user preferences

Για τις δολοφονίες στο Φαρμακονήσι

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Μετανάστευση / Ρατσισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Wednesday January 29, 2014 17:09author by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης Report this post to the editors

Κάλεσμα σε πορεία

Η πρόσφατη τραγωδία των προσφύγων στο Φαρμακονήσι έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα κρατικών δολοφονιών που εδώ και χρόνια λαμβάνουν χώρα στον Έβρο και στο Αιγαίο. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι εδώ- δυστυχώς για τα καθάρματα του λιμενικού, κάποιοι φτωχοδιάβολοι επέζησαν για να διηγηθούν την απόπειρα δολοφονίας τους, αλλά και το χαμό συγγενικών τους προσώπων.
croppedlogo_blogcopy.jpg

Κάλεσμα σε πορεία για τις δολοφονίες στο Φαρμακονήσι

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ – ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ

Η πρόσφατη τραγωδία των προσφύγων στο Φαρμακονήσι έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα κρατικών δολοφονιών που εδώ και χρόνια λαμβάνουν χώρα στον Έβρο και στο Αιγαίο. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι εδώ- δυστυχώς για τα καθάρματα του λιμενικού, κάποιοι φτωχοδιάβολοι επέζησαν για να διηγηθούν την απόπειρα δολοφονίας τους, αλλά και το χαμό συγγενικών τους προσώπων. Επιβεβαίωσαν έτσι αυτό που συστηματικά διέψευδε η εξουσία ελλείψει μαρτύρων : τη σαδιστική μεταχείριση των προσφύγων, τα βασανιστήρια και τις μαζικές δολοφονίες από μπάτσους κάθε είδους, οι οποίοι απλά «κάνουν τη δουλειά τους». Δεν ξεχνάμε τα καθάρματα του λιμενικού της Ηγουμενίτσας και τα κατά καιρούς εγκλήματα που έχουν διαπράξει εις βάρος απροστάτευτων μεταναστών.

Δεν έχουμε καμιά ψευδαίσθηση ότι το κράτος και οι κατασταλτικοί του μηχανισμοί έχουν «ευαισθησίες» απέναντι στους αδύναμους και τους «από τα κάτω». Με την ίδια ευκολία που δολοφονήθηκαν οι πρόσφυγες στο Φαρμακονήσι, αφέθηκαν στην τύχη τους χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, με τραγικά κατά καιρούς αποτελέσματα, όπως η νεαρή Σερβίδα στην Ξηροκρήνη, πέθαναν άνθρωποι στα νοσοκομεία ελλείψει φαρμάκων, φυλακίστηκαν μετανάστες μικροπωλητές γιατί δεν είχαν να πληρώσουν τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν.

Η εξουσία δείχνει ακριβώς το πιο αποτρόπαιό της πρόσωπο όταν αυτή η ίδια χυδαία γραφειοκρατία πολιτικών στελεχών, μπάτσων όλων των ειδών, δικαστών κι εισαγγελέων, που από τα γεννοφάσκια της αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή κι ευτελίζει την αξιοπρέπεια, βγάζει τη μάσκα της δημοκρατίας και αποκαλύπτει το τέρας του φασισμού. Αυτό το ίδιο τέρας που, απογυμνωμένο εκφράζεται μέσω των ναζί-σκουληκιών της Χρυσής Αυγής, ενσαρκώνεται πλέον ως καθημερινή πρακτική των κρατικών μηχανισμών.

Κανένα νομικό κουρελόχαρτο, καμιά «ειδική οδηγία», καμία ανώτερη αρχή και βία δεν μπορεί να κρίνει την αξία της ανθρώπινης ζωής, στον καθημερινό αγώνα τους για επιβίωση στον έναν τόπο ή στον άλλο. Κι όσο περισσότερο σκούζουν τα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας περί «μη ευθύνης» των υπευθύνων, τόσο περισσότερο νιώθουν να σιμώνει η ώρα της οριστικής αποκαθήλωσής τους.

Από τους δήμιους της εξουσίας, από τους υμνητές του θανάτου, δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτε περισσότερο παρά την προσταγή του φόνου. Αυτό που επιζητούμε είναι μαζικός αγώνας για την ανατροπή τους και την ανατροπή όλου του πολιτικοοικονομικού συστήματος που γεννά ιεραρχίες, που εντείνει την εκμετάλλευση και που σε καιρούς κρίσης, επιστρατεύει την κατάσταση εξαίρεσης και τον φασισμό ως πολιτική πρακτική, μια πρακτική εξόντωσης, όσων “περισσεύουν”, και κάθε μέρα αυτοί είναι περισσότεροι.

Συγκέντρωση – Πορεία Πέμπτη 30 Γενάρη 18.00 Άγαλμα Βενιζέλου

‘Η ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΖΩΗ Ή Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Είμαστε στο πλευρό του κάθε καταπιεσμένου, έως το τέλος!

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Related Link: http://libertasalonica.wordpress.com

This page has not been translated into Castellano yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]