user preferences

Αλληλεγγύη με τις γυναίκες των Κούρδων

category Διεθνή | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday October 16, 2014 14:13author by FARJ - Anarkismo Report this post to the editors

και τη λαϊκή αντίσταση

Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία έχει φέρει νέα στοιχεία στην όλη κατάσταση που επικρατεί στις κουρδικές περιοχές. Παίρνοντας έμπνευση από διάφορες λαϊκές παραδόσεις της αντίστασης, μια σημαντική περιοχή των Κούρδων συμμετέχει σε μια εμπειρία που πρέπει να τύχει μεγάλης προσοχής από κάθε επαναστατικό κίνημα.
460_0___30_0_0_0_0_0_curdistao_1.jpg

Αλληλεγγύη με τις γυναίκες των Κούρδων και τη λαϊκή αντίσταση

Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία έχει φέρει νέα στοιχεία στην όλη κατάσταση που επικρατεί στις κουρδικές περιοχές. Παίρνοντας έμπνευση από διάφορες λαϊκές παραδόσεις της αντίστασης, μια σημαντική περιοχή των Κούρδων συμμετέχει σε μια εμπειρία που πρέπει να τύχει μεγάλης προσοχής από κάθε επαναστατικό κίνημα.

Οι Κούρδοι έχουν μια μακρά ιστορία εξεγέρσεων ενάντια στην καταπίεση που ασκείται σε βάρος τους από διάφορα έθνη-κράτη. Το αυτο-ονομαζόμενο Κουρδιστάν δεν είναι έθνος-κράτος, αλλά μια περιοχή που εκτείνεται σε τμήματα του Ιράκ, της Συρίας, του Ιράν, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, όπου ζουν περίπου 26 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία διευκόλυνε την ανάδυση ενός ακροδεξιού τμήματος, του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), το οποίο αποσκοπεί, αρχικά στην οικοδόμηση ενός χαλιφάτου στις περιοχές του Ιράκ και της Συρίας. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η ISIS έχει ήδη καταλάβει μεγάλες περιοχές, με την προοπτική της συγκρότησης ενός ακροδεξιού ισλαμικού κράτους, οι συνέπειες του οποίου θα είναι ολέθριες για το μέλλον της εργατικής τάξης (και ειδικά των γυναικών) σε όλη την περιοχή.

Ο ιμπεριαλισμός που καθοδηγήθηκε από το ΝΑΤΟ (κάτι που είναι σε μεγάλο βαθμό συστατικό μέρος του προβλήματος) παίζει ένα πολεμικό "θέατρο", περιμένοντας την ISIS να καταπνίξει στο αίμα την λαϊκή κουρδική αντίσταση στην Kobane, πιθανώς για να κάνει μια επέμβαση την πλέον κατάλληλη στιγμή για να επιβάλει αμέσως μετά την ήττα του κουρδικού λαού κάποιες κυβερνήσεις- μαριονέτες.

Αυτή τη στιγμή, οι λαϊκές και επαναστατικές δυνάμεις πολεμούν με ελάχιστα εφόδια σε περιοχές που απελευθερώθηκαν από την κυριαρχία του Ισλαμικού Κράτους, και η πάλη αυτή περιλαμβάνει συγκρότηση λαϊκών συνελεύσεων, Συμβουλίων (με μια εθνοτική ισορροπία) και σχηματισμό της ένοπλης πτέρυγας των γυναικών YPJ (που συνδέεται με το ΡΚΚ).

Σε αυτήν την περίοδο της κρίσης, η αλληλεγγύη μας πρέπει να είναι ταξική αλληλεγγύη που να υπερβαίνει τα πολιτικά σύνορα των εθνών-κρατών και τις διαιρέσεις μέσα στην εργατική τάξη. Ο κουρδικός λαϊκός αγώνας θα αποφασίσει σε μεγάλο βαθμό την τύχη της περιοχής, ενάντια στη φασιστική ακροδεξιά του ISIS, την προγραμματισμένη "παράλειψη" του ΟΗΕ και τον ιμπεριαλισμό του ΝΑΤΟ.
Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να υποστηρίξουμε ενεργά τον λαϊκή κουρδικό αγώνα!


Όλη η υποστήριξη στην κουρδική λαϊκή αντίσταση! Το Kobane θα νικήσει!


Federação Anarquista do Rio de Janeiro (FARJ – Αναρχική Ομοσπονδία Ρίο ντε Τζανέιρο)

Σχετικοί σύνδεσμοι: http://anarquismorj.wordpress.com/2014/10/14/solidaried...urda/

*Μετάφραση: "Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης", 16 Οκτώβρη 2014.

Related Link: http://www.anarkismo.net/article/27491

This page has not been translated into 한국어 yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]