user preferences

Εκπαίδευση

textProgettifici e dittatori scolastici 23:09 Jul 05 0 comments

textLa Buona Scuola 02:50 Oct 05 0 comments

textLa Buona Scuola 16:04 Sep 09 0 comments

textEducar para la bobada 07:32 Jan 08 0 comments

textAteismo diventa materia scolastica in Irlanda 17:59 Sep 27 0 comments

more >>
Recent articles by Α.Π. Ροσινάντε

imageΔεν ήταν ατύχ&#... 0 comments

imageΘέση της κλαδ&#... 0 comments

imageΝα σπάσουμε τ&#... 0 comments

Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Εκπαίδευση

Για τις εκπαι&#... Jun 11 22 by Αναρχικό Στέκι Φιλοσοφικής

Άμεση απόσυρ ... Feb 25 21 by ΕΣΕ Αθήνας

Για την νέα εκ&... Feb 03 21 by Πρωτ. Αναρχικών Α. Αναργύρων - Καματερού

Να τελειώνουμε με τα μαγαζάκια

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Εκπαίδευση | Ανακοίνωση Τύπου author Wednesday May 15, 2013 20:40author by Α.Π. Ροσινάντε Report this post to the editors

Ανακοίνωση της Α.Π. – Ροσινάντε για τις εξελίξεις στον αγώνα των καθηγητών
34396_457826783577_692448577_5503376_3563617_n_1.jpg

Να τελειώνουμε με τα κρατικοσυνδικαλιστικά μαγαζάκια ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ!

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία – ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ καταγγέλλει την απεργοσπαστική στην ουσία της κίνηση της ΑΔΕΔΥ να κηρύξει μια απολύτως διασπαστική απεργία την Τρίτη (15/5) προκειμένου να αποφύγει την κήρυξη απεργίας την Παρασκευή (17/5) για να μην πλήξει την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων. Πρόκειται για μια κίνηση, που στρέφεται ενάντια στην απόφαση των καθηγητών για απεργία την πρώτη μέρα των εξετάσεων και επιδιώκει την εκτόνωση και την απομόνωση του αγώνα μέσω κωμικοτραγικών «πιστολιών στον αέρα».

Πέρα από τον προφανή ρόλο της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, που πρωτοστάτησαν στην κίνηση αυτή, ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στο ΠΑΜΕ, το οποίο με τις προτάσεις του «έστρωσε το χαλί» στις μεθοδεύσεις των δύο κυβερνητικών συνδικαλιστικών παρατάξεων και έβαλε και αυτό το λιθαράκι του προκειμένου να αποφευχθεί η κήρυξη απεργίας τη μέρα έναρξης των πανελλαδικών.

Πρόκειται για καταστροφική κίνηση, βλαβερή και αντιθετική με τον αγώνα των καθηγητών, που παίζει το παιχνίδι των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και της κυβέρνησης, συμβάλλοντας στην μεθοδευμένη απομόνωση των καθηγητών από την υπόλοιπη εργατική τάξη ενόψει της απεργίας της 17ης Μάη. Αντί αυτού του κακέκτυπου απεργίας, την Τρίτη οι καθηγητές θα έπρεπε να ξεκινάνε την προετοιμασία τους για την πραγματική απεργία της Παρασκευής και μέσα στους χώρους εργασίας τους να γίνονται ζυμώσεις που θα εξασφαλίσουν μαζικότητα στην συμμετοχή έτσι ώστε να νικηθεί στην πράξη το μέτρο της επίταξης που ήδη έχει χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Α.Π.-ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ χαιρετίζει τις δεκάδες χιλιάδες των καθηγητών που στις γενικές συνελεύσεις τους επικύρωσαν με ποσοστά που φτάνουν το 85% την πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις, αγνοώντας την κρατική κυβερνητική τρομοκρατία. Παρά τις προθέσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, η απεργία της ΟΛΜΕ πρέπει να στηριχθεί μαζικά από όλο το εργατικό κίνημα. Σωματεία, σχήματα, εργατικές οργανώσεις, λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών, εργατικές λέσχες και κάθε κινηματική συλλογικότητα να μπλοκάρουν τον κοινωνικό αυτοματισμό, που προωθείται για να απομονωθούν οι καθηγητές και να δώσουν μαζικά το παρών έξω από τα εξεταστικά κέντρα ώστε να συμβάλλουν με την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στην επιτυχία της απεργίας.

Τα τελευταία γεγονότα επιβεβαιώνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες, που λειτουργούν εις βάρος ολόκληρης της εργατικής τάξης πρέπει άμεσα να αποτελέσουν παρελθόν. Η άρνηση να στηριχθεί με πανεργατική απεργία ο αγώνας των καθηγητών και η αναντιστοιχία ανάμεσα στις αποφάσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και την απόφαση της ΟΛΜΕ είναι απλά τα επίκαιρα παραδείγματα. Η τάξη μας χρειάζεται τις δικές της δομές. Και αυτό είναι πιο εξόφθαλμο από ποτέ. Η διάσπαση από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και η μετάβαση σε έναν άλλο τύπο συνδικαλισμού, μαχητικό και οριζόντιο, που να αφορά συνολικά την εργατική τάξη, οφείλει να γίνει κεντρικό ζήτημα το επόμενο διάστημα.

Ενάντια στις διασπαστικές λογικές των εργατοπατέρων και του κρατικού συνδικαλισμού, ενάντια στον πολιτικό φασισμό και την στρατιωτικοποίηση της Εργασίας, η ταξική οργάνωση και η ενότητα γύρω από τις κοινές μας ανάγκες θα μας οδηγήσουν στην νίκη.

-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

-ΜΑΖΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

-ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΑΞΕΙΣ

-ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία – ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

http://rocinante.gr

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]