user preferences

Τουρκία: Η οργή μας αυξάνει

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Λαϊκοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Wednesday July 17, 2013 22:26author by Αναρχική Επαναστατική Δράση (DAF) Report this post to the editors

το ίδιο και ο αγώνας μας

Τουρκία: Η οργή μας αυξάνει, το ίδιο και ο αγώνας μας
130713thepeopleinistanbulviaredhack_enbpe4yvicuaadseq.jpg

Τουρκία: Η οργή μας αυξάνει, το ίδιο και ο αγώνας μας

Η σε εξέλιξη κατάληψη της πλατείας Ταξίμ και του πάρκου Gezi δέχτηκε το πρωί επίθεση από την αστυνομία. Μετά από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών χθες, η αστυνομία έφτασε στην πλατεία περίπου 7 η ώρα το πρωί ανακοινώνοντας ότι δεν πρόκειται να επιτεθεί στο πάρκο, ενώ την ίδια στιγμή έριχνε δακρυγόνα. Εκατοντάδες αστυνομικοί εισήλθαν στην πλατεία Taksim ισχυριζόμενοι ότι δεν θα υπάρξει καμία επίθεση στο πάρκο και ότι θα απομακρύνουν απλά τα πανό. Ενώ απομακρύνονται τα πανό μια άλλη ομάδα της αστυνομίας θέλησε να απομακρύνει και τις σκηνές από την πλατεία. Κόσμος προσπάθησε να σταματήσει την αστυνομία αλλά δέχτηκε επίθεση με δακρυγόνα.

Ενώ η επίθεση της αστυνομίας βρισκόταν σε εξέλιξη πολύς κόσμος ξεκίναγε να έρθει στην πλατεία για να διαμαρτυρηθεί γι'αυτή την φασιστική ενέργεια. Για να τον αποτρέψει να έρχεται η αστυνομία έριξε δακρυγόνα μέσα στο σταθμό του μετρό ενώ ο σταθμός Ταξίμ είναι κλειστός πλέον.

Η αστυνομία χρησιμοποιεί βαριά δακρυγόνα, κρότους ήχου και πλαστικές σφαίρες ενώ την ίδια στιγμή ρίχνει συμπιεσμένο νερό με αύρες. Μια ομάδα αντιστεκόμενων έφτιαξε μια ανθρώπινη αλυσίδα και δέχτηκε δακρυγόνα από όπλο σε κοντινή απόσταση. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα κάνιστρα αλλα μόλις σταμάτησαν να επιδρούν τα δακρυγόνα πολύς κόσμος μαζεύτηκε και έφτιαξε και πάλι αλυσίδα.

Παρ' ότι η αστυνομία διεμήνυσε ότι δεν θα υπάρξει “καμία επέμβαση” στο πάρκο, ρίξανε πάρα πολλά δακρυγόνα, ακόμα και στο ιατρείο του πάρκου. Οι τραυματισμένοι μετακινήθηκαν από την περιοχή.

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα κάνιστρα χημικών και τις πλαστικές σφαίρες. Ο Alp Altinors, ο οποίος είναι μέλος της πρωτοβουλίας Αλληλεγγύη στην Ταξίμ τραυματίστηκε στο μέτωπο με πλαστική σφαίρα και του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ασθενοφόρο. Είναι γνωστό ότι η αστυνομία σημαδεύει τον κόσμο όταν πυροβολεί.

Από την άλλη πλευρά η αστυνομία έχει αρχίσει και εισβάλλει σε πολιτικούς χώρους και γραφεία. Έγινε επιδρομή στα γραφεία μιας σοσιαλιστικής ομάδας και πολλοί άνθρωποι προφυλακίστηκαν βίαια. Οι αντιστεκόμενοι δέχτηκαν σφαλιάρες και χτυπήθηκαν κατά την μεταφορά τους.

Παρ' όλη την σκληρή επίθεση, ο κόσμος στη πλατεία Ταξίμ και στο πάρκο Gezi συνεχίζει να αντιστέκεται. Το φασιστικό κράτος, η καταστολή και ο αστυνομικός τρόμος δεν μπορεί να μας αποθαρρύνει. Ο αγώνας μας συνεχίζεται, η οργή μας αυξάνει το ίδιο και ο αγώνας μας.

Παντού είναι Ιστανμπούλ και παντού υπάρχει αντίσταση ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, την αστυνομική βία και την καπιταλιστική εκμετάλλευση.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΑΝΑΡΧΙΑ!

Αναρχική Επαναστατική Δράση (DAF)

11 Ιουνίου 2013

Related Link: https://tahriricn.wordpress.com/2013/07/15/turkey-our-rage-is-growing-so-does-our-struggle/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]