Benutzereinstellungen

Neue Veranstaltungshinweise

Ρωσία / Ουκρανία / Λευκορωσία

Es wurden keine neuen Veranstaltungshinweise in der letzten Woche veröffentlicht

Λευκορώσοι αναρχικοί ζητούν αλληλεγγύη

category Ρωσία / Ουκρανία / Λευκορωσία | Καταστολή / Φυλακές | Νέα author Sunday March 26, 2006 12:16author by Λευκορώσοι αναρχικοί Report this post to the editors

5000 συλλήψεις τις 10 τελευταίες ημέρες

Οι Λευκορώσοι αναρχικοί κάνουν έκληση για οποιουδήποτε είδους ενέργειες αλληλεγγύης σε πρεσβείες της Λευκορωσίας.

Χθες το πρωί (24 Μάρτη 2006) αναρχικοί από το Μινσκ (πρωτεύουσα της Λευκορωσίας) έδωσαν στη δημοσιότητα τις εξής πληροφορίες:

Την Πέμπτη, 23 Μαρτίου, στις 3.30 τη νύχτα (πρωί), οι λευκορώσικες ειδικές αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να διαλύουν την κατασκήνωση που είχε στηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στη νοθεία των εκλογών, που έφεραν τον Λουκασένκο για τρίτη φορά στην εξουσία.

30 με 40 σκηνές διαλύθηκαν (μεταξύ των οποίων και του indymedia), ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται πολλοί γνωστοί (ως) αναρχικοί. Το κυβερνών κόμμα United Civil Party, διέταξε να κλείσουν όλα τα internet cafe της περιοχής για να δυσκολευτεί η δημοσιοποίηση των συμβάντων.

Οι συλληφθέντες κακοποιήθηκαν άγρια από τους μπάτσους, ενώ επειδή τα αστυνομικά τμήματα του Μινσκ είναι ήδη γεμάτα, καθώς τις 10 τελευταίες ημέρες υπολογίζεται ότι πραγματοποιήθηκαν περί τις 5000 συλλήψεις, οι συλληφθέντες από την κατασκήνωση μεταφέρθηκαν σε άγνωστες τοποθεσίες εκτός της πόλης και χωρίς να έχουν γίνει γνωστές οι κατηγορίες.

Οι Λευκορώσοι αναρχικοί κάνουν έκληση για οποιουδήποτε είδους ενέργειες αλληλεγγύης σε πρεσβείες της Λευκορωσίας.

Για περισσότερα επισκεφθείτε το belarus.indymedia.org. * Δημοσιεύτηκε στο Anarkismo.net και στο A-Infos. Μετάφραση «Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης», Μελβούρνη, 25 Μάρτη 2006.

Verwandter Link: http://belarus.indymedia.org
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Ρωσία / Ουκρανία / Λευκορωσία | Καταστολή / Φυλακές | Νέα | gr

Fri 19 Apr, 20:45

browse text browse image

textΚρατική καταστολή &#... 13:28 Wed 19 Jul by SKT 0 comments

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο συνομοσπονδιακός γραμματέας της SKT Vasili Starostin, με τον ανήλικο γιο του.

textΚαταδίκη Ρώσου συν&#... 14:39 Thu 07 Jul by L. Akai 0 comments

About the Alexei Cherepanov's case translated in Greek by Dmitri

imageΣτα ίχνη της Κριμαί&... Jun 01 by Dmitri Okrest 0 comments

Εδώ και πολύ καιρό η Ρωσία εμφανίζεται στα τρέχοντα γεωπολιτικά σενάρια παρέα με την Ουκρανία. Αυτό το κείμενο επικεντρώνεται στις κινητοποιήσεις και στην καταστολή του αναρχικού κινήματος στην Κριμαία. Η προσάρτηση της Κριμαίας και οι πολεμικές δράσεις στο νοτιοανατολικό τομέα της Ουκρανίας ράγισαν το Ρωσικό πολιτικό πεδίο. Δυστυχώς οι αριστεροί δεν οργάνωσαν σε τοπικό επίπεδο ομάδες μάχης. Το Ρωσικό αριστερό κίνημα επίσης κόπηκε στα δύο. Μόνο οι αναρχικοί ήταν σαφώς ενάντια στην προσάρτηση. Οι περισσότεροι κομμουνιστές και σοσιαλιστές έχουνε χάψει το παραμύθι με το αντιφασιστικό κάλεσμα του Κρεμλίνου, το οποίο κήρυξε τον πόλεμο στην Ουκρανία στο όνομα του αγώνα ενάντια στο φασισμό.

imageΑλληλεγγύη με τους &... Jun 13 Anarkismo 0 comments

Απευθύνουμε ένα κάλεσμα για μια μέρα δράσης για να δοθεί η απαραίτητη προσοχή στα βασανιστήρια και η μεταχείριση σε βάρος των Ρώσων αναρχικών και αντιφασιστών που κρατούνται μετά από εξαναγκασμένες ομολογίες για κατηγορίες που αφορούν τρομοκρατία.

imageΕνάντια στη Ρωσική &... Apr 17 1 of Anarkismo Editorial Group 0 comments

Μέρες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, κατά τη διάρκεια των οποίων η δικτατορική Ρωσική κυβέρνηση επέτρεψε πολυεθνικές επιχειρήσεις και άλλα Κράτη να ικανοποιήσουν τις καπιταλιστικές τους ορέξεις με φίμωση της αντιπολίτευσης και την απαγόρευση των διαδηλώσεων, η καταστολή των αντικαπιταλιστών, αναρχικών, συνδικαλιστών ακτιβιστών καθώς και του φεμινιστικού και του κινήματος ενάντια στην ομοφοβία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

textΓια τις δολοφονίες Feb 05 0 comments

Μια παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη για τις δολοφονίες από φασίστες και κράτος αγωνιστών και μεταναστών στη Ρωσία

textΈκκληση αλληλεγγύ ... Apr 02 0 comments

Στις 31 Μάρτη 2006 επρόκειτο να γίνουν νέες διαδηλώσεις στη Λευκορωσία και αλλού.

© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]