user preferences

Aλληλεγγύη στο αναρχικό στέκι "Αντίπνοια"

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αντιφασισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday October 08, 2015 09:32author by Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό "Μαύρ author email mauro-kokkino at hotmail dot com Report this post to the editors

Τον Ιούνη του 2008, το στέκι "Αντίπνοια" δέχεται επίθεση από παρακρατικούς , κατά την οποία δύο σύντροφοι που βρίσκονται στο στέκι μαχαιρώνονται και ο ένας μάλιστα πολύ κρίσιμα. Ώρες αργότερα προσαγάγονται δύο άτομα σε κοντινή απόσταση (Βασίλης Σιατούνης και Αθανάσιος Στράτος) τα οποία κατέχουν μαχαίρια και τσεκούρι και ομολογούν οτι την συμμετοχή τους στην επίθεση.
dimdodotsios1.jpg

Τον Ιούνη του 2008, το στέκι "Αντίπνοια" δέχεται επίθεση από παρακρατικούς , κατά την οποία δύο σύντροφοι που βρίσκονται στο στέκι μαχαιρώνονται και ο ένας μάλιστα πολύ κρίσιμα. Ώρες αργότερα προσαγάγονται δύο άτομα σε κοντινή απόσταση (Βασίλης Σιατούνης και Αθανάσιος Στράτος) τα οποία κατέχουν μαχαίρια και τσεκούρι και ομολογούν οτι την συμμετοχή τους στην επίθεση. Μάλιστα ο ένας εκ των δύο χρυσαυγιτών ήταν και υποψήφιος με την χρυσή αυγή στις νομαρχιακές εκλογές.

Έξι χρόνια αργότερα οι δύο αυτοί χρυσαυγίτες καταδικάζονται πρωτόδικα (για την επίθεση στο στέκι " Αντίπνοια" ) για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Την Παρασκευή 9/10/15 επανέρχεται η υπόθεση πάλι στο προσκήνιο, μιας και εκδικάζεται η έφεση που άσκησαν οι δυο χρυσαυγίτες στην προσπάθεια τους να αναιρέσουν την πρωτόδικη απόφαση ώστε να βρεθούν σε ευνοϊκότερη θέση , μιας και η υπόθεση τους εμπίπτει στην εν εξελίξει δίκη της χρυσής αυγής για εγκληματική οργάνωση.

Για εμάς όλα είναι ξεκάθαρα. Τόσο οτι η αστική δκαιοσύνη φορώντας τον μανδύα του κρατικού "αντιφασισμού" προσπαθει να χρησιμοποιήσει το παρακράτος προς όφελός της αλλά και από την άλλη προσπαθεί να το ξορκίσει ώστε να κατασκευάσει το άλλοθί της, όσο οτι ο φασισμός τσακίζεται από το κίνημα και τον κόσμο του αγώνα στους δρόμους. Ακόμα γνωρίζουμε οτι η νικηφόρα έκβαση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων περνάει μέσα από τον αγώνα ενάντια στο φασισμό, ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο.

Στεκόμαστε δίπλα στο στέκι "Αντίπνοια" και στους συντρόφους μας, αντιλαμβανόμενοι οτι η αλληλεγγύη μας είναι όπλο ενάντια στις επιθέσεις που δεχόμαστε και οτι ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι ένας αγώνας που πρέπει να δοθεί σε όλα τα κοινωνικά πεδία.
Μέχρι την κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον κομμουνισμό.

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό "Μαύρο και Κόκκινο"

Related Link: http://maurokokkino1936.wordpress.com
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]