user preferences

Κλεμάν Μερίκ: Παρών!

category Γαλλία / Βέλγιο / Λουξεμβούργο | Αντιφασισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Friday June 07, 2013 20:22author by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε Report this post to the editors

Ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε

clementmericparigi.jpg

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου το βράδυ, ο 19χρονος αντιφασίστας Κλεμάν Μερίκ δολοφονήθηκε άγρια στο κέντρο του Παρισιού, από ομάδα ναζί υπανθρώπων που του επιτέθηκαν οπλισμένοι. Ο σύντροφος Κλεμάν παρέμεινε εγκεφαλικά νεκρός από τα χτυπήματα για αρκετές ώρες, πριν καταλήξει οριστικά στο νοσοκομείο Σαλ Πετριέ.

Η βαρβαρότητα του εγκλήματος αυτού, είναι ευθέως ανάλογη της βαρβαρότητας που εμπεριέχουν οι «ιδέες» των υποκειμένων που το διέπραξαν. Τα ναζιστικά καθάρματα, πιστοί σκύλοι του καπιταλισμού και της εξουσίας, έχουν εξαπολυθεί ξανά σε όλη την Ευρώπη για να προστατεύσουν το Κεφάλαιο σε κρίση και να κηρύξουν ή να επιβάλουν με τους σιδερολοστούς, το μίσος, την κυριαρχία και την ανισότητα. Αυτά τα καθάρματα πρέπει να τσακιστούν.

Αυτή τη στιγμή οι σκέψεις μας βρίσκονται στον σύντροφο Κλεμάν, στους γονείς του και στους οικείους του, στους συντρόφους του και τους φίλους του.

Σε αυτόν τον κόσμο τίποτα δε χάνεται κι ακόμα λιγότερο όταν είναι δίκαιο. Η γενναιότητα και ο αγώνας του Κλεμάν, θα διαχυθεί για πάντα στην καρδιά και στο σώμα κάθε αντιφασίστα, κάθε ελεύθερου ανθρώπου, κάθε εραστή της ισότητας και της δικαιοσύνης. Δεν θα ησυχάσουμε αν δεν εκδικηθούμε τον θάνατό του, αν δε γίνει ότι χρειάζεται για να μη μείνει αδικαίωτη η σύντομη ζωή του.

Τα φίδια που εξαπέλυσε το σύστημα για να δηλητηριάσουν τις κοινωνικές αντιστάσεις θα πατηθούν στο κεφάλι. Ο άνεμος της εξέγερσης και της κοινωνικής χειραφέτησης θα διώξει μια για πάντα από τη Γη το φασισμό, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και το ελεεινό σύστημα που τους θρέφει.

Θα οργανωθούμε και θα νικήσουμε. Στις πολιτείες της ελευθερίας το όνομα του Κλεμάν Μερίκ θα είναι παντοτινό σύμβολο της αλληλεγγύης και της ενότητας του ανθρώπινου είδους.

• ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ: Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΚΛΕΜΑΝ ΜΕΡΙΚ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΔΙΚΑΙΩΤΗ


• ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ


• ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

Related Link: http://rocinante.gr/

rocinante_logo.jpg

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Employees at the Zarfati Garage in Mishur Adumim vote to strike on July 22, 2014. (Photo courtesy of Ma’an workers union)

Γαλλία / Βέλγιο / Λουξεμβούργο | Αντιφασισμός | Ανακοίνωση Τύπου | gr

Fri 20 Jan, 14:51

browse text browse image

300_0___20_0_0_0_0_0_arton214.jpg imageΦασιστική επίθεση &#... 20:05 Tue 22 Nov by Coordination des Groupes Anarchistes 0 comments

Αυτές οι επιθέσεις είναι μέρος του σχεδίου προώθησης των νέων φασιστικών θέσεις σε αρκετές γαλλικές πόλεις, όπως η Λιλ και Λυών, που χρησιμεύουν ως βάσεις οργάνωσης αυτής της φασιστικής στρατηγικής εκφοβισμού. Στη Λυών, υπάρχουν τώρα τέσσερα γραφεία φασιστικών οργανώσεων (PNF, Gud, Action Française και «les identitaires"), χωρίς καμία αντίδραση από τις αρχές και από τον Δήμο Λυών.

Sorry, no stories matched your search, maybe try again with different settings.

imageΦασιστική επίθεση &#... Nov 22 0 comments

Αυτές οι επιθέσεις είναι μέρος του σχεδίου προώθησης των νέων φασιστικών θέσεις σε αρκετές γαλλικές πόλεις, όπως η Λιλ και Λυών, που χρησιμεύουν ως βάσεις οργάνωσης αυτής της φασιστικής στρατηγικής εκφοβισμού. Στη Λυών, υπάρχουν τώρα τέσσερα γραφεία φασιστικών οργανώσεων (PNF, Gud, Action Française και «les identitaires"), χωρίς καμία αντίδραση από τις αρχές και από τον Δήμο Λυών.

© 2005-2017 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]