user preferences

New Events

Βόρεια Αφρική

no event posted in the last week

Οι δρόμοι της Αιγύπτου

category Βόρεια Αφρική | Λαϊκοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Tuesday July 09, 2013 06:46author by Alternative Libertaire - Anarkismo Report this post to the editors

είναι πιο ισχυροί από τα εκλογικά κέντρα

Οι δρόμοι της Αιγύπτου είναι πιο ισχυροί από τα εκλογικά κέντρα [Français] [English] [Castellano] [Italiano]
morsiout_2.jpg

2,5 χρόνια από την απομάκρυνση του Hosni Mubarak και οι δρόμοι της Αιγύπτου μίλησαν εκ νέου. Ο Mohamed Morsi απομακρύνθηκε μετά από ένα χρόνο ηγεμονίας και 4 ημέρες διαδηλώσεων, με μια πρωτοφανή έκταση στην ιστορία της χώρας. Οι Αιγύπτιοι υπενθυμίζουν στον κόσμο ότι οι εκλογές δεν είναι μια λευκή επιταγή που απαλλάσσει τους αντιπροσώπους από κάθε περιορισμό.

Η πραγματική δημοκρατία περιλαμβάνει τον έλεγχο εκείνων που εξουσιοδοτούνται από εκείνους που δίνουν την εξουσιοδότηση και δεν θα ήταν τίποτα χωρίς τη δυνατότητα να απομακρύνονται εκείνοι που προδίδουν την εξουσιοδότησή που τους δόθηκε.

Κανένα σύνταγμα δεν δίνει αυτή την εξουσία στους εργαζομένους (εκτός από μερικά «δημοψηφίσματα ανάκλησης», à la Chavez) – η αστική τάξη θα φοβόταν πάρα πολύ τη δημοκρατική σπείρα που θα μπορούσε τελικά να είναι καταστροφική γι’ αυτούς. Αψηφώντας το σύνταγμα, τους νόμους, την υποτιθέμενη «δημοκρατική νομιμότητα» των εκλογών, οι εργαζόμενοι στην Αίγυπτο έχουν πάρει ξανά την μοίρα στα χέρια τους μέσω της συλλογικής και επαναστατικής κινητοποίησης.

Αφήστε τα μικρά αφεντικά της Δύσης να ανησυχούν, και αφήστε επίσης τους εργαζομένους σε όλο τον κόσμο να βγάλουν τα συμπεράσματά τους!

Παρ' όλα αυτά, η δεύτερη επανάσταση, με την επέμβαση του στρατού στην τελική καθαίρεση του Morsi, έχει λάβει τον χαρακτήρα πραξικοπήματος. Και παρόλο που οι στρατιωτικοί έχουν επιβεβαιώσει το αναπόφευκτο συμπέρασμα που συνάγεται από το λαό, αυτό προσδίδει μια καταστρεπτική συμβολική αίσθηση. Αλλά πέρα από το συμβολικό του πράγματος, οι στρατιωτικοί είναι σε καλή θέση να επαναλάβουν ένα αυταρχικό καθεστώς, παρόμοιο με αυτό που ο λαός ανέτρεψε πριν 2,5 χρόνια.

Ως κάτοχοι ενός μεγάλου μεριδίου του πλούτου της χώρας (35% του ΑΕΠ), οι στρατιωτικοί ανυπομονούν να επανακτήσουν πλήρως τον έλεγχο της πολιτικής εξουσίας, κάτι που θα αποτελεί εγγύηση για την συνέχεια της επιχειρηματικής τους αυτοκρατορίας, η οποία δεν λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Η Αlternative Libertaire στηρίζει τα κοινωνικά κινήματα στην Αίγυπτο και όλες τις προοδευτικές δυνάμεις στον αγώνα ενάντια στους Ισλαμιστές και τον στρατό, ώστε να φέρουν ελευθερία, κοινωνική ισότητα και πραγματική δημοκρατία που θα βασίζεται στην λαική εξουσία.

Alternative Libertaire

4 Ιουλίου 2013

Related Link: http://zabalaza.net/2013/07/07/the-egyptian-streets-are-stronger-than-the-polling-booths/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]