user preferences

Μετανάστες και Κέντρα κράτησης

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Μετανάστευση / Ρατσισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Sunday December 22, 2013 19:15author by Α.Π Ροσινάντε Τοπική Ένωση Βόλου Report this post to the editors

ή Η Βιομηχανία καταναγκαστικής εργασίας ψηλής κ

Μετανάστες και Κέντρα κράτησης ή Η Βιομηχανία καταναγκαστικής εργασίας ψηλής κερδοφορίας - Συμμετοχή της ΑΠ Ροσινάντε Τ.Ε Βόλου σε συγκέντρωση ενάντια στα κέντρα κράτησης μεταναστών
rosi.jpg

Η φτηνή δύναμη εργασίας ήταν πάντα το ζητούμενο στο σύστημα που ζούμε. Ποιός εργοδότης και ποιό κράτος δεν θέλει φτηνότερη εργασία; Η φτηνή εργασία φέρνει κέρδη και οι μόνες καλές αμοιβές είναι γι΄αυτούς που επιβλέπουν την φτηνή παραγωγή και γι΄αυτούς που εξασφαλίζουν τα φτηνά χέρια. Τον ρόλο αυτό παίζουν οι διευθυντές η αστυνομία και οι σύγχρονοι δουλέμποροι. Τον ρόλο της φτηνής εργασίας παίζουν οι πιο αδύναμοι κρίκοι στις κοινωνίες οι μετανάστες, οι άνεργοι, οι γυναίκες, τα παιδιά και οι κρατούμενοι. Από αυτούς τους κρίκους κάποιοι δημιουργούνται τεχνητά δηλαδή με πολιτικό τρόπο, έτσι ώστε να εξυπηρετηθεί η απληστία των αφεντικών . Οι τεχνητοί κρίκοι είναι οι μετανάστες οι άνεργοι και οι κρατούμενοι.

Στην Ελλάδα σύμφωνα με τους ναζί και τα κανάλια διασποράς τρόμου οι μετανάστες είναι δύο εκατομμύρια, σύμφωνα με το κράτος και την ΕΕ που το χρυσοπληρώνει είναι 530 χιλιάδες με χαρτιά και 580 χιλιάδες χωρίς χαρτιά. Το τελευταίο νούμερο δεν είναι υπολογίσιμο με ακρίβεια και θα δούμε γιατί δεν θέλει κανείς να υπολογιστεί με ακρίβεια.

Από το 2008 μέχρι σήμερα η ΕΕ έχει δώσει στο κράτος 380 εκατομμύρια ευρώ σε 4 ταμεία: Το ταμείο ένταξης (20 εκ. περίπου) , το ταμείο προσφύγων (22 εκ. περίπου), το ταμείο επιστροφής η επαναπατρισμού (1 εκ.) και το ταμείο εξωτερικών συνόρων τα υπόλοιπα 337 εκατομμύρια. Από αυτά τα ταμεία τα δυο τελευταία ανήκουν στην Διεύθυνση Οικονομικών της ΕΛΑΣ, δηλαδή στους μπάτσους. Από αυτό το τεράστιο ποσό 162 εκατομμύρια, δηλαδή σχεδόν τα μισά δεν φαίνονται πουθενά! Κάναν στη κυριολεξία φτερά , δεν εμφανίζονται σε καμιά ιστοσελίδα διαφάνειας, δεν υπάρχει κανένα παραστατικό, δεν τα ψάχνει κανένας ΣΔΟΕ και το χειρότερο καμιά τρόικα. Είναι σαν να λεν όλοι «Καλοφάγωτα και σε καλή μεριά».

Σε ποιούς συμφέρει να υπάρχουν άνθρωποι «χωρίς χαρτιά» και κυρίως να είναι κάποιοι από αυτούς μαζεμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ κάποιοι άλλοι χαμένοι στα σύγχρονα γκέτο που λέγονται πόλεις; Μα φυσικά τόσο στους τωρινούς και μελλοντικούς εργοδότες, που βγάζουν τεράστια κέρδη από την εκμετάλλευση της εργασίας τους και στο ίδιο το Κράτος που με το «αζημίωτο» συντηρεί την ρευστότητα και την βία επάνω στους ανθρώπους που καταφεύγουν εδώ ή διέρχονται και καταντούν κρατούμενοι και όμηροι . Επίσης, συμφέρει πολιτικά η διατήρηση της εξαθλίωσης τους, η μη χορήγηση χαρτιών και η παρεμπόδιση της αναχώρησης τους για όπου θέλουν να πάνε. Στην παρουσία τους βασίστηκε το κτίσιμο φασιστικών κομμάτων όπως η ΧΑ και το ΛΑΟΣ, αν αντιμετωπιζόταν σαν ελεύθεροι άνθρωποι με αξιοπρέπεια και ισονομία δεν θα είχε πολιτικό υπόστρωμα να κερδίσει ψήφους η ναζιστική εγκληματική «ιδεολογία».

Μέσα στην ελληνική κοινωνία η υποκρισία του μέσου ανθρώπου ενισχύεται από την παραπληροφόρησή του. Μια χαρά μας βόλευαν, όταν μάζευαν τις σοδειές μας για 10 με 15 ευρώ μεροκάματο, όταν πρόσεχαν τα παιδιά μας για ψίχουλα χωρίς εισφορές και υγειονομική περίθαλψη, όταν έκτιζαν τα σπίτια μας τζάμπα κι όταν έβγαζαν βιομηχανική παραγωγή για πενταροδεκάρες. Αφού κερδίζαμε από αυτούς και γλεντάγαμε μετά μας φάνηκαν πολλοί, μετά μας φάνηκαν διαφορετικού χρώματος και ύστερα ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν και άλλες θρησκείες εκτός από την Ορθοδοξία.

Τότε ήρθε το Κράτος με πολλά λεφτά, που τα μισά πήγαν σε μπατσοτσέπες και εργολάβους να φτιάξει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα «Κέντρα Κράτησης», γιατί κάπου πρέπει να είναι μαζεμένοι, ώστε να τους διαλέγουν τα αφεντικά. Κάπου πρέπει να ‘ναι οι «διαφορετικοί» χώρια από μας τους όμοιους για να μη φοβούνται οι νοικοκυραίοι και για να τρώνε τα παιδιά το φαί τους. Η σύγχρονη πολιτισμική ξεφτίλα συμπληρώνεται με το βίαιο ένστικτο, που έχουν όλα τα μελή ενός καταπιεστικού μηχανισμού. Έτσι, οι συλλήψεις και κρατήσεις ανθρώπων συνοδεύονται από βία ξυλοδαρμούς, βιασμούς, ακρωτηριασμούς και «αυτοκτονίες» μέσα στα αστυνομικά τμήματα της ΕΛΑΣ. Βία που την αποτυπώνουν και οι ίδιοι οι βασανιστές με βίντεο που τραβάν και αναρτούν στο διαδίκτυο.

Αυτή είναι η αλήθεια, αυτά είναι τα ψυχρά γεγονότα και γι’αυτό όσοι/ες αγωνιζόμαστε για απελευθέρωση, αξιοπρέπεια και ισότητα λέμε ξεκάθαρα:

-ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

-ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΕΡΔΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΧΑΡΤΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

-ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ

-ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΤΕ ΚΑΛΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

-ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΤΥ ΒΙΑΣ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΕΡΔΗ.

-ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΆ ΒΙΑΣ.

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε – Τοπική Ένωση Βόλου

http://rocinante-volou.blogspot.gr/

This page has not been translated into Dansk yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]