user preferences

Στο ίδιο (αμερικάνικο) έργο θεατές...

category Βόρεια Αμερική / Μεξικό | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday May 09, 2015 21:02author by Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό "Μαύρ&#author email mauro-kokkino at hotmail dot com Report this post to the editors

Παρέμβαση στην είσοδο του Αμερικάνικου Προξενείου πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 19.30 από 15 συντρόφους της Συλλογικότητας "Μαύρο & Κόκκινο" υπέρ των Εξεγερμένων της Βαλτιμόρης των Η.Π.Α. που δέχτονται την κρατική βία και καταστολή, με τις σχεδόν καθημερινές δολοφονίες κυρίως αφροαμερικανών από μπάτσους. Με το που φτάσαμε έξω από την εισοδο του εμπορικού κέντρου, οι ασφαλήτες που μας ακολούθησαν έδωσαν σήμα να κατέβουν τα ρολά στην Τσιμισκή, οπότε η κεντρική πύλη του εμπορικού κέντρου (στο κτήριο όπου στεγάζεται και το προξενείο) έμεινε κλειστή για μια ώρα που κράτησε η παρέμβαση. Μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο σε πολύ κόσμο που περνούσε από το σημείο ενώ πετάχτηκαν και τρικάκια. Οι μπάτσοι δεν προσέγγισαν το σημείο, παρά μόνο με ασφαλήτες που επιτηρούσαν αλλά στα cb ακούστηκαν πολύ αγχωμένοι φοβούμενοι μην προβούμε σε κάποια κίνηση εναντίον της ϊερής αγελάδας" του προξενείου των ΗΠΑ.
sam_1998.jpg

Για άλλη μια φορά το προσωπείο του Δυτικού πολιτισμού, της "ισότητας και της ελευθερίας" καταλύεται με τον πιο εκρηκτικό τρόπο. Ο Freddie Grey ξεψυχεί σε νοσοκομείο της Βαλτιμόρης στις 12 Απρίλη μετά απο πολλαπλά χτυπήματα που δέχτηκε στη σπονδυλική στήλη. Είναι ακόμα ένα από τα πολλά θύματα της αφροαμερικανικής κοινότητας, και όχι μόνο αυτής, που έρχεται να συμπληρώσει τον τεράστιο κατάλογο αυθαιρεσιών και αυταρχικών λογικών και πρακτικών της αστυνομίας, η οποία λειτουργεί υπο τις προσταγές της εξουσίας και του κεφαλαίου. Η δολοφονία του Michael Brown στο Ferguson της Νέας Ορλεάνης πυροδότησε ένα κύμα διαδηλώσεων και εξεγέρσεων σε διάφορες μεγάλες πόλεις των Η.Π.Α. με αποκορύφωμα αυτών της Βαλτιμόρης.

Στο απόγειο της στρατιωτικοποίησης των «ανεπτυγμένων» δυτικών κοινωνιών, το κράτος των Η.Π.Α. κατεβάζει την εθνοφρουρά (εσωτερικός στρατός) στο κέντρο της Βαλτιμόρης, απαγορεύει την κυκλοφορία τις βραδινές ώρες και σε αγαστή συνεργασία με τα κυρίαρχα media στοχεύει στην καταστολή της εξέγερσης αφενός μέσω της τρομοκράτησης όσων αντιστέκονται ακόμα και αφετέρου μέσω της χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Στην ουσία δεν πρόκειται μόνο για μια ακόμα δολοφονία με ρατσιστικά κίνητρα. Οι μαινόμενες εξεγέρσεις σε όλο και περισσότερες πόλεις της Αμερικής σηματοδοτούν το ξεχύλισμα ενός καζανιού που έβραζε εδω και πολύ καιρό και το ξέσπασμα μιας κοινωνίας που είχε σημαδευτεί βαθιά εδώ και χρόνια απο τον κοινωνικό-ταξικό ρατσισμό που θεμελιώθηκε στην οικονομική εκμετάλλευση και την περιθοριοποίηση των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων (όπως στα γκέτο των μεγαλουπόλεων).

Η ύπαρξη και η διαιώνιση των φαινομένων φυλετικού ρατσισμού αποτελεί το υπόστρωμα πάνω στο οποίο χτίζεται ο ταξικός ρατσισμός, ο οποίος αποτελεί διαχρονικό εργαλείο του κεφαλαίου και των εξουσιαστών πάσης φύσεως με βασικό στόχο τον κατακερματισμό της κοινωνικής βάσης και τη διαιώνιση του καννιβαλισμού μεταξύ των εκμεταλλευομένων στρωμάτων της κοινωνίας. Το καθεστώς εξαίρεσης επιβάλλεται αποκλειστικά από την άρχουσα τάξη τρανό παράδειγμα η εκλογή αφροαμερικανού προέδρου, η οποία αποδεικνύει ότι κριτήριο της κοινωνικής διάκρισης δεν αποτελεί μόνο η φυλή, το φύλο και ο σεξουαλικός προσανατολισμός, αλλά κυρίως η ταξική και οικονομική θέση.

Τα φιλελεύθερα κράτη της Δύσης ευαγγελίζονται τις δημοκρατικές αξίες και ελευθερίες δημιουργώντας πλασματικές συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας. Με πρόφαση τη διατήρηση της αστικής νομιμότητας και της κοινωνικής ειρήνης καταφέρνουν να νομιμοποιήσουν κοινωνικά -τις ήδη θεσμικά νομιμοποιημένες- δολοφονίες και αυθαιρεσίες που προέρχονται απο την αστυνομική βία.

Στην ουσία, η εξουσία επιστρατεύει κάθε δυνατό μέσο για την προάσπιση του Κεφαλαίου και τη διατήρηση της [color=#006600]καθεστηκυίας τάξης, θυσιάζοντας τον κόσμο της εργασίας όπως και το περιβάλλον.

Εμείς, ως Αναρχικοί/ες, κομμάτι των καταπιεσμένων & εκμεταλλευομένων αντιστεκόμαστε σε κάθε επίθεση που δέχονται οι απο κάτω, αντιπαλεύουμε κάθε προσπάθεια διάσπασης και κατακερματισμού τους, αναγνωρίζοντας το ρατσισμό ως ένα όπλο της Εξουσίας και του Κεφαλαίου εναντίον μας και στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους απανταχού εξεγερμένους, που υφίστανται την κοινωνική καταπίεση και την ταξική εκμετάλλευση στις Η.Π.Α. και σε όλο τον κόσμο.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗΣ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό "Μαύρο & Κόκκινο"

Related Link: http://maurokokkino1936.wordpress.com
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]