user preferences

Τα γεγονότα στην Καβάλα

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αντιφασισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Monday February 03, 2014 15:22author by Α.Π. Ροσινάντε Τοπική Ένωση Θεσ/νίκης Report this post to the editors

Σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη &#

Λίγες ώρες πριν την αντιφασιστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο του Φαλήρου στην Καβάλα την Κυριακή 26/1, μια ομάδα φασιστοειδών κατέστρεψαν ολοσχερώς την πρόσοψη μαγαζιού στοχοποιημένου για την αντιφασιστική δράση του συντρόφου και στη συνέχεια αποπειράθηκαν να το κάψουν – θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τους ενοίκους του κτιρίου αλλά και των γύρω. Η ολοσχερής καταστροφή αποφεύχθηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση περαστικών και κατοίκων της περιοχής.
rocinante.jpg

Κανένας μόνος του στη φασιστική επέλαση

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της Καβάλας

Λίγες ώρες πριν την αντιφασιστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο του Φαλήρου στην Καβάλα την Κυριακή 26/1, μια ομάδα φασιστοειδών κατέστρεψαν ολοσχερώς την πρόσοψη μαγαζιού στοχοποιημένου για την αντιφασιστική δράση του συντρόφου και στη συνέχεια αποπειράθηκαν να το κάψουν – θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τους ενοίκους του κτιρίου αλλά και των γύρω. Η ολοσχερής καταστροφή αποφεύχθηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση περαστικών και κατοίκων της περιοχής. Ο σύντροφος ειδοποιήθηκε για την επίθεση του χώρου του από την αστυνομία και κλήθηκε για κατάθεση. Αντ' αυτού όμως μαθαίνει πως συλλαμβάνεται λόγω μηνύσεως των μελών της Πατριωτικής Κίνησης για τον εμπρησμό του ίδιου του μαγαζιού του(!) με μοναδικό στοιχείο κατηγορίας καταθέσεις μελών της Π.Κ. Αυτό αποτέλεσε μόνο ένα μέρος του "ηρωισμού" των φασιστοειδών. Μία ακόμα "ηρωική δράση" τους ήταν η βίαιη επίθεση σε 2 περαστικούς φοιτητές με μοναδικό κριτήριο την εμφάνισή τους.

Είναι προφανής η συνεργασία της Αστυνομικής Διοίκησης Καβάλας με την Πατριωτική Κίνηση, καθώς πέρα από τη στοχοποιημένη δίωξη του συντρόφου η οποία μαγειρεύτηκε σε αγαστή συνεργασία των αρχών και των φασιστοειδών, εξαπολύθηκαν επίσης άπειρες ψευδείς κατηγορίες και από τις δύο μεριές, όπως για παράδειγμα ότι ο σύντροφος συνελήφθη σε συμπλοκή στο Δημοτικό Κήπο.

Οι φασίστες πάντα επιτίθονταν και πάντα θα επιτίθενται στις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο από τον καπιταλισμό σε αρμονική συνεργασία με τα αφεντικά τους. Ο φυσικός εχθρός του φασισμού είναι η παιδεία, η δημόσια και δωρεάν υγεία και τα αντιστεκόμενα κομμάτια της κοινωνίας που αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία. Τα μέσα που χρησιμοποιούν για να επικυρώσουν τις αποφάσεις των νεοφιλελεύθερων πολιτικών είναι οι ωμές πράξεις βίας, οι δολοφονίες και η κατατρομοκράτηση της εργατικής τάξης.

Η θρασύδειλη επίθεση στην επιχείρηση του συντρόφου στην Καβάλα, αναπόφευκτα δημιουργεί το συνειρμό με τις επιθέσεις ενάντια στις εβραϊκές επιχειρήσεις στη ναζιστική Γερμανία, όταν είχε εξαπολυθεί ένα άνευ προηγουμένου κυνήγι μαγισσών μετά την κατασκευή ενός εσωτερικού εχθρού, των Εβραίων γενικά, σε μία προσπάθεια διαταξικής εθνικής ενότητας ενάντια σε αλλόθρησκους. Οι Ναζί και τότε και τώρα δεν στάθηκαν μόνο εκεί, αλλά επιτέθηκαν σε κάθε τι διαφορετικό και σε κάθε κομμάτι της εργατικής τάξης, που είναι αυτό που στην πραγματικότητα διαχρονικά θέλουν να αποδυναμώσουν, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του Κεφαλαίου.

Ο πιο σύγχρονος φασίστας, το κράτος-αφεντικό υποβαθμίζει τις ζωές μας, χωρίς να φορά σβάστικα. Ο φασισμός πρέπει να εξαφανιστεί ριζικά, γιατί εχθρός του δεν είναι οι αναρχικοί και οι ξένοι εργάτες, αλλά το ευρύτερο εργατικό κίνημα. Ο αγώνας κατά του φασισμού είναι αγώνας ταξικός και για να ξεριζωθεί κοινωνικά ανεπιστρεπτί πρέπει να βρει μπροστά του την εργατική τάξη.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους συντρόφους της Καβάλας. Κράτος-αφεντικά-φασίστες θα μας βρείτε απέναντί σας.

Την Τρίτη 4/2 στο Άνευ Αρχών, θα κάνουμε ένα ρεμπέτικο γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα των δύο συντρόφων μας.

Α.Π. Ροσινάντε Τοπική Ένωση Θεσ/νίκης

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]