user preferences

Αντιφασιστική Παράσταση διαμαρτυρίας

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου author Monday March 10, 2014 10:20author by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης Report this post to the editors

στο Ουκρανικό προξενείο Θεσσαλονίκης

Η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης καλεί σε αντιφασιστική παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 11 Μάρτη 12.00 το μεσημέρι στο Ουκρανικό προξενείο (Κουντουριώτη 2 - λιμάνι).
croppedlogo_blogcopy.jpg

Αντιφασιστική Παράσταση διαμαρτυρίας στο Ουκρανικό προξενείο Θεσσαλονίκης

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ

Από τις 26 Φλεβάρη η Ουκρανία «γεύεται» τους καρπούς της εξέγερσης της πλατειάς Μαιντάν. Μια μεταβατική πολυκομματική κυβέρνηση η οποία απαρτίζεται όχι μόνο από τεχνοκράτες, τραπεζίτες, λακέδες των ντόπιων ολιγαρχών και γλύφτες του αμερικανικού και ευρωπαϊκού κεφαλαίου, αλλά και από φασισταριά κάθε είδους, εθνικιστές μέχρι και νεοναζί, θα οδηγήσει τις εξελίξεις μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Η πρώτη, νεοφιλελεύθερη γκρούπα έχει εξαναγγείλει ήδη, μέσω του νέου πρωθυπουργού Γιατσένιουκ εξοντωτικά μέτρα οικονομικής λιτότητας για τον ουκρανικό λαό, αλλά και προσκλητήριο στο ΔΝΤ. Η δεύτερη έχει ήδη καταθέσει νομοσχέδιο για την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας, την απαγόρευση χρήσης εθνικών γλωσσών στη χώρα, ενώ σα γνήσιοι απόγονοι του Μπαντέρα, προωθούν την αποποινικοποίηση των ναζιστικών ιδεών και εξαπολύουν ευθείες απειλές εναντίον Ρώσων και Εβραίων που ζουν στην Ουκρανία.

Στα πλαίσια ενός γενικού παροξυσμού και υπό το φόβο πογκρόμ εναντίον τους, οι Ρώσοι υπήκοοι των ανατολικών περιοχών οργανώνονται σε πολιτοφυλακές αυτοάμυνας ενώ σε αρκετές των περιπτώσεων ζητούν την άμεση επέμβαση της Ρωσίας και θέτουν ζήτημα απόσχισης των επαρχιών στις οποίες διαμένουν. Η Ρωσία ανταποκρινόμενη στα καλέσματα, με το πρόσχημα της προστασίας των υπηκόων της, βρήκε τη "χρυσή ευκαιρία" της προώθησης των εθνικών και κεφαλαιακών της συμφερόντων στο έδαφος της Ουκρανίας.

Η άνοδος του φασισμού στην Ουκρανία, η υπερίσχυση των εθνικισμών έναντι των ταξικών συμφερόντων θα τσακίσει την εργατική τάξη είτε αυτή είναι ουκρανική, είτε ρωσική, είτε ελληνική, είτε τατάρικη κι εβραϊκή. Το πείραμα που διενεργείται αυτή τη στιγμή στα ουκρανικά εδάφη, με ένα κοκτέιλ ακραίου νεοφιλελευθερισμού, φασισμού του δρόμου που μεταφράζεται σε αντικομμουνισμό και αντισημιτισμό οφείλει να μας βρίσκει ΟΛΟΥΣ ενωμένους ενάντια στα γεωστρατηγικά συμφέροντα του ουκρανικού, ρωσικού, ευρωπαϊκού και αμερικανικού κεφαλαίου που προωθούν μέσω των πολιτικών τους υπηρετών, είτε έχουν το προφίλ του φιλελεύθερου δημοκράτη είτε του "αντισυστημικού" ναζί.

Η αγκαλιά της ΕΕ και των ΗΠΑ σε μια νέα εκκολαπτόμενη φασιστική Ουκρανία δείχνει ότι το κεφάλαιο και οι πολιτικές ελίτ που το υπηρετούν δε χρειάζονται πλέον την δημοκρατική νομιμότητα για να επιβληθούν, ενώ γυρίζουν επιδεικτικά την πλάτη στα θύματα του ναζιστικού αιματοκυλίσματος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε αυτό το πλαίσιο, δηλώνουμε τόσο αντικαπιταλιστές, όσο και αντιφασίστες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αναρχικούς και κομμουνιστές της Ουκρανίας, αλλά και σε όποιον αποτελέσει θύμα ρατσισμού και φασιστικής απειλής.

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΡΩΣΙΑ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Related Link: http://libertasalonica.wordpress.com
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]