνθήματα: "ΛΙΜΕΝΟΜΠΑΤΣΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ" ανοίχτηκε πανό και πετάχτηκαν τρικάκια. Οι λιμενόμπατσοι έτρεχαν να κρυφτούν μέσα στο κτήριο. Η παλικαριά που επιδεικνύουν εναντίον των μεταναστών πήγε προσωρινά περίπατο.

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στις 12.30 το μεσημέρι σε συνέχεια των δράσεων προπαγάνδας και αλληλεγγύης, αυτή τη φορά μαζί με συντρόφους από το Συντονιστικό ενάντια στον φράχτη του Έβρου, σύντροφοι της συλλογικότητας συμμετείχαν σε παρέμβαση στην οδό Πολυτεχνείου, στην δυτική είσοδο της πόλης. Αιφνιδιάζοντας τους μπάτσους που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση, αλλά και τους φασίστες, έκαναν έφοδο στην πολυκατοικία που βρίσκονται τα γραφεία των ναζί και ανέβηκαν μέχρι τον 5ο όροφο στον οποίο βρίσκεται η φασιστοφωλιά, όπου και ανέγραψαν συνθήματα, κόλλησαν αφίσες και πέταξαν προπαγανδιστικό υλικό. Οι φασίστες αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των συντρόφων διέφυγαν από τις σκάλες, αφήνοντας τα γραφεία τους ανοιχτα, όπου και συνάντησαν άλλη ομάδα συντρόφων της περιφρούρησης που τους βοήθησε ώστε να μην πέσουν από τις σκάλες μέσα στην τρομάρα τους. Τέλος, ενημερώνουμε και αυτούς και τα σκυλιά του κράτους οτι κανενός είδους στοχοποίηση δεν μας τρομάζει, ούτε μας κάμπτει.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

- ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΣΤΙΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό "Μαύρο & Κόκκινο"

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]