user preferences

Η ελπίδα δεν θα έρθει με την ανάθεση

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Λαϊκοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday May 21, 2015 20:22author by IWW Greeceauthor email iwwgreece at yahoo dot gr Report this post to the editors

Ποτέ δεν εiναι αργά για να ανατραπεί η κατάσταση, όλα είναι στο χέρι μας, όλα μπορούν να ανατραπούν. Στο πλαίσιο αυτό χαιρετίζουμε και στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία αγώνα προς αυτή την κατεύθυνση. Για την χειραφέτηση των ανθρώπων! Για έναν κόσμο χωρίς αφεντικά.
Η αδικία σε έναν είναι αδικία σε όλους και αυτή είναι η δύναμη των εργαζομένων πάντα και παντού.
iwwgreecebl.png

Με την αλλαγή της κυβέρνησης, πολλοί πίστεψαν ότι αρκετά προβλήματα που προήλθαν από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις θα έβρισκαν την λύση τους. Φυσικά πίστεψαν τα όμορφα προεκλογικά λόγια της τωρινής εξουσίας, αλλά τίποτε δεν άλλαξε και όλα ίδια έμειναν και θα παραμείνουν. Οι υποσχέσεις της κάθε υποψήφιας κυβέρνησης είναι για να χαϊδεύει τα αυτιά των ψηφοφόρων με σκοπό την άντληση των πολύτιμων ψήφων που θα της φέρουν την νίκη και την Εξουσία.

Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να εκφράσει και να υλοποιήσει τις ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας εν γένει, αφενός γιατί δεν τις γνωρίζουν, αφετέρου γιατί δεν έχουν ιδέα για την πραγματική κοινωνία. Γνωρίζουν κάποιες ανάγκες, θεωρητικά, γιατί μιλάμε για επαγγελματίες πολιτικούς, με σκοπό την εξουσία ή μια θέση ισχύος, και αυτή η θεωρία που "πωλούν" στους ψηφοφόρους έχει τεράστιο χάσμα με την πράξη και τις ανάγκες επιβίωσης των ανθρώπων με την δέουσα αξιοπρέπεια. Έχοντας στο πλευρό τους το κεφάλαιο και την εργοδοσία, ο μόνος αντίπαλος , αληθινός, είναι ο εργαζόμενος, βλέπε Ιωάννα Π. εργαζόταν στα Everest και το ατύχημα στα ΕΛ.ΠΕ, δυο πρόσφατα παραδείγματα της εργοδοτικής ασυδοσίας και του τρόπου που αντιμετωπίζουν οι μεν τους δε. Ο Χαρ. Δευτεραίος που την Τρίτη το πρωί έχασε την μάχη, είναι ακόμα ένας εργαζόμενος που πλήρωσε με το αίμα του τις ορέξεις της εργοδοσίας για περισσότερο κέρδος με την λίστα των νεκρών εργατών να μεγαλώνει.

Στον αντίποδα αυτής της επίθεσης εμφανίζονται οι διάφορες κομματικές ενώσεις, ελεγχόμενα σωματεία & κρατικοδίαιτα συνδικάτα, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να εκτονώσουν την απόλυτα δίκαιη αγανάκτηση και θυμό των εργαζομένων, με ανακοινώσεις, με ελεγχόμενες "απεργίες" και πύρινους λόγους για δικαίωση και ικανοποίηση των απαιτήσεων, που θα παραμείνουν φυσικά μόνο στα λόγια. Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τις ζωές μας και τις διεκδικήσεις μας, για δικαιώματα που έχουμε κερδίσει με αγώνες και τώρα καλούμαστε να τα διεκδικήσουμε πάλι. Χωρίς κομματικές παρεμβάσεις και ρεφορμισμούς, να κοιτάξουμε κατάματα την εξουσία και βάλουμε μπροστά τις ανάγκες μας ως πρόταγμα. Να ακουστεί η βροντερή φωνή μας, που ζητάει δικαιοσύνη. Άμεση Δράση είναι το εργαλείο των ακηδεμόνευτων εργαζομένων., Καμία διαπραγμάτευση με την εργοδοσία και το κράτος, αγώνες χωρίς κανένα κομματικό μεσάζοντα.

Ή Εμείς ή Αυτοί.

Οι εργαζόμενοι και τα αφεντικά δεν μπορούν να έχουν καμία σχέση, το ίδιο ισχύει και με τους επαγγελματίες πολιτικούς. Η μόνη λύση μας είναι η οργάνωση και η Άμεση Δράση. Αλλιώς ο δυναμικός αγώνας ενός εργαζόμενου υπάρχει περίπτωση να χαθεί, μπροστά στην δύναμη του εργοδότη αν συντονίσουμε όμως όλοι μαζί την δύναμη μας σε κάθε χώρο εργασίας μπορούμε να νικήσουμε. Οι Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (IWW) καλούν για συντονισμένες δράσεις απέναντι στην εργοδοτική απειλή, και μπορούμε όλοι μαζί να εφαρμόσουμε την αυτοοργάνωση στην πράξη.

Περισσότερες πληροφορίες «Πώς να απολύσετε το Αφεντικό σας» θα βρείτε στο φυλλάδιο που εκδόθηκε από τους BossBusters, και αποτελεί ένα σχέδιο δράσης των μελών των IWW στην περιοχή το Σαν Φρανσίσκο (ΗΠΑ), που μεταφράστηκε στα ελληνικά πρόσφατα και τροποποιήθηκε ώστε να είναι πιο κοντά και σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα: http://omniasuntcommunia.espivblogs.net/2015/05/15/i-w-...-boss

Ποτέ δεν εiναι αργά για να ανατραπεί η κατάσταση, όλα είναι στο χέρι μας, όλα μπορούν να ανατραπούν. Στο πλαίσιο αυτό χαιρετίζουμε και στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία αγώνα προς αυτή την κατεύθυνση. Για την χειραφέτηση των ανθρώπων! Για έναν κόσμο χωρίς αφεντικά.

Η αδικία σε έναν είναι αδικία σε όλους και αυτή είναι η δύναμη των εργαζομένων πάντα και παντού.

Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (ΙWW) - Ελλάδα

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]