user preferences

Recent articles by Αναρχικές συλλογικότητες

imageΚοινό Αναρχι ... 0 comments

Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Αναρχικό κίνημα

Η ανάγκη για restart May 29 23 by Ευριπίδης Καλτσάς

1η Μάη: μέρα ταξ... May 01 23 by Πρωτ. Αναρχ. Αγ. Αναργ.-Καματερού

Αντιεκλογικ^... Mar 31 23 by Αναρχικοί Αγ.Αναργύρων-Καματερού

Προς το αναρχικό κίνημα

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου author Monday July 27, 2015 21:47author by Αναρχικές συλλογικότητες Report this post to the editors

τους εκμεταλλευόμενους, τους καταπιεσμένους

Οι συλλογικότητες που υπογράφουμε αυτή την ανακοίνωση ολοκληρώνουμε τις διαδικασίες για την συγκρότηση αναρχικής ομοσπονδίας, και ανακοινώνουμε πως αυτές πλησιάζουν στο τέλος τους. Μετά την πλήρη ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών θα ακολουθήσει το ιδρυτικό συνέδριο που σκοπεύουμε να πραγματοποιηθεί 3-4 Οκτώβρη του 2015.
bagesmycmaa8jbz.jpg

ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΥΣ

25/7/2015

Οι συλλογικότητες που υπογράφουμε αυτή την ανακοίνωση ολοκληρώνουμε τις διαδικασίες για την συγκρότηση αναρχικής ομοσπονδίας, και ανακοινώνουμε πως αυτές πλησιάζουν στο τέλος τους. Μετά την πλήρη ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών θα ακολουθήσει το ιδρυτικό συνέδριο που σκοπεύουμε να πραγματοποιηθεί 3-4 Οκτώβρη του 2015.

Μετά από μακρόχρονες διαδικασίες μεταξύ συλλογικοτήτων, ένα νέο κεφάλαιο στην οργανωτική ιστορία του αναρχικού κινήματος στην Ελλάδα επιχειρείται να ανοίξει.

Επί δύο χρόνια διεξήχθη ένας πρωτοφανής πολιτικός διάλογος, με μια τεράστια ατζέντα που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των ζητημάτων που αφορούν το αναρχικό επαναστατικό κίνημα. Επρόκειτο για μια δύσκολη ζύμωση που παρότρυνε αναρχικές πολιτικές ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα όχι μόνο να στοχαστούν και να τοποθετηθούν επάνω σε ένα πλήθος θεμάτων, για πολλά από τα οποία δεν είχαν πλήρως διαμορφωμένες απόψεις, αλλά και να συνδιαμορφώσουν θέσεις από κοινού με άλλες συλλογικότητες, με τις οποίες δεν είχαν απαραίτητα κοινούς κώδικες και πρότερες πολιτικές σχέσεις. Κι όλα αυτά, ενώ έπρεπε να ανιχνευθεί ο κατάλληλος τρόπος για να στηθεί όλη αυτή η διαδικασία με τις συμμετέχουσες συλλογικότητες να συνεχίζουν παράλληλα την αυτόνομη δράση τους.

Από τις ομάδες που ανταποκρίθηκαν στο «κάλεσμα των 4» (Καθ’ οδόν, Kύκλος της Φωτιάς, Αναρχικοί για την Kοινωνική Aπελευθέρωση, Στέκι Αντίπνοια) και ξεκίνησαν το εγχείρημα, (από εκείνο το σημείο και μετά η πρωτοβουλία έκλεισε για νέα σχήματα) μέσα από μια σειρά διαδοχικών πανελλαδικών διημέρων δίμηνης περιοδικότητας και διαδικασίες ομοφωνίας, συνθέσεων αλλά και συναινέσεων, το μεγαλύτερο μέρος έφτασε ως το τέλος, παρότι δεν κατέστη τελικά εφικτό να συνεχίσουμε όλοι περαιτέρω από κοινού με κύριο σημείο διαφωνίας το ζήτημα της δομής και του τρόπου λειτουργίας της οργάνωσης.

Οι συλλογικότητες που υπογράφουμε αυτή την ανακοίνωση ολοκληρώνουμε τις διαδικασίες για την συγκρότηση αναρχικής ομοσπονδίας, και ανακοινώνουμε πως αυτές πλησιάζουν στο τέλος τους. Μετά την πλήρη ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών θα ακολουθήσει το ιδρυτικό συνέδριο που σκοπεύουμε να πραγματοποιηθεί 3-4 Οκτώβρη του 2015. Αυτό θα ακολουθηθεί από μία περίοδο ενός έτους πειραματικής λειτουργίας κατά την οποία το ομοσπονδιακό αυτό σχήμα θα μπει στη μέγγενη του πραγματικού αγώνα ώστε μέσα από αυτόν να κριθεί ποιες αλλαγές ή προσαρμογές θα πρέπει να γίνουν, τόσο σε ζητήματα όπου θα έχουμε καταφέρει να ομοφωνήσουμε όσο και σε ζητήματα που θα έχουμε αποφασίσει συναινετικά. Αυτές οι αλλαγές, μαζί με το υλικό του νέου προσυνεδριακού διαλόγου (που αυτή τη φορά θα είναι δημόσιος), θα οριστικοποιήσουν, στο πρώτο τακτικό συνέδριο έναν χρόνο μετά, την τελική μορφή της ομοσπονδίας.

Μ’ αυτή μας την ανακοίνωση, χαιρετίζουμε παράλληλα το άλλο οργανωτικό εγχείρημα που προέκυψε από το «κάλεσμα των 4», αυτό της «Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης» (Ο.72, Μαύρο και Κόκκινο, Δυσήνιος ‘Ίππος, Dinamitera, Κύκλος της φωτιάς) και ευελπιστούμε σε συνεργασία στο πεδίο των κοινωνικών αγώνων.

Καλούμε τους αναρχικούς/ές να πλαισιώσουν συλλογικά σχήματα ή να οργανώσουν τα δικά τους.

Καλούμε τα συλλογικά σχήματα του αναρχικού κινήματος να στοχαστούν πάνω στις προβληματικές που όλα αυτά τα χρόνια έχουν αναδειχθεί από τον τρόπο λειτουργίας του “χώρου” και να πλαισιώσουν το κάλεσμά μας, ή όποιο άλλο κάλεσμα θεωρούν κοντινότερο στις απόψεις τους. Με δύο λόγια καλούμε το αναρχικό κίνημα, άτομα και συλλογικότητες, να προχωρήσουν σε ανώτερο οργανωτικό επίπεδο.

Από την πλευρά μας, και καθώς η οργανωτική μας προσπάθεια οδεύει ταχέως και σταθερά προς την ολοκλήρωσή της, με την αποπεράτωση των διαδικασιών μας θα ανακοινώσουμε και τα αμέσως επόμενα βήματά μας. Σε κάθε περίπτωση, μέσα στον Σεπτέμβρη θα επιχειρήσουμε τις πρώτες κοινές μας δράσεις, με αρχή την παρουσία μας στην Δ.Ε.Θ. στη Θεσ/νίκη και στη συνέχεια στις δράσεις μνήμης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Οργάνωση και αγώνας για την ελευθερία και τον κομμουνισμό.

Οργάνωση και αγώνας για την αναρχία

ΑΘΗΝΑ:
Αναρχικοί για την Κοινωνική Απελευθέρωση (Α.Κ.Α.)
Αναρχική συλλογικότητα "Θρυαλλίδα"
Αναρχική συλλογικότητα "Καθ' οδόν"
Αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας (Α.ΣΥ.Ν.Φ.)
Κενός
Κύκλος Ρουβίκωνας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Αναρχική ομάδα "Άνω Θρώσκω"
Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσ/νίκης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ:
Αναρχική συλλογικότητα "Οκτάνα"

ΠΑΤΡΑ:
Αναρχική συλλογικότητα "No Mans Land"

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]