user preferences

Αστυνομική βία: Απαιτούμε την αλήθεια!

category Γαλλία / Βέλγιο / Λουξεμβούργο | Καταστολή / Φυλακές | Νέα author Sunday March 26, 2006 12:21author by Alternative Libertaire - Anarkismo Report this post to the editors

Για την υπόθεση του αγωνιστή της SUD-PTT Cyril Ferez

O αγωνιστής της SUD-PTT (συνδικάτο βάσης) Cyril Ferez χτυπήθηκε βίαια από ειδικές δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας.

Στο τέλος της διαδήλωσης ενάντια στο CPE στο Παρίσι στις 18 Μάρτη, ο αγωνιστής της SUD-PTT (συνδικάτο βάσης) Cyril Ferez χτυπήθηκε βίαια από ειδικές δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας. Βρίσκεται σε κώμα και, φυσικά, σε άσχημη κατάσταση. Πρέπει να υπάρξει ένα φως σ’ αυτή την αχαρακτήριστη πράξη της αστυνομίας. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Place de la Nation το Σάββατο, 18 Μάρτη, το απόγευμα, ο Cyril αρπάχτηκε από την αστυνομία και έφαγε αρκετό ξύλο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μέχρι και αστυνομικοί των CRS (τα γαλλικά ΜΑΤ) τον χτύπησαν βίαια και άσχημα με τα γκλομπς.

Μετά από ένα Σαββατοκύριακο σιωπής για την υπόθεση αυτή, κυβερνητική πηγή δήλωσε, ανάμεσα στα άλλα, ότι: «πρόκειται για κάποιον ο οποίος επειδή τόσο μεθυσμένος από την κατανάλωση αλκοόλ και είτε χτύπησε από μόνος του είτε μπλέχτηκε τυχαία στις συγκρούσεις». (εφημερίδα «Liberation», 21 Μάρτη 2006).

Τη στιγμή που ο Cyril βρίσκεται σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση, η δήλωση αυτή είναι και σκανδαλώδης και προσβλητική. Το εάν είχε πιει δεν δικαιολογεί με κανένα τρόπο την αχαρακτήριστη αυτή συμπεριφορά των CRS εναντίον του. Η περίπτωση αυτή δεν αποτελεί ένα ασήμαντο περιστατικό που συνέβη έτσι τυχαία σε κάποιον ο οποίος υποτίθεται ότι είχε πιει λίγο παραπάνω, όπως η αστυνομία, η ένωση των αστυνομικών και συγκεκριμένα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση ΜΜΕ πασχίζουν να πιστέψουμε.

Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι τα CRS είχαν όλη την ώρα να καλέσουν για ιατρική περίθαλψη και ότι οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν υπήρχαν σοβαρά τραυματισμένοι κατά τη διάρκεια των συμπλοκών took στο Place de la Nation.

Η Alternative Libertaire υποστηρίζει τον αγώνα της SUD-PTT για να υπάρξει δικαιοσύνη στην υπόθεση αυτή. Στεκόμαστε φιλικά στην οικογένεια, τους συντρόφους και τους συναδέλφους του Cyril Ferez. Η αστυνομική βία είναι που προκάλεσε αυτή την εξέγερση ενάντια σε μια άσπλαχνη κυβέρνηση, της οποίας η μόνη αντίδραση στα ενδιαφέροντα και αιτήματα της νεολαίας είναι τα αστυνομικά γκλομπς.

Alternative Libertaire (Ελευθεριακή Εναλλαγή)

23 Μάρτη 2006

* Μεταφράστηκε στα αγγλικά και δημοσιεύτηκε στο Anarkismo.net Μετάφραση «Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης, Μελβούρνη, 25 Μάρτη 2006. http://www.alternativelibertaire.org

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]