user preferences

Ενάντια στη Ρωσική κρατική καταστολή

category Ρωσία / Ουκρανία / Λευκορωσία | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday April 17, 2014 21:09author by Dmitri - 1 of Anarkismo Editorial Group Report this post to the editors

Αναρχική και διεθνής αλληλεγγύη

Μέρες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, κατά τη διάρκεια των οποίων η δικτατορική Ρωσική κυβέρνηση επέτρεψε πολυεθνικές επιχειρήσεις και άλλα Κράτη να ικανοποιήσουν τις καπιταλιστικές τους ορέξεις με φίμωση της αντιπολίτευσης και την απαγόρευση των διαδηλώσεων, η καταστολή των αντικαπιταλιστών, αναρχικών, συνδικαλιστών ακτιβιστών καθώς και του φεμινιστικού και του κινήματος ενάντια στην ομοφοβία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.
300_0___20_0_0_0_0_0_solidarity.jpg

Αναρχική και διεθνής αλληλεγγύη ενάντια στη Ρωσική κρατική καταστολή

Μέρες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, κατά τη διάρκεια των οποίων η δικτατορική Ρωσική κυβέρνηση επέτρεψε πολυεθνικές επιχειρήσεις και άλλα Κράτη να ικανοποιήσουν τις καπιταλιστικές τους ορέξεις με φίμωση της αντιπολίτευσης και την απαγόρευση των διαδηλώσεων, η καταστολή των αντικαπιταλιστών, αναρχικών, συνδικαλιστών ακτιβιστών καθώς και του φεμινιστικού και του κινήματος ενάντια στην ομοφοβία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Στις 24 Φεβρουαρίου 7 αντίπαλοι του καθεστώτος καταδικάστηκαν για τη συμμετοχή τους σε μια διαδήλωση κατά του Πούτιν το 2012, μια διαμαρτυρία που κατήγγειλε τον καθορισμό των προεδρικών εκλογών από το κράτος. Καταδικάστηκαν σε πάνω από 4 χρόνια κράτησης σε ένα στρατόπεδο για «μαζική διατάραξη» και «βία ενάντια στις δυνάμεις του νόμου και της τάξης». Η πολιτική αυτή δίκη επικρίθηκε έντονα από την αντιπολίτευση που οργάνωσε μια πολυάριθμη διαδήλωση μπροστά από το δικαστήριο για να διαμαρτυρηθεί κατά του αυταρχισμού και της καταστολής εκ μέρους του Ρωσικού κράτους. Σε απάντηση, συνελήφθησαν μεταξύ 200 και 400 άτομα, από τα οποία μερικά δικάστηκαν και κταδικάστηκαν σε παρόμοιες ποινές. Μεταξύ αυτών είναι πολλοί αναρχικοί σύντροφοί μας, αλλά και αντικαπιταλιστές, φεμινίστριες και αντιφασίστες.

Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη για τους Ρώσους συντρόφους μας, ιδίως από τη στιγμή που το Ρωσικό κράτος, εκτός από την επιβολή συνεχούς βίας από την αστυνομία και την πολιτική και δικαστική καταστολή των «άγριων» στοιχείων, ενθαρρύνει τις ακροδεξιές ομάδες ώστε να νομιμοποιούν τη δράση τους.

Θυμόμαστε την ιστορία του αντιφασίστα συντρόφου μας Ivan Khutorskoi, που σκοτώθηκε στο διαμέρισμά του από νεοναζί το 2009. Αντιφασίστες, μετανάστες, φεμινίστριες, ομοφυλόφιλοι, λεσβίες και τρανσέξουαλ είναι τα πρώτα θύματα του κύματος δολοφονιών, βίας και εκφοβισμού από τους φασίστες και το Κράτος. Δεν αποτελεί έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς ότι, για παράδειγμα, η δίωξη των ομοφυλοφίλων είναι νόμιμη στη Ρωσική νομοθεσία (χάρη στο νόμο κατά της «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας»).

Αλλά οι αναρχικοί δεν προκειται να ηττηθούν. Στις 9 του περασμένου Μαΐου (2013), μερικοί αναρχικοί σύντροφοι που είχαν οργανώσει μια διαδήλωση ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία στο Πετροζαβόντσκ απήχθησαν, ξυλοκοπήθηκαν και κακοποιήθηκαν από μασκοφόρους άνδρες. Αυτοί οι άνθρωποι, που χρησιμοποίησαν τα ίδια τα ρόπαλα που χρησιμοποιεί και η αστυνομία, δεν δίστασαν να απειλήσουν τους ακτιβιστές με θάνατο. Οι πορείες κατά του πολέμου παρακολουθήθηκαν επίσης και διείσδυσαν σε αυτές του Κράτους, της αστυνομίας και των παραστρατιωτικών ομάδων.

Ενώ ο Ρωσικός ιμπεριαλισμός χτυπά στην Ουκρανία και την Κριμαία για να διατηρήσει τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντά του στην περιοχή, οι διαδηλώσεις των πολιτικά αντίθετων απαγορεύτηκαν ή αν επιτράπηκαν το τίμημα ήταν βία, φυλάκιση ή θάνατος. Τα Δυτικά Κράτη προτιμούν να εστιάσουν την προσοχή τους στην παρέμβαση στην Ουκρανία, να αρπάξουν ένα μεγάλο μέρος της πίτας, δεδομένου ότι μπορούν, ενάντια στον Ρώσο γίγαντα. Αλλά η σιωπή τους είναι ιδιαίτερα αισθητή όταν πρόκειται για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία, ιδίως αυτών που αφορούν τους ομοφυλόφιλους, που έχουν καταγγελθεί από διεθνείς οργανισμούς.

Ενάντια στην Κρατική τρομοκρατία, διαδηλώνουμε την υποστήριξή μας στους Ρώσους αναρχικούς συντρόφους μας και τους αντικαπιταλιστές, φεμινίστριες και αντιομοφοβικούς, αντιφασίστες και συνδικαλιστές ακτιβιστές. Στηρίζουμε τους αγώνες τους και τις πρωτοβουλίες αυτο-οργάνωσης που έχουν ξεκινήσει. Καταγγέλλουμε την καταστολή σε βάρος των Ρωσικών κοινωνικών κινημάτων, την υποταγή και την απέλαση των «ανεπιθύμητων πληθυσμών» (μεταναστών, ομοφυλόφιλων, λεσβιών, αμφισεξουαλικών, τρανσέξουαλ... ).

Η διεθνής αλληλεγγύη θα πρέπει να είναι η δύναμή μας για την καταπολέμηση του Κράτους, των νόμων του που καταστρέφουν την ελευθερία και της βίας των φασιστικών ομάδων που βρίσκονται στην υπηρεσία του. Το δίκτυο του Anarkismo, που περιλαμβάνει τριάντα περίπου αναρχικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, ζητά το τέλος της καταστολής στη Ρωσία, την κατάργηση των αντιομοφυλοφιλικών νόμων, καθώς και όλους τους νόμους που παραβιάζουν την ελευθερία της έκφρασης. Απαιτούμε την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων.

Ενάντια στην καταστολή και τον αυταρχισμό, διεθνής και λαϊκή αυτοάμυνα και αυτο-οργάνωση!

Anarkismo.net
Alternative Libertaire (Γαλλία)
Federazione dei Comunisti Anarchici (Ιταλία)
Libertære Socialister (Δανία)
Melbourne Anarchist Communist Group (Αυστραλία)
Prairie Struggle Organization (Καναδάς)
Organisation Socialiste Libertaire (Ελβετία)
Collectif Communiste Libertaire Bienne (Ελβετία)
Coordination des Groupes Anarchistes (Γαλλία)

Αρχική δημοσίευση http://www.anarkismo.net/article/26903

*Ελληνική μετάφραση: «Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης», 16 Απρίλη 2014.

Related Link: http://www.anarkismo.net/article/26903
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]