user preferences

Recent articles by Αναρχικοί/ές Πρεβεζας
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Αναρχικό κίνημα

Sur le référendum [en Turquie, NdT] Apr 16 17 by DAF

Οργάνωση ενά ... Mar 09 17 by Αντώνης Δρακωνάκης

Οργάνωση ενά ... Mar 06 17 by Αντώνης Δρακωνάκης

Κάλεσμα για ανεξάρτητη ταξική πορεία Πρωτομαγι^

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου author Tuesday April 30, 2013 20:39author by Αναρχικοί/ές Πρεβεζας Report this post to the editors

Κράτος και κεφάλαιο δείχνουν τα δόντια τους, είτε στη μανωλάδα είτε στα κοινοβούλεια τους ψηφίζοντας νομοσχέδια κόλαφο, που θα μας θέσουν ανήμπορες και ανήμπορους να αντιδράσουμε στο οτιδήποτε, όπως το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις Η.Π.Α. για απαγόρευση καλλιεργείων σε κήπο (και είναι πολύ κρίμα που περνάνε απαρατήρητα όλα αυτά, έχουν ψηφιστεί ήδη κι εδώ άλλο αν επιβάλλεται να ακυρωθούν στην πράξη) .

first_of_may_final_copy.jpg

Πλέον δεν κρατούνε ούτε τα ''προσχήματα'' του παρελθόντος..Ακόμη και τα ξεροκόμματα με τα οποία κράτος και μεγαλοαστοί συντηρούσαν οριακά τα κατώτερα οικονομικά στρώματα θα εξαλειφθούν, σε δολοφονικό βαθμό - που θα θέτει σε άμεσο κίνδυνο ακόμη και την επιβίωση, την ίδια τη ζωή των ανθρώπων.

Μετά τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, τις εγκληματικές περικοπές σε ζωτικής σημασίας τομείς της δημόσιας ζωής όπως είναι η υγεία, με την πλήρη υποβάθμιση των νοσηλευτικών κέντρων στον ελλαδικό χώρο, αλλά και την παιδεία με την κατάργηση/συγχώνευση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, έρχονται επιπλέον νέα ''πακέτα'' όπως αυτό της υπερψήφισης της - και με τη βούλα πλέον - κατάργησης του κατώτατου μισθού, των πολυνομοσχεδίων για μαζικές απολύσεις, την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ''δημοσίων'' αγαθών όπως η υγεία, η παιδεία, το νερό, στο τέλος θα ακολουθήσει προφανώς και το οξυγόνο. Το αδηφάγο αστικοκρατικό σύστημα δε θα αφήσει ούτε ρανίδα αντίδρασης από τα κάτω, να είναι εφικτή. Μην τρέφουμε αυταπάτες, θα μας ''πατήσουν κάτω'' αν δεν τους πατήσουμε εμείς.

Κεκτημένα που κερδίθηκαν με αίμα και με τεράστιους εργατικούς/κοινωνικούς αγώνες είναι παρελθόν και τίποτα δε φαίνεται να αγγίζει τους ''από πάνω'', που διαθέτουν δυστυχώς και τη συγκατάβαση (βλέπε ψήφο αλλά και απραγία) κομματιού της κοινωνίας, το όποιο όντας είτε τρομοκρατημένο από το σιδερόφραχτο στρατό της δημοκρατίας τους, αλλά και τη μαζική επίθεση κράτους κεφαλαίου και φασιστών που προσπαθούν να καταστείλλουν τους κοινωνικούς αγώνες, σε όλα τα επίπεδα, είτε κάνοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται κάποια πράγματα, βγάζει τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια.

Δεν δέχομαστε ότι οι μάζες είναι παραπλανημένες, όλες και όλοι στην ίδια κοινωνία μεγαλώσαμε, στα ίδια σχολεία πήγαμε, την ίδια προπαγάνδα έχουμε υποστέι, την ίδια πλύση εγκεφάλου προσπάθησαν να μας εμφυσήσουν, τα ίδια φρούδα ιδανικά της εθνικής υπερηφάνειας, του καταναλωτισμού, του οικονομικού φιλελευθερισμού και του ''δυτικού ονείρου'' προσπάθησαν να μας κάνουν να ενστερνιστούμε ούτως ώστε να προλειαίνουν το έδαφος για μεγαλύτερη και σφοδρότερη εκμετάλλευση από τους μεγαλοαστούς.Η απραγία είναι συνενοχή, η δε στήριξη του καπιταλισμού, του φασισμού και της δημοκρατίας τους εγκληματική ιδίως όταν προέρχεται από προλεταριακά και μικρομεσαία κοινωνικοοικονομικά ''στοιχεία''. Να πούμε όχι στη δήθεν ''αριστερά'' του ρεφορμισμού των..δέκα ευρώ παραπάνω το μήνα ως μισθό, να πούμε όχι στην αριστερά την ελεγχόμενης εκτόνωσης που λειτουργεί ως οδόφραγμα στη γενικευμένη λαϊκή οργή, ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ! Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΞΩΡΑΪΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΠΑΝΤΟΥ!

Στην ολομέτωπη επίθεση ΜΕΓΑΛΟΑΣΤΩΝ/ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ, ΚΡΑΤΟΥΣ και των δεκανικιών του όπως οι ΝΑΖΙΣΤΕΣ και γενικότερα η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ, να ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ με γενικευμένο αγώνα για την ΑΥΤΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ και την κοινωνική/εργατική χειραφέτηση παντού, να τσακίσουμε τα στοιχεία που προωθούν την εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο, την καταπίεση και το ρατσισμό, να τσακίσουμε κράτος και κεφάλαιο σε όλες τις εκφάνσεις, να απελευθερωθεί η κοινωνία εντελώς από εθνικές ταυτότητες, από ατομικιστικές νοοτροπίες και θλιβερά ιδανικά, όπως η κατανάλωση πάσης φύσεως..''προϊόντων'' και υποπροϊόντων των αστών/αφεντικών, να πάψει η κοινωνία να είναι εκμεταλλευόμενη από τους ολίγους που κινούν τα νήματα και να καταρρίψει πλήρος το κατάπτυστο και βρωμερό αστικοκρατικό σύστημα που λεηλατεί καθημερινά και χρόνια τις ζωές μας! Να είναι αυτή η πρωτομαγιά ένα ΗΧΗΡΟ ΜΥΝΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ προς κάθε κατεύθυνση κι όχι μία ακόμη εθιμοτυπική περαντζάδα - κηδεία. Να είναι οι επόμενες μέρες όλες μία νέα πρωτομαγιά, να τους διαλύσουμε - άλλωστε έχουμε το ''δίκιο'' με το μέρος μας.

Είναι επιτακτική ανάγκη, επιτέλους να οργανώσουμε την αντίσταση και τη δημιουργία, από τα κάτω, αντιδομών (καταλήψεις κτιρίων, αγροτικές κολλεκτίβες, να καταλαβουμε και να δημιουργησουμε τα δικα μας εργοστασια, να καταλλάβουμε τη γη να φτιάξουμε νέους απελευθερωμένους κοινωνικούς και ''δημόσιους χώρους'', ομάδες κυκλικής πολιτοφυλακής, αντιφασιστικές/αντικαπιταλιστικές περιπολίες, κοινωνικά ιατρεία,''παντοπωλεία'' (που φυσικά θα έχουν το ρόλο τις αποθήκης των αγαθών που θα μοιραζόμαστε και όχι τη σημερινή μονεταριστική μορφή), ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις, κ.α.) που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν σε οποιαδήποτε μορφής κρίση και θα συνεισφέρουν στην ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ και θα είναι ικανές να δημιουργήσουν μία αταξική ελεύθερη κοινωνία όπου θα ''κυριαρχεί'' η ισότητα, η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια..

Κράτος και κεφάλαιο δείχνουν τα δόντια τους, είτε στη μανωλάδα είτε στα κοινοβούλεια τους ψηφίζοντας νομοσχέδια κόλαφο, που θα μας θέσουν ανήμπορες και ανήμπορους να αντιδράσουμε στο οτιδήποτε, όπως το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις Η.Π.Α. για απαγόρευση καλλιεργείων σε κήπο (και είναι πολύ κρίμα που περνάνε απαρατήρητα όλα αυτά, έχουν ψηφιστεί ήδη κι εδώ άλλο αν επιβάλλεται να ακυρωθούν στην πράξη) . ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ !

Εν ολίγοις ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ αυτοδιευθυνόμενες κοινότητες, που θα αλληλοβοηθούνται, να μοιραστούμε τα αγαθά που θα παράγουμε ΜΟΝΕΣ/Α/ΟΙ μας εν τέλει...

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ

ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ - ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΚΑΝΙΚΙΩΝ ΤΟΥΣ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ !

ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ

ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ/ΟΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΠ'ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΜΑΗ 2013 - ΩΡΑ 10:00

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Strike in Cachoeirinha

(Bielorrusia) ¡Libertad inmediata a nuestro compañero Mikola Dziadok!

DAF’ın Referandum Üzerine Birinci Bildirisi:

Cajamarca, Tolima: consulta popular y disputa por el territorio

Statement on the Schmidt Case and Proposed Commission of Inquiry

Aodhan Ó Ríordáin: Playing The Big Man in America

Nós anarquistas saudamos o 8 de março: dia internacional de luta e resistência das mulheres!

Özgürlüğümüz Mücadelemizdedir

IWD 2017: Celebrating a new revolution

Solidarité avec Théo et toutes les victimes des violences policières ! Non à la loi « Sécurité Publique » !

Solidaridad y Defensa de las Comunidades Frente al Avance del Paramilitarismo en el Cauca

A Conservative Threat Offers New Opportunities for Working Class Feminism

De las colectivizaciones al 15M: 80 años de lucha por la autogestión en España

False hope, broken promises: Obama’s belligerent legacy

Primer encuentro feminista Solidaridad – Federación Comunista Libertaria

Devrimci Anarşist Tutsak Umut Fırat Süvarioğulları Açlık Grevinin 39 Gününde

The Fall of Aleppo

Italia - Ricostruire opposizione sociale organizzata dal basso. Costruire un progetto collettivo per l’alternativa libertaria.

Recordando a César Roa, luchador de la caña

Prison Sentence to Managing Editor of Anarchist Meydan Newspaper in Turkey

Liberación de la Uma Kiwe, autonomía y territorio: una mirada libertaria para la comprensión de la lucha nasa

Misunderstanding syndicalism

American Anarchist and Wobbly killed by Turkey while fighting ISIS in Rojava

Devlet Tecavüzdür

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου | gr

Thu 27 Apr, 15:16

browse text browse image

ana.jpg imageΑρκετά με την δικτα&... 17:25 Sat 07 Jan by Oργάνωση για την Aνασύνταξη του Aναρχικού Kινήματος 0 comments

Καλούμε και εμείς με τη σειρά μας και άλλες ομάδες/συλλογικότητες/οργανώσεις να πάρουν θέση και να καταδικάσουν αυτές τις αντικοινωνικές και κανιβαλιστικές πρακτικές και συμπεριφορές. Ήδη συλλογικότητες του αναρχικού χώρου σε Αθήνα και Κέρκυρα έχουν τοποθετηθεί και χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία τους αυτή να στραφούν θαρραλέα ενάντια στο απόστημα του αντικοινωνισμού.

2.jpg image2ο Συνέδριο Αναρχικ&... 03:45 Tue 29 Nov by Αναρχική Πολιτική Οργάνωση (Ομοσπονδία Συλλογι_ 0 comments

Το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα (Εργατικό Κέντρο) το 2ο συνέδριο της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων.

untitled7_qd4bosb.jpg imageΓια ακόμα μία ΔΕΘ πο... 20:37 Wed 07 Sep by Αναρχική Ομοσπονδία - Περιφέρεια Αθήνας 0 comments

Επιχειρήσαμε και συνεχίζουμε κάθε μέρα να επιχειρούμε να συγκροτήσουμε έναν πολιτικό φορέα που θα οξύνει και θα ενδυναμώνει την αντίσταση, θα συμβάλλει στη διασύνδεση των επί μέρους αγώνων και θα τους συνολικοποιήσει στη κατεύθυνση της κοινωνικής επανάστασης. Δηλώνουμε παρόντες στον μαινόμενο ταξικό πόλεμο, ενωμένοι ενάντια στον κρατισμό και τον ρεφορμισμό, κοιτάζοντας κατάματα τις διδαχές του παρελθόντος και την κληρονομιά του ιστορικού αναρχισμού, ευελπιστώντας να συμβάλλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στην επίρρωση του αναρχικού κομμουνιστικού προγράμματος. Απέναντι στην πολυδιάσπαση, να αντιτάξουμε την οργάνωση και τον αγώνα, για να βγούμε από την κοιλιά του τέρατος και να αντικρίσουμε το φως της κοινωνικής απελευθέρωσης.

apo.logo.jpg imageΑπό την κατειλημμέ&#... 05:52 Sun 17 Jul by Αναρχική Πολιτική Οργάνωση|Ομοσπονδία Συλλογικ 0 comments

Ως Αναρχική Πολιτική Οργάνωση θα είμαστε παρόντες στις κινητοποιήσεις του NoBorder με το διακριτό πολιτικό μας πλαίσιο. Καλούμε στην Αναρχική Συνάντηση Αγώνα ενάντια στα Σύνορα τον Πόλεμο, τον Σύγχρονο Ολοκληρωτισμό και Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες και Μετανάστες στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ.

cable3.jpg image"Η Μάχη της Cable Street" 17:45 Tue 28 Jun by ΚΟΥΡΣΑΛ - ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ 0 comments

Τετάρτη 29/6 στις 9.00μ.μ.
Το νέο βιβλίο των ελευθεριακών εκδόσεων Κουρσάλ
"Η Μάχη της cable street" θα παρουσιαστεί σε ένα σύνθετο οπτικοακουστικό δρώμενο- παρουσίαση, στην ταράτσα του ελεύθερου αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου Εμπρός (Ρ.Παλαμήδη 2 Ψυρρή, Αθήνα).

img_20160106_095803.jpg imageΠόλεμος στα αφεντι&#... 17:27 Fri 06 May by Dmitri 0 comments

Σήμερα τα χάνουμε όλα. Μας θέλουν δούλους, τσιράκια και γλέιφτες του κάθε καραγκιόζη δίχως αξιοπρέπεια με μόνο απατειλό όνειρο να γίνουμε και εμείς αφεντικά μπας και βγούμε απο το βούρκο πατώντας επι πτωμάτων. Η συνειδητοποίηση της θέσης μας, η γνώση του παρελθόντος, η συλλογική αντίσταση και η αλληλεγγύη δείχνουν σε ποια πλευρά του δρόμου θα σταθούμε και θα παλέψουμε. Δεν ζητάμε περισσότερα, τα θέλουμε ΟΛΑ.

textΠρωτομαγιάτικη απ ... 21:00 Thu 05 May by Κοινωνικός χώρος των “από κάτω” Αλδεβαράν 0 comments

Οι εργάτες και οι εργάτριες της Νάουσας, οι άνεργοι και οι άνεργες, στα εργοστάσια, στη γη, στα καφενεία και τις ταβέρνες, στο νοσοκομείο οφείλουμε να αναζητήσουμε και να βρούμε τους τρόπους οργάνωσης της τάξης μας σε τοπικό, ελλαδικό και διεθνές επίπεδο. Να ξανασυνδεθούμε στις αλυσίδες του μαχητικού αγώνα, για να ανακτήσουμε αυτά που δημιουργούμε, για λιγότερες ώρες εργασίας και περισσότερο ελεύθερο χρόνο, για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, για την απελευθέρωση μας από τα αφεντικά στο κράτος και στην οικονομία.

69084_1673779683786_1216250346_31824838_3188070_n.jpg imageΖήτω η Εργατική Πρω&... 17:24 Mon 02 May by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε 0 comments

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί όλους τους εργαζόμενους και όλες τις εργαζόμενες στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών ενάντια στο ασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης, στο πλάι των προσφύγων, για τη ζωή και την ελευθερία.

13087448_551959655010525_5324434818345000151_n.jpg imageΑναρχική Πρωτομαγ ... 16:56 Fri 29 Apr by Αναρχική Πολιτική Οργάνωση (Ομοσπονδία Συλλογι_ 0 comments

Για να χτίσουμε μια νέα χειραφετημένη κοινωνία με βάση την αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη, την ελευθερία, την αλληλεγγύη, στα συντρίμμια του κόσμου της εξουσίας, του κράτους, του κεφαλαίου.

daf330x200.jpg imageΓια την αναρχική επ&... 20:24 Wed 27 Apr by DAF (Επαναστατική Αναρχική Δράση) 0 comments

Προσπαθούν να αποτρέψουν τον αναρχικό αγώνα με την πολιτική πολέμου τους, στους δρόμους. Τρείς σύντροφοί μας συνελήφθησαν από την αστυνομία. Δεν θα μας εμποδίσουν από τον Αγώνα μας. Θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στο Κράτος και το Κεφάλαιο.

more >>

imageΟργάνωση ενάντια σ&#... Mar 09 by Αντώνης Δρακωνάκης 0 comments

Το κείμενο που ακολουθεί, πρωτοδημοσιεύτηκε στο δεύτερο τεύχος της θεωρητικής επιθεώρησης Κοινωνικός Αναρχισμός που εκδίδουν οι ελευθεριακές εκδόσεις Κουρσάλ.
***
Οργάνωση ενάντια στην παρέα
 - Η διαδικασία της υπεραυτονόμησης και οι δομικές αδυναμίες μιας αναρχικής συλλογικότητας
του Αντώνη Δρακωνάκη

imageΟργάνωση ενάντια σ&#... Mar 06 by Αντώνης Δρακωνάκης 0 comments

Όσο, λοιπόν, ο αφορμαλισμός συνεχίζει να επιτελεί τον ρόλο της μεθαδόνης, τόσο το ελληνικό αναρχικό κίνημα θα φαντάζει ένα ασθενικό σώμα, που ενσυνείδητα πασχίζει να συντηρήσει τις εξαρτήσεις του. Κι επειδή η ιστορία, κατά πως φαίνεται, με την έως τώρα πρακτική, μεταφέρεται περισσότερο προφορικά, παρά διαβάζεται από την εκάστοτε γενιά, η αντι-οργανωτική εμμονή ενέχει τον κίνδυνο να καταλήξει ο αναρχισμός στην Ελλάδα μια λέξη «πολιτικά και κοινωνικά ακίνδυνη – ένα απλό καπρίτσιο που θα σκανδαλίζει διασκεδαστικά, τους μικροαστούς όλων των εποχών».


imageΓια τη συγκυρία Sep 28 by Αναρχική Συλλογικότητα «Ατραπός» 0 comments

Σε μια προσπάθεια να καταγράψουμε κάποιες βασικές μας σκέψεις για την εποχή την οποία διανύουμε, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και τις απαντήσεις που πιστεύουμε ότι θα πρέπει να προσπαθήσει να δώσει το ευρύτερο ριζοσπαστικό κίνημα, επιλέγουμε ως αφετηρία ένα από τα κομβικότερα σημεία κριτικής της αναρχικής θεώρησης: το κράτος, το κεφάλαιο και τη μεταξύ τους σχέση. Αφήνοντας στην άκρη τις ιστορικές ρίζες του σύγχρονου κράτους και του καπιταλισμού, πιστεύουμε ότι έχει σημασία στο σήμερα να κατανοήσουμε τον βαθμό αλληλόδρασης και σύγκλισης των δύο, ο οποίος είναι τέτοιος που αφενός μπορούμε να μιλήσουμε για μια συνθήκη σύγχρονου ολοκληρωτισμού, αφετέρου πιστεύουμε ότι αποδομεί την έκφραση αντικαπιταλιστικού (πόσο μάλλον αντιιμπεριαλιστικού) λόγου εφόσον δεν συμπληρώνεται απαραιτήτως από αντικρατικό λόγο.

imageΘεωρητική ένδεια ε&#... Aug 21 by Δημήτρης Μαρκόπουλος 0 comments

*απόσπασμα από το κείμενο «Στη δίνη του περιθωρίου. Σχόλια πάνω σε ορισμένες παθογένειες του εγχώριου ελευθεριακού χώρου» που δημοσιεύεται στο 9ο τεύχος του Προτάγματος.

imageΑυτοοργάνωση και τ&#... Jul 11 by Αναρχική Συλλογικότητα mⒶnifesto 0 comments

Γιατί το δίλημμα που αναδεικνύεται στην νέα περίοδο που έχουμε ήδη μπεί, δεν είναι «ευρώ ή δραχμή», ούτε «μέσα ή έξω από την Ε.Ε.», ούτε μνημόνιο ή αντιμνημονιακοί αγώνες. Το πραγματικό δίλημμα που τίθεται στην εποχή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, είναι υποταγή στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα ή κοινωνική επανάσταση.

more >>

imageΑρκετά με την δικτα&... Jan 07 0 comments

Καλούμε και εμείς με τη σειρά μας και άλλες ομάδες/συλλογικότητες/οργανώσεις να πάρουν θέση και να καταδικάσουν αυτές τις αντικοινωνικές και κανιβαλιστικές πρακτικές και συμπεριφορές. Ήδη συλλογικότητες του αναρχικού χώρου σε Αθήνα και Κέρκυρα έχουν τοποθετηθεί και χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία τους αυτή να στραφούν θαρραλέα ενάντια στο απόστημα του αντικοινωνισμού.

image2ο Συνέδριο Αναρχικ&... Nov 29 0 comments

Το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα (Εργατικό Κέντρο) το 2ο συνέδριο της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων.

imageΓια ακόμα μία ΔΕΘ πο... Sep 07 0 comments

Επιχειρήσαμε και συνεχίζουμε κάθε μέρα να επιχειρούμε να συγκροτήσουμε έναν πολιτικό φορέα που θα οξύνει και θα ενδυναμώνει την αντίσταση, θα συμβάλλει στη διασύνδεση των επί μέρους αγώνων και θα τους συνολικοποιήσει στη κατεύθυνση της κοινωνικής επανάστασης. Δηλώνουμε παρόντες στον μαινόμενο ταξικό πόλεμο, ενωμένοι ενάντια στον κρατισμό και τον ρεφορμισμό, κοιτάζοντας κατάματα τις διδαχές του παρελθόντος και την κληρονομιά του ιστορικού αναρχισμού, ευελπιστώντας να συμβάλλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στην επίρρωση του αναρχικού κομμουνιστικού προγράμματος. Απέναντι στην πολυδιάσπαση, να αντιτάξουμε την οργάνωση και τον αγώνα, για να βγούμε από την κοιλιά του τέρατος και να αντικρίσουμε το φως της κοινωνικής απελευθέρωσης.

imageΑπό την κατειλημμέ&#... Jul 17 0 comments

Ως Αναρχική Πολιτική Οργάνωση θα είμαστε παρόντες στις κινητοποιήσεις του NoBorder με το διακριτό πολιτικό μας πλαίσιο. Καλούμε στην Αναρχική Συνάντηση Αγώνα ενάντια στα Σύνορα τον Πόλεμο, τον Σύγχρονο Ολοκληρωτισμό και Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες και Μετανάστες στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ.

image"Η Μάχη της Cable Street" Jun 28 0 comments

Τετάρτη 29/6 στις 9.00μ.μ.
Το νέο βιβλίο των ελευθεριακών εκδόσεων Κουρσάλ
"Η Μάχη της cable street" θα παρουσιαστεί σε ένα σύνθετο οπτικοακουστικό δρώμενο- παρουσίαση, στην ταράτσα του ελεύθερου αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου Εμπρός (Ρ.Παλαμήδη 2 Ψυρρή, Αθήνα).

more >>
© 2005-2017 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]