user preferences

Recent articles by Dmitri / MACG
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος

Resist Genocide Oct 14 23 by Melbourne Anarchist Communist Group

Résister au génocide Oct 14 23 by Melbourne Anarchist Communist Group

La révolution du Rojava a défendu le monde, maintenant le monde doit d... Jan 09 22 by Diverses organisations anarchistes

Search author name words: MACG

Νίκη για την Επανάσταση στην Rojava!

category Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Ανακοίνωση Τύπου author Tuesday November 04, 2014 20:17author by Dmitri / MACG - Anarkismoauthor email macg1984 at yahoo dot com dot auauthor address PO Box 5108 Brunswick North 3056 Report this post to the editors

Leaflet by Melbourne Anarchist Communist Group (MACG) in Greek
1.jpg

Νίκη για την Επανάσταση στην Rojava!

Υπερασπίστε το Kobanê!
Η πολιορκία του Kobanê συνεχίζεται, με τους δολοφονικούς αποκεφαλισμούς των Da'esh (γνωστών και ως ISIS) που δεν σταματούν τις προσπάθειές τους να συντρίψουν κάθε αντίσταση στο φαύλο και αντιδραστικό κίνημά τους. Οι ηρωικοί άνδρες και γυναίκες των δυνάμεων των YPG-YPJ προβάλουν μια αδυσώπητη άμυνα, παρ΄ ότι λιγότεροι και πιο ελαφρά οπλισμένοι απ’ ό,τι οι Da'esh. Οι ιμπεριαλιστές των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν προμηθεύσει μικρές ποσότητες όπλων προς το Kobanê (ακόμη και αν ορισμένα από αυτά έχουν πέσει στα χέρια των Da'esh!), έχοντας, επίσης, πραγματοποιήσει κάποιες επιθέσεις από αέρα εναντίον των θέσεων των Da'esh. Εν τω μεταξύ, το ολοένα και πιο αυταρχικό καθεστώς του Ρετζέπ Ερντογάν στην Τουρκία δείχνει με ποια πλευρά είναι κρατώντας τα σύνορα σφραγισμένα εναντίον κάθε βοήθειας και ενισχύσεων για το Kobanê. Τώρα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν "ενισχύσεις" από τους Peshmerga της αντιδραστικής Κουρδικής Περιφερειακής Κυβέρνησης- κουΐσλινγκς του Ερντογάν - με προφανή σκοπό να συντρίψουν την επανάσταση στην Rojava. Με φίλους σαν αυτούς, ποιος χρειάζεται εχθρούς;

Οι Da’esh
Οι Da'esh δεν αποτελούν μια αντιϊμπεριαλιστική δύναμη, είναι μάλλον το τέρας του Φρανκενστάιν. Ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ έχει ξοδέψει δεκαετίες, από τη δεκαετία του 1940 και μετά, προωθώντας ισλαμιστικές αντιδραστικές οργανώσεις για να υπονομεύσουν την εργατική τάξη, τα προοδευτική και αντιιμπεριαλιστικά κινήματα. Αυτή η πολιτική κορυφώθηκε με τη χρηματοδότηση, τον εξοπλισμό και τη συγκρότηση των πιο φανατικών τζιχαντιστών για να πολεμήσουν εναντίον των δυνάμεων της ΕΣΣΔ στο Αφγανιστάν από το 1979 έως το 1989. Από τότε, πολλοί από τους τζιχαντιστές έχουν στραφεί εναντίον των πρώην αφεντικών τους, ενώ υιοθετούν όλο και πιο ακραίες αντιδραστικές πολιτικές. Οι δυνάμεις των Da'esh τρέφουν ένα τρελό όνειρο για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου χαλιφάτου. Αυτό είναι, φυσικά, αδύνατο να επιτευχθεί, αλλά οι δυτικοί ιμπεριαλιστές θα μπορούσαν να βοηθήσουν να χυθεί πολύ αίμα για το σκοπό αυτό.
Για δεκαετίες, οι δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (ειδικά οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία) έχουν κυριαρχήσει στη Δυτική Ασία. Αυτοί έχουν υποστηρίξει τα πιο αντιδραστικά και βίαια καθεστώτα, έχουν επανειλημμένα εισβάλει στην περιοχή και έχουν υποστηρίξει το Ισραήλ. Επομένως, κάθε δύναμη που καταφέρνει χτυπήματα εναντίον των ιμπεριαλιστών κερδίζει την υποστήριξη πολλών ανθρώπων σε τοπικό επίπεδο. Ενώ δεν έχουμε κανένα δάκρυ για τους νεκρούς τζιχαντιστές, πρέπει να προειδοποιήσουμε ότι η ιμπεριαλιστική επέμβαση μετατρέπει τη Da'esh σε Λερναία Ύδρα. Για κάθε τζιχαντιστή που σκοτώνουν οι αμερικανικές ή οι άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, άλλοι δύο ή περισσότεροι στρατολογούνται. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, επειδή ο ιμπεριαλισμός είναι δίκαια μισητός σ’ ολόκληρη την περιοχή. Αν ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ διατηρήσει τη στρατιωτική του επέμβαση, αυτό θα μπορούσε να ενισχύσει τους Da'esh σε σημείο που μπορούν να ανατρέψουν την ιορδανική μοναρχία και / ή το σαοθδαραβικό καθεστώς. Αν οι Κούρδοι επιβιώσουν από όλα αυτά, αυτό σίγουρα δεν θα το χρωστούν στον θείο Σαμ.

Η Επανάσταση στην Rojava
Η Επανάσταση στην Rojava ξεχωρίζει ως ο φάρος για όλη την προοδευτική ανθρωπότητα, αναδυόμενη εν μέσω της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας, των αιμοδιψών τυράννων και της θρησκευτικής αντίδρασης που κατέχουν την εξουσία σε ολόκληρη τη Δυτική Ασία. Εκμεταλλευόμενοι την απόσυρση του μεγαλύτερου μέρους των δυνάμεων του χασάπη Άσαντ από το Δυτικό Κουρδιστάν, οι Κούρδοι έχουν δημιουργήσει μια Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση στο μεγαλύτερο καντόνι Rojava και υπερασπίζονται όλα τα καντόνια με τις Λαϊκές Μονάδες Άμυνας (YPG) και Μονάδες Άμυνας Γυναικών (YPJ). Τόσο ο ηρωισμός των YPG-YPJ και η αφοσίωση των PYD και άλλων προοδευτικών δυνάμεων στην απελευθέρωση των γυναικών, έχουν, αρκετά επάξια, κερδίσει τον θαυμασμό του κόσμου.
Στο επίκεντρο της Επανάστασης στην Rojava είναι ο δημοκρατικός συνομοσπονδισμός, που προσφέρει μια λύση στο εθνικό πρόβλημα, όχι μόνο στο Κουρδιστάν, αλλά παντού. Αντί της κατασκευής ενός καπιταλιστικού έθνους-κράτους, το οποίο το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να καταπιέζει και να υποδουλώνει τις εθνικές μειονότητες εντός των συνόρων του, ο δημοκρατικός συνομοσπονδισμός βασίζεται στην αυτονομία για όλους, στο μικρότερο τοπικό επίπεδο. Και είναι ο δημοκρατικός συνομοσπονδισμός το μυστικό για την ανασύσταση της Δυτικής Ασίας και του κόσμου σε προοδευτικές και ανθρώπινες γραμμές.

Ο δρόμος της ταξικής πάλης
Ποιος είναι τότε ο δρόμος προς τα εμπρός; Οι Da'esh είναι ο άμεσος εχθρός έναντι του οποίου οι Κούρδοι υπερασπίζουν τους εαυτούς τους. Αυτό το τέρας του Φρανκενστάιν, πρέπει να σκοτωθεί, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο από τους εργαζόμενους της περιοχής και τις ίδιες τις καταπιεζόμενες μάζες. Η ιμπεριαλιστική επέμβαση θα ενισχύσει μόνο το τέρας. Η λύση είναι η ενότητα των εργαζομένων στον αγώνα εναντίον της τζιχαντιστικής αντίδρασης και εναντίον των καταπιεστών και των λακέδων τους. Οι εργαζόμενοι, ενωμένοι, μπορούν να συσπειρώσουν μαζί τους τις καταπιεζόμενες μάζες και να αντιμετωπίσουν τις ΗΠΑ και τις άλλες δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τη Ρωσία, τον χασάπη Άσαντ, τον Τούρκο σοβινιστή Ερντογάν και το AKP του, τους κουΐσλινγκς του Ερντογάν KDP και PUK, τις μοναρχίες του Περσικού Κόλπου, τους μουλάδες του Ιράν, τους σεχταριστές Σιίτες του Ιράκ και, τελευταία, αλλά όχι λιγότερο σημαντική, τη σιωνιστική πολεμική μηχανή του Ισραήλ.
Αυτή είναι μια τεράστια λίστα εχθρών, αλλά ο καθένας από αυτούς συγκεντρώνει πάνω του το παθιασμένο μίσος εκείνων που καταπιέζει. Ο λαός του Δυτικού Κουρδιστάν και οι υποστηρικτές του θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η Επανάσταση στην Rojava, βρίσκεται στο σημείο που είναι τώρα εξαιτίας ενός συνόλου καταστάσεων που δεν μπορούν να αναπαραχθούν αλλού. Οι δυνάμεις του Άσαντ αποσύρθηκαν από την Rojava προκειμένου να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερους κινδύνους πιο κοντά στην ίδια τους τη χώρα. Δεν υπάρχει άλλη κυβέρνηση που να δώσει σε μια επανάσταση αυτόν τον χώρο, και έτσι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός είναι η ταξική πάλη.
Είναι η ταξική πάλη που μπορεί να ενώσει τους εργαζόμενους πέρα από κάθε εθνική και θρησκευτική διαίρεση και να συσπειρώσει τις καταπιεζόμενες μάζες μαζί τους. Η πάλη ενάντια στο στρατό των Da'esh είναι απαραίτητη σ’ αυτό το σημείο, διότι το δικαίωμα χρήσης εύλογης βίας ενόσω σε αυτοάμυνα είναι αναφαίρετο. Θεμελιώδης αλλαγή των σχέσεων εξουσίας, ωστόσο, μπορεί να συμβεί μόνο όταν οι χώροι εργασίας αναληφθούν από τους εργαζόμενους, διώχνοντας τους εργοδότες τους. Είναι οι εργαζόμενοι και μόνο αυτοί που μπορούν ν’ αλλάξουν τον κόσμο.

Η επιλογή
Υπάρχουν δύο δρόμοι που μπορεί να πάρει η Επανάσταση στην Rojava. Ο ένας οδηγεί στη βέβαιη ήττα, ενώ ο άλλος δίνει μια ευκαιρία επιβίωσης και περαιτέρω άνθησης. Το PYD ή μπορεί να γίνει ένα πιόνι του ιμπεριαλισμού, ή μπορεί ν’ ανάψει μια επανάσταση που θα καταργήσει την καταπίεση και θα καθιερώσει τον δημοκρατική συνομοσπονδισμό συνολικά. Η PYD, βέβαια, έχει το δικαίωμα να προμηθεύεται όπλα απ΄ όπου θεωρεί απαραίτητο, ακόμη και από τους ιμπεριαλιστές, αλλά αυτό δεν αποτελεί προϋπόθεση για να κάνει παραχωρήσεις σε θέματα αρχής. Αν το PYD πουλήσει την ψυχή του στους ιμπεριαλιστές, επιτρέποντας στον εαυτό του να χρησιμοποιείται κατά των Αράβων εκείνων που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό, ή κάνει ένα βήμα προς τα πίσω όσον αφορά τον επαναστατικό δημοκρατικό συνομοσπονδισμό του, όλες οι αντιδραστικές δυνάμεις στη Δυτική Ασία θα είναι ικανές να μεταστρέψουν τις μάζες κατά των Κούρδων για μια ακόμα φορά. Τότε η Επανάσταση στην Rojava θα πεθάνει - ίσως ακόμα στα χέρια του ίδιου του PYD. Αν το PYD διαλέξει τον δρόμο της ταξικής πάλης, η Επανάσταση στην Rojava θα έχει μια ευκαιρία.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ KOBANÊ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!


Melbourne Anarchist Communist Group (Αναρχική Κομμουνιστική Ομάδα Μελβούρνης)

25 Οκτώβρη 2014

*Publish in English here http://www.anarkismo.net/article/27527
*Μετάφραση: “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”.


Related Link: http://www.melbacg.wordpress.com
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]