user preferences

Έχει ο καιρός διλήμματα;

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Λαϊκοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Monday June 29, 2015 20:05author by Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (IWW) Report this post to the editors

Η μοναδική τακτική του αγώνα και της άμυνας που μπορούμε να εμπιστευτούμε, είναι οτιδήποτε εμείς οι ίδιοι θέτουμε υπό δικό μας έλεγχο και έχουμε δοκιμάσει εμπειρικά. Η άμεση δράση είναι εκείνη που θα φέρει αποτέλεσμα. Για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας είναι αναγκαίο να υπερασπιστούμε πρώτα ολόκληρη την εργατική τάξη, ενωμένοι σε μια γροθιά.
10155534_831726933545577_6483215867891534246_n.png

Έχει ο καιρός διλήμματα;

Η προσφυγή σε δημοψήφισμα από την «πρώτα φορά» αριστερή κυβέρνηση ήταν το φυσικό επακόλουθο σε μια αδιέξοδη πολιτική διαπραγμάτευση που ήθελε και την πίτα (κεφάλαιο) και το σκύλο (θεσμούς) χορτάτους. Φυσικά από το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων απουσίαζε το πραγματικό υποκείμενο που θα πληρώσει το κόστος του να είναι κανείς στην Ευρώπη, είτε με ευρώ, είτε με δραχμή και δεν είναι άλλο από τους εργαζόμενους, ανέργους, επισφαλείς, μετανάστες και συνταξιούχους. Το διακύβευμα παρόλο τον αριστερό τόνο αξιοπρέπειας που του προσδίνουν οι αριστεροί κυβερνητικοί διαχειριστές, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας εκβιαστικός μονόδρομος. Χρειαζόμαστε ριζική αλλαγή παραδείγματος όχι στα λόγια αλλά στα έργα.

Οι εργαζόμενοι στη σημερινή συγκυρία έχουμε μόνο μια ουσιαστική επιλογή. Πρέπει να αντισταθούμε με όλη μας τη δύναμη στα μεγάλα συμφέροντα, που σταδιακά επιφυλάσσουν όλο και περισσότερη εξαθλίωση για τον κόσμο της εργασίας. Το μέλλον διαγράφεται σκοτεινό, με τη στέρηση να εξαπλώνεται ραγδαία, εάν εμείς δεν αποφασίσουμε να αντιπαλέψουμε τις δυσμενείς για μας προβλέψεις. Μόνο μια ελπίδα μας μένει για να προφυλαχτούμε από αυτό το παλιρροϊκό κύμα της δυστυχίας και των δεινών. Κι αυτή η ελπίδα, αυτό το εργαλείο, είναι η αλληλεγγύη. Κάθε εργάτης και εργάτρια θα πρέπει να στηρίξουν τα συμφέροντα της τάξης τους. Και δεν παίζει κανέναν ρόλο εδώ σε ποια περιοχή του κόσμου ζει κανείς ή από πού προέρχεται, όπως δεν έχει επίσης σημασία αν κανείς είναι άντρας ή γυναίκα, νέος ή ηλικιωμένος. Το σημαντικό είναι να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι. Κάθε απώλεια για έναν οποιονδήποτε εργαζόμενο/η ισοδυναμεί με απώλεια για όλους μας και κάθε κέρδος για οποιοδήποτε τμήμα της εργατικής τάξης αποτελεί νίκη για όλους.

Η κυβέρνηση υπηρετεί τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης και πάντα θα συνεχίζει να το κάνει. Το θεωρούμε αναμενόμενο ότι και στο μέλλον θα συμπεριφέρεται κατ' αυτόν τον τρόπο, πόσο μάλλον τώρα που ο κόσμος της εργασίας έχει αρχίσει να διεκδικεί τα δικαιώματά του. Και η αντίδρασή της, ίσως κάποιες φορές να περιλαμβάνει και το δέλεαρ μιας παροχής παραπάνω, ώστε να συγχύσει την κριτική μας ικανότητα και να αποδυναμώσει την αποφασιστικότητά μας, αλλά κυρίως αυτό που έχουμε να περιμένουμε είναι ο αυταρχισμός και η βιαιότητα των μονάδων ασφαλείας, όπως και το κελί της φυλακής. Η άμεση δράση, σε συνδυασμό με την αλληλεγγύη, ισοδυναμούν με επιτυχία.

Η μοναδική τακτική του αγώνα και της άμυνας που μπορούμε να εμπιστευτούμε, είναι οτιδήποτε εμείς οι ίδιοι θέτουμε υπό δικό μας έλεγχο και έχουμε δοκιμάσει εμπειρικά. Η άμεση δράση είναι εκείνη που θα φέρει αποτέλεσμα. Για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας είναι αναγκαίο να υπερασπιστούμε πρώτα ολόκληρη την εργατική τάξη, ενωμένοι σε μια γροθιά.

Δεν υπάρχουν συνεπώς διλήμματα. “Η εργατική τάξη και η εργοδοσία δεν έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους”. Έτσι λέει ο πρόλογος στο καταστατικό της I.W.W.! Το ίδιο ισχύει και για την ανάθεση της ζωή μας στο κράτος, τις κυβερνήσεις και την εξουσία γενικά από όπου και αν προέρχεται. Αυτή είναι η προφανής αλήθεια που υπαγορεύει η λογική, και θα ήταν επιζήμιο για μας να την αγνοήσουμε, ειδικά σήμερα που έπεσαν οι μάσκες.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Εκπαίδευση, Οργάνωση, Χειραφέτηση. Αυτοί είναι οι τρεις στόχοι που αναγράφονται στα τρία αστεράκια του εμβλήματος της I.W.W. Εκπαίδευση, του εαυτού μας πρώτα απ' όλα, αλλά και των συναδέλφων μας. Οργάνωση, του εαυτού μας και των συναδέλφων μας επίσης. Χειραφέτηση της τάξης μας, στον αγώνα, στον πόλεμο και χειραφέτηση συνολική της γης, που μας τρέφει και μας μεταφέρει όλους στην πλάτη της.

Ο καπιταλισμός δεν βελτιώνεται – Ανατρέπεται. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις κυβερνήσεις.

Γενική Απεργίας Διαρκείας ΤΩΡΑ!

29/6/2015

Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (IWW)
Περιφερειακή Οργανωτική Επιτροπή (GreROC)
iwwgreece@yahoo.gr

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]