user preferences

Υπόθεση όλων μας

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday December 06, 2014 13:17author by Κατειλημμένη ΓΣΕΕ Report this post to the editors

Ο αγώνας του Νίκου Ρωμανού

Στις 4 Δεκεμβρίου αναρχικοί και κομμουνιστές καταλάβαμε το κτίριο της ΓΣΕΕ, δείχνοντας την αλληλεγγύη μας στον αναρχικό Ν.Ρωμανό, απεργό πείνας από 10/11. Εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού και της νέας επέκτασης του μνημονίου, επιχειρούμε να αναδείξουμε τη σύνδεση του αγώνα του συντρόφου μας με τους ευρύτερους κοινωνικοταξικούς αγώνες, διαρρηγνύοντας το συμβιβαστικό ρόλο της ΓΣΕΕ και προωθώντας την ενότητα και τη μαχητικότητα μεταξύ των καταπιεσμένων.
1.jpg

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Στις 4 Δεκεμβρίου αναρχικοί και κομμουνιστές καταλάβαμε το κτίριο της ΓΣΕΕ, δείχνοντας την αλληλεγγύη μας στον αναρχικό Ν.Ρωμανό, απεργό πείνας από 10/11. Εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού και της νέας επέκτασης του μνημονίου, επιχειρούμε να αναδείξουμε τη σύνδεση του αγώνα του συντρόφου μας με τους ευρύτερους κοινωνικοταξικούς αγώνες, διαρρηγνύοντας το συμβιβαστικό ρόλο της ΓΣΕΕ και προωθώντας την ενότητα και τη μαχητικότητα μεταξύ των καταπιεσμένων.

Ο Ν. Ρωμανός είναι συνειδητός εχθρός του καθεστώτος, έχοντας επιλέξει να αγωνιστεί με όλα τα μέσα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται φυλακισμένος συνεχίζοντας την ανατρεπτική του δράση και μέσα από τις φυλακές. Από τις 10/11 χρησιμοποιεί το σώμα του σαν οδόφραγμα διεκδικώντας το αυτονόητο, μια ανάσα ελευθερίας.

Τίποτα όμως δεν είναι αυτονόητο στο καθεστώς μόνιμης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης. Αφού το κράτος έπαιξε τις πρώτες μέρες το γελοίο παιχνίδι "βρείτε τον αρμόδιο", ήρθε στην 24η μέρα της απεργίας πείνας -και παρά την κρίσιμη κατάσταση της υγείας του συντρόφου- να απορρίψει το αίτημα για εκπαιδευτικές άδειες. Ο αυταρχισμός του σκεπτικού της απόρριψης φανερώνεται ακόμη βαθύτερος στην εναλλακτική λύση που προτείνεται από τον Χ. Αθανασίου.

Οι τηλεδιασκέψεις, η εντός φυλακής διεξαγωγή των εξετάσεων και γενικά η αποστέρηση κάθε δυνατότητας εξόδου από το περιβάλλον της φυλακής δεν σημαίνουν τίποτε άλλο παρά την ακύρωση κάθε δικαιώματος, που φυσικά καμιά δημοκρατία δεν παραχώρησε αλλά κερδήθηκε με σκληρούς κι αιματηρούς αγώνες των ίδιων των κρατουμένων. Η εκδικητικότητα του καθεστώτος απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους αποτυπώνεται πλέον όχι μόνο στην αναβάθμιση του στρατιωτικού και νομικού του οπλοστασίου (στρατιωτικοποίηση αστυνομίας, επέκταση τρομονόμων, φυλακές τύπου Γ) αλλά και στην απροκάλυπτη πλέον καταπάτηση της ίδιας της αστικής νομιμότητας.

Η διακοπή των εκπαιδευτικών αδειών του Η. Κωστάρη, ο οποίος επίσης βρισκόταν σε απεργία πείνας με το ίδιο αίτημα, η άρνηση χορήγησής τους στον Ν.Ρωμανό, η αυθαίρετη ερμηνεία των περιοριστικών όρων που επιβάλλονται σε συντρόφους και η συνακόλουθη δίωξή τους, όλα αυτά δεν αποτελούν κακές στιγμές και συμπτωματικές εξαιρέσεις.

Τα συγκυβερνητικά επιτελεία που απαντούν στον αγώνα του συντρόφου με νομοθετικά τεχνάσματα που στην ουσία παρακάμπτουν την ικανοποίηση του αιτήματός του... Τα υπουργικά στόματα που επικαλούνται την τήρηση της τάξης και της ασφάλειας για την πάταξη της περιβόητης ανομίας… Είναι η αιχμή του δόρατος ενός καθεστώτος που αξιοποιεί πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και παρακάμπτει τους ίδιους τους νόμους του όταν θέλει να υπερασπίσει τα συμφέροντά του ή όταν θέλει να χτυπήσει τους εχθρούς του.

Η απεργία του Ν. Ρωμανού εξελίσσεται σε μια περίοδο που το μπλοκ εξουσίας ξεδιπλώνει το αυταρχικό του μεγαλείο. Από τις επιτάξεις απεργών, την επίθεση στον κόσμο της εργασίας, την καταστολή των πορειών, τις εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων, τις προληπτικές εισόδους σε σπίτια αγωνιστών, τις φυλακές τύπου Γ, την αναβάθμιση του "αντιτρομοκρατικού" οπλοστασίου. Έως τα πογκρόμ, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, τη διαπόμπευση οροθετικών, τις σφαίρες στις καταλήψεις μαθητών, τα lock out των σχολών, το κράτος και το κεφάλαιο αξιοποιούν όλες τις κατασταλτικές τους εφεδρείες, όλες τις συμμαχίες τους (εντός ή εκτός συνταγματικού τόξου) και όλο τον προπαγανδιστικό τους οχετό για να πείσουν πως η αντίσταση δεν είναι εφικτή.

Το τελευταίο διάστημα βρίσκει τους μετανάστες της Αμυγδαλέζας να διεκδικούν την ελευθερία τους κάνοντας μαζική απεργία πείνας, τις καθαρίστριες να αντιστέκονται δυναμικά, πλήθος συλλογικοτήτων να οργανώνουν μαχητικές απαντήσεις ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Το ξημέρωμα της Παρασκευής βρίσκει τους σύριους μετανάστες να συνεχίζουν την απεργία πείνας, το σύντροφό μας να συνεχίζει τον αγώνα του, το κίνημα αλληλεγγύης με ποικίλους τρόπους να ξεδιπλώνει τη στήριξή του, τις μνήμες του Δεκέμβρη του '08 να αποτελούν μια ισχυρή αφορμή για να ξανασυναντηθούν οι διαδρομές μας την επόμενη μέρα. Και επειδή οι αγώνες συνεχίζονται, την Κυριακή που ψηφίζεται ο νέος προϋπολογισμός και τη Δευτέρα που συζητιέται ξανά, και ξανά, η επέκταση του μνημονίου είχαμε και θα έχουμε όλους τους λόγους του κόσμου για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στην επέλαση κράτους και κεφαλαίου.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ.

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ - ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Σάββατο: Ραντεβού στους δρόμους της οργής

Κυριακή: 5 μ.μ. Σύνταγμα

Κατειλημμένη ΓΣΕΕ

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]