user preferences

Recent articles by Αυτόνομο Στέκι

imageΤο χρέος είνα&#... 0 comments

imageΥπόθεση που δ&#... 0 comments

imageΠόλεμος χαμη ... 0 comments

Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Αναρχικό κίνημα

Η ανάγκη για restart May 29 23 by Ευριπίδης Καλτσάς

1η Μάη: μέρα ταξ... May 01 23 by Πρωτ. Αναρχ. Αγ. Αναργ.-Καματερού

Αντιεκλογικ^... Mar 31 23 by Αναρχικοί Αγ.Αναργύρων-Καματερού

Με αφορμή τα βιβλία του Pyotr Kropotkin

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αναρχικό κίνημα | Νέα author Saturday March 01, 2014 20:56author by Αυτόνομο Στέκι Report this post to the editors

Εκδήλωση στο Αυτόνομο Στέκι

Την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο Αυτόνομο Στέκι από την Ομάδα Αυτομόρφωσης της Αυτοδιαχειριζόμενης Δανειστικής Βιβλιοθήκης εκδήλωση-συζήτηση με αφορμή τα βιβλία του Pyotr Kropotkin “Αλληλοβοήθεια” και “Το κράτος και ο ιστορικός του ρόλος”.
kropotkin2234x300.jpg

Εισηγήσεις από την εκδήλωση-συζήτηση με αφορμή τα βιβλία του Pyotr Kropotkin “Αλληλοβοήθεια” και “Το κράτος και ο ιστορικός του ρόλος” (14/02/14)

Την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο Αυτόνομο Στέκι από την Ομάδα Αυτομόρφωσης της Αυτοδιαχειριζόμενης Δανειστικής Βιβλιοθήκης εκδήλωση-συζήτηση με αφορμή τα βιβλία του Pyotr Kropotkin “Αλληλοβοήθεια” και “Το κράτος και ο ιστορικός του ρόλος”.

Η Ομάδα Αυτομόρφωσης μαζεύεται και συζητά στο Αυτόνομο Στέκι εδώ και τέσσερα χρόνια. Η εκδήλωση-συζήτηση με αφορμή τα “Αλληλοβοήθεια” και “Το κράτος και ο ιστορικός του ρόλος” πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων περί κράτους, ο οποίος διεξάγεται τα τελευταία 2 χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό, εκτός του Pyotr Kropotkin, έχουν συζητηθεί και παρουσιαστεί έργα των Μακιαβέλι, Λοκ, Ρουσσώ, Σπινόζα και Χομπς.

Ο κύκλος συζητήσεων περί κράτους στοχεύει στην κατανόηση της γενεαλογίας του κράτους και στην επισκόπηση της θεωρητικής του θεμελίωσης και κριτικής συν τω χρόνω.

Άλλωστε, πώς θα πολεμήσεις τον εχθρό σου αν δεν τον κατανοήσεις;

Οι τίτλοι των εισηγήσεων της εκδήλωσης κατά σειρά παρουσίασης ήταν:

- Ιστορικό Πλαίσιο, Βιογραφικά Στοιχεία και Μεθοδολογία
- Το εξελικτικό πλαίσιο της σκέψης του P. Kropotkin
- Η καταγωγή των τάξεων στον Κροπότκιν
- Η Κοινωνικοϊστορική Ανάδυση του Κράτους στη Σκέψη του Πιοτρ Κροπότκιν

Για περισσότερα και για να κατεβάσετε τις εισηγήσεις πηγαίνετε στο http://autonomosteki.espivblogs.net/2014/02/26/%CE%B5%C...B7-2/

Related Link: http://autonomosteki.espivblogs.net/

croppedautonomobannerblog11.jpg

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]