user preferences

Το μακελειό στην Suruç της Τουρκίας

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Λαϊκοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Tuesday July 21, 2015 21:40author by Dmitri - 1 of Anarkismo Editorial Group Report this post to the editors

Ανακοίνωση Αναρχικής Ομοσπονδίας Μαύρο Ρόδο

Σήμερα θρηνούμε την απώλεια των φίλων και των συντρόφων μας και ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας σε μια διεθνή επαναστατική πάλη στη μνήμη τους. - Αυτό δείχνει τη στάση του κράτους και είναι ενδεικτικό μιας θλιβερής πραγματικότητας: η Τουρκία συνεχίζει την δολοφονική της πολιτική έναντι των Κούρδων και αυτή η επίθεση μπορεί να θεωρηθεί ως εκπλήρωση της υπόσχεσης του Ερντογάν να σταματήσει την Rojava με κάθε μέσο.
bombing_1.jpg

Το πρόσφατο μακελειό στην Suruç της Τουρκίας

Ανακοίνωση της Αναρχικής Ομοσπονδίας Μαύρο Ρόδο (Black Rose)

Σήμερα θρηνούμε την απώλεια των φίλων και των συντρόφων μας και ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας σε μια διεθνή επαναστατική πάλη στη μνήμη τους.

Το μεσημέρι, στη συνοριακή πόλη Suruç στο τουρκικό Κουρδιστάν, σημειώθηκε έκρηξη βόμβας που εκτίναξε τα σώματα των κομμουνιστών, σοσιαλιστών και αναρχικών που ήταν στο δρόμο τους για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της Kobane. Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, πολλοί περισσότεροι είναι οι τραυματίες. Ένα μέλος της Ομοσπονδίας μας ήταν παρών βοηθώντας στην προετοιμασία της εκστρατείας υποστήριξης της ανοικοδόμησης της Kobane και της Rojava, αλλά τραυματίστηκε από την έκρηξη.

Μιάμισι ώρα μετά τη βομβιστική επίθεση, η πόλη της Suruç δονήθηκε για μια ακόμη φορά καθώς μια δεύτερη μαζική βομβιστική επίθεση εκδηλώθηκε στα σύνορα με το Kobane. Οι αναφορές των δελτίων ειδήσεων δείχνουν ότι αυτή ήταν μια επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που είχε σταματηθεί από δυνάμεις της αυτοάμυνας ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι τραυματισμοί.

Το ταξίδι προς Kobane οργανώθηκε από τη μαρξιστική-λενινιστική οργάνωση Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonunun (SGDF). Έφεραν μαζί νεολαία -ολόκληρες οικογένειες- από όλη την Τουρκία και από άλλες χώρες, για να δοθεί μια επαναστατική υποστήριξη στην ανάπτυξη της κοινωνικής επανάστασης στο Συριακό Κουρδιστάν. Έως και 300 άνθρωποι ετοιμάζονταν να διασχίσουν τα σύνορα, στα οποία έχει επιβληθεί εμπάργκο, για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της πόλης, να μάθουν για τις πολιτικές εξελίξεις της, και να συνδέσουν τους αγώνες της τουρκικής Αριστεράς με το κουρδικό κίνημα.

Μετά τη βομβιστική επίθεση, οι πρώτες δυνάμεις που ανταποκρίθηκαν ήταν τεθωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα του κατοχικού τουρκικού κράτους που προέλασαν κάτω από το δρόμο μπροστά από το Πολιτιστικό Κέντρο Amara για να μπλοκάρουν τις διεξόδους και να προτάξουν τα όπλα τους στους άρτι τραυματισθέντες και τους επαναστάτες που χτυπήθηκαν. Χρειάστηκε πολύ ώρα ώστε τα ασθενοφόρα να φτάσουν επιτόπου και έπρεπε να καλεστούν ιδιωτικά αυτοκίνητα για να μεταφέρουν τους τραυματίες στο νοσοκομείο.

Ο στρατός και η αστυνομία αφίχθηκαν στον τόπο των συμβάντων μέσα σε λίγα λεπτά, καταφέρνοντας να σχηματίσουν μια γραμμή ειδικών αστυνομικών δυνάμεων πριν από την άφιξη των πρώτων ασθενοφόρων. Η εγρήγορσή τους αυτή δεν θα πρέπει να αποτελέσει καμία έκπληξη, δεδομένου ότι είχαν αρχίσει να παρενοχλούν τα λεωφορεία και τα φορτηγά των επαναστατών που πήγαιναν προς το Suruç εκείνο το πρωί, την συστηματική παρακολούθηση πολλών από αυτούς, και κάνοντας κλήσεις προς τις οικογένειές τους, λέγοντάς τους ότι επρόκειτο να ενταχθούν σε τρομοκρατικές δυνάμεις στην Rojava.

Αυτό δείχνει τη στάση του κράτους και είναι ενδεικτικό μιας θλιβερής πραγματικότητας: η Τουρκία συνεχίζει την δολοφονική της πολιτική έναντι των Κούρδων και αυτή η επίθεση μπορεί να θεωρηθεί ως εκπλήρωση της υπόσχεσης του Ερντογάν να σταματήσει την Rojava με κάθε μέσο. Κατά τους προσεχείς μήνες, η Black Rose θα συνεχίσει να διευρύνει τη συμμετοχή της σε οργανωτικές επιτροπές και δίκτυα αλληλεγγύης στην Rojava. Ελπίζουμε στην υποστήριξή σας.

Ζήτω η Rojava! Η Rojava ζει!

Διεθνής Γραμματεία της Αναρχικής Ομοσπονδίας Μαύρο Ρόδο (Black Rose)

20 Ιούλη 2015

http://www.blackrosefed.org/statement-on-bombing-turkey...uruc/

*Ελληνική μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”, 21 Ιούλη 2015.

Related Link: http://www.blackrosefed.org
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]