user preferences

Recent articles by Αναρχικοί/ές Πρεβεζας
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Αναρχικό κίνημα

Α΄ Συνδιάσκε ... May 19 16 by ΑΠΟ

Αναρχική Συλ ... May 12 16 by Αναρχική Συλλογικότητα mⒶnifesto

Taksim Square is the Square of Mayday May 06 16 by Huseyin Civan

Κάλεσμα για ανεξάρτητη ταξική πορεία Πρωτομαγι^

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου author Tuesday April 30, 2013 20:39author by Αναρχικοί/ές Πρεβεζας Report this post to the editors

Κράτος και κεφάλαιο δείχνουν τα δόντια τους, είτε στη μανωλάδα είτε στα κοινοβούλεια τους ψηφίζοντας νομοσχέδια κόλαφο, που θα μας θέσουν ανήμπορες και ανήμπορους να αντιδράσουμε στο οτιδήποτε, όπως το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις Η.Π.Α. για απαγόρευση καλλιεργείων σε κήπο (και είναι πολύ κρίμα που περνάνε απαρατήρητα όλα αυτά, έχουν ψηφιστεί ήδη κι εδώ άλλο αν επιβάλλεται να ακυρωθούν στην πράξη) .

first_of_may_final_copy.jpg

Πλέον δεν κρατούνε ούτε τα ''προσχήματα'' του παρελθόντος..Ακόμη και τα ξεροκόμματα με τα οποία κράτος και μεγαλοαστοί συντηρούσαν οριακά τα κατώτερα οικονομικά στρώματα θα εξαλειφθούν, σε δολοφονικό βαθμό - που θα θέτει σε άμεσο κίνδυνο ακόμη και την επιβίωση, την ίδια τη ζωή των ανθρώπων.

Μετά τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, τις εγκληματικές περικοπές σε ζωτικής σημασίας τομείς της δημόσιας ζωής όπως είναι η υγεία, με την πλήρη υποβάθμιση των νοσηλευτικών κέντρων στον ελλαδικό χώρο, αλλά και την παιδεία με την κατάργηση/συγχώνευση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, έρχονται επιπλέον νέα ''πακέτα'' όπως αυτό της υπερψήφισης της - και με τη βούλα πλέον - κατάργησης του κατώτατου μισθού, των πολυνομοσχεδίων για μαζικές απολύσεις, την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ''δημοσίων'' αγαθών όπως η υγεία, η παιδεία, το νερό, στο τέλος θα ακολουθήσει προφανώς και το οξυγόνο. Το αδηφάγο αστικοκρατικό σύστημα δε θα αφήσει ούτε ρανίδα αντίδρασης από τα κάτω, να είναι εφικτή. Μην τρέφουμε αυταπάτες, θα μας ''πατήσουν κάτω'' αν δεν τους πατήσουμε εμείς.

Κεκτημένα που κερδίθηκαν με αίμα και με τεράστιους εργατικούς/κοινωνικούς αγώνες είναι παρελθόν και τίποτα δε φαίνεται να αγγίζει τους ''από πάνω'', που διαθέτουν δυστυχώς και τη συγκατάβαση (βλέπε ψήφο αλλά και απραγία) κομματιού της κοινωνίας, το όποιο όντας είτε τρομοκρατημένο από το σιδερόφραχτο στρατό της δημοκρατίας τους, αλλά και τη μαζική επίθεση κράτους κεφαλαίου και φασιστών που προσπαθούν να καταστείλλουν τους κοινωνικούς αγώνες, σε όλα τα επίπεδα, είτε κάνοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται κάποια πράγματα, βγάζει τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια.

Δεν δέχομαστε ότι οι μάζες είναι παραπλανημένες, όλες και όλοι στην ίδια κοινωνία μεγαλώσαμε, στα ίδια σχολεία πήγαμε, την ίδια προπαγάνδα έχουμε υποστέι, την ίδια πλύση εγκεφάλου προσπάθησαν να μας εμφυσήσουν, τα ίδια φρούδα ιδανικά της εθνικής υπερηφάνειας, του καταναλωτισμού, του οικονομικού φιλελευθερισμού και του ''δυτικού ονείρου'' προσπάθησαν να μας κάνουν να ενστερνιστούμε ούτως ώστε να προλειαίνουν το έδαφος για μεγαλύτερη και σφοδρότερη εκμετάλλευση από τους μεγαλοαστούς.Η απραγία είναι συνενοχή, η δε στήριξη του καπιταλισμού, του φασισμού και της δημοκρατίας τους εγκληματική ιδίως όταν προέρχεται από προλεταριακά και μικρομεσαία κοινωνικοοικονομικά ''στοιχεία''. Να πούμε όχι στη δήθεν ''αριστερά'' του ρεφορμισμού των..δέκα ευρώ παραπάνω το μήνα ως μισθό, να πούμε όχι στην αριστερά την ελεγχόμενης εκτόνωσης που λειτουργεί ως οδόφραγμα στη γενικευμένη λαϊκή οργή, ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ! Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΞΩΡΑΪΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΠΑΝΤΟΥ!

Στην ολομέτωπη επίθεση ΜΕΓΑΛΟΑΣΤΩΝ/ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ, ΚΡΑΤΟΥΣ και των δεκανικιών του όπως οι ΝΑΖΙΣΤΕΣ και γενικότερα η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ, να ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ με γενικευμένο αγώνα για την ΑΥΤΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ και την κοινωνική/εργατική χειραφέτηση παντού, να τσακίσουμε τα στοιχεία που προωθούν την εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο, την καταπίεση και το ρατσισμό, να τσακίσουμε κράτος και κεφάλαιο σε όλες τις εκφάνσεις, να απελευθερωθεί η κοινωνία εντελώς από εθνικές ταυτότητες, από ατομικιστικές νοοτροπίες και θλιβερά ιδανικά, όπως η κατανάλωση πάσης φύσεως..''προϊόντων'' και υποπροϊόντων των αστών/αφεντικών, να πάψει η κοινωνία να είναι εκμεταλλευόμενη από τους ολίγους που κινούν τα νήματα και να καταρρίψει πλήρος το κατάπτυστο και βρωμερό αστικοκρατικό σύστημα που λεηλατεί καθημερινά και χρόνια τις ζωές μας! Να είναι αυτή η πρωτομαγιά ένα ΗΧΗΡΟ ΜΥΝΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ προς κάθε κατεύθυνση κι όχι μία ακόμη εθιμοτυπική περαντζάδα - κηδεία. Να είναι οι επόμενες μέρες όλες μία νέα πρωτομαγιά, να τους διαλύσουμε - άλλωστε έχουμε το ''δίκιο'' με το μέρος μας.

Είναι επιτακτική ανάγκη, επιτέλους να οργανώσουμε την αντίσταση και τη δημιουργία, από τα κάτω, αντιδομών (καταλήψεις κτιρίων, αγροτικές κολλεκτίβες, να καταλαβουμε και να δημιουργησουμε τα δικα μας εργοστασια, να καταλλάβουμε τη γη να φτιάξουμε νέους απελευθερωμένους κοινωνικούς και ''δημόσιους χώρους'', ομάδες κυκλικής πολιτοφυλακής, αντιφασιστικές/αντικαπιταλιστικές περιπολίες, κοινωνικά ιατρεία,''παντοπωλεία'' (που φυσικά θα έχουν το ρόλο τις αποθήκης των αγαθών που θα μοιραζόμαστε και όχι τη σημερινή μονεταριστική μορφή), ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις, κ.α.) που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν σε οποιαδήποτε μορφής κρίση και θα συνεισφέρουν στην ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ και θα είναι ικανές να δημιουργήσουν μία αταξική ελεύθερη κοινωνία όπου θα ''κυριαρχεί'' η ισότητα, η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια..

Κράτος και κεφάλαιο δείχνουν τα δόντια τους, είτε στη μανωλάδα είτε στα κοινοβούλεια τους ψηφίζοντας νομοσχέδια κόλαφο, που θα μας θέσουν ανήμπορες και ανήμπορους να αντιδράσουμε στο οτιδήποτε, όπως το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις Η.Π.Α. για απαγόρευση καλλιεργείων σε κήπο (και είναι πολύ κρίμα που περνάνε απαρατήρητα όλα αυτά, έχουν ψηφιστεί ήδη κι εδώ άλλο αν επιβάλλεται να ακυρωθούν στην πράξη) . ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ !

Εν ολίγοις ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ αυτοδιευθυνόμενες κοινότητες, που θα αλληλοβοηθούνται, να μοιραστούμε τα αγαθά που θα παράγουμε ΜΟΝΕΣ/Α/ΟΙ μας εν τέλει...

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ

ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ - ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΚΑΝΙΚΙΩΝ ΤΟΥΣ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ !

ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ

ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ/ΟΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΠ'ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΜΑΗ 2013 - ΩΡΑ 10:00

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Employees at the Zarfati Garage in Mishur Adumim vote to strike on July 22, 2014. (Photo courtesy of Ma’an workers union)

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου | gr

Sat 25 Jun, 07:50

browse text browse image

img_20160106_095803.jpg imageΠόλεμος στα αφεντι&#... 17:27 Fri 06 May by Dmitri 0 comments

Σήμερα τα χάνουμε όλα. Μας θέλουν δούλους, τσιράκια και γλέιφτες του κάθε καραγκιόζη δίχως αξιοπρέπεια με μόνο απατειλό όνειρο να γίνουμε και εμείς αφεντικά μπας και βγούμε απο το βούρκο πατώντας επι πτωμάτων. Η συνειδητοποίηση της θέσης μας, η γνώση του παρελθόντος, η συλλογική αντίσταση και η αλληλεγγύη δείχνουν σε ποια πλευρά του δρόμου θα σταθούμε και θα παλέψουμε. Δεν ζητάμε περισσότερα, τα θέλουμε ΟΛΑ.

textΠρωτομαγιάτικη απ ... 21:00 Thu 05 May by Κοινωνικός χώρος των “από κάτω” Αλδεβαράν 0 comments

Οι εργάτες και οι εργάτριες της Νάουσας, οι άνεργοι και οι άνεργες, στα εργοστάσια, στη γη, στα καφενεία και τις ταβέρνες, στο νοσοκομείο οφείλουμε να αναζητήσουμε και να βρούμε τους τρόπους οργάνωσης της τάξης μας σε τοπικό, ελλαδικό και διεθνές επίπεδο. Να ξανασυνδεθούμε στις αλυσίδες του μαχητικού αγώνα, για να ανακτήσουμε αυτά που δημιουργούμε, για λιγότερες ώρες εργασίας και περισσότερο ελεύθερο χρόνο, για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, για την απελευθέρωση μας από τα αφεντικά στο κράτος και στην οικονομία.

69084_1673779683786_1216250346_31824838_3188070_n.jpg imageΖήτω η Εργατική Πρω&... 17:24 Mon 02 May by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε 0 comments

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί όλους τους εργαζόμενους και όλες τις εργαζόμενες στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών ενάντια στο ασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης, στο πλάι των προσφύγων, για τη ζωή και την ελευθερία.

13087448_551959655010525_5324434818345000151_n.jpg imageΑναρχική Πρωτομαγ ... 16:56 Fri 29 Apr by Αναρχική Πολιτική Οργάνωση (Ομοσπονδία Συλλογι_ 0 comments

Για να χτίσουμε μια νέα χειραφετημένη κοινωνία με βάση την αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη, την ελευθερία, την αλληλεγγύη, στα συντρίμμια του κόσμου της εξουσίας, του κράτους, του κεφαλαίου.

daf330x200.jpg imageΓια την αναρχική επ&... 20:24 Wed 27 Apr by DAF (Επαναστατική Αναρχική Δράση) 0 comments

Προσπαθούν να αποτρέψουν τον αναρχικό αγώνα με την πολιτική πολέμου τους, στους δρόμους. Τρείς σύντροφοί μας συνελήφθησαν από την αστυνομία. Δεν θα μας εμποδίσουν από τον Αγώνα μας. Θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στο Κράτος και το Κεφάλαιο.

_201_1.jpg imageΠαρουσίαση της Αν&#... 03:15 Thu 28 Jan by Dmitri 0 comments

[..] Η αυτοργάνωση (αυτό το είδος της οργάνωσης που πρεσβεύουν οι ελευθεριακοί-μια σχεδόν ανεξάντλητη πηγή εμπειριών και ιδεών από το εργατικό και κοινωνικό κίνημα) τείνει να αναδεικνύεται περίπου ως μια σχεδόν “φυσική” ή ίσως και ενδογενής τάση εκείνου του αναρχισμού που έχει μια ολιστική θέαση του κόσμου και επιδιώκει την κοινωνική επανάσταση. Στα πλαίσια αυτά, η ένωση και σύμπραξη των συλλογικοτήτων σε μια οργανωτική συνεκτική δομή προβάλει ως μια απάντηση στο ερώτημα ποιο είδος οργάνωσης επιθυμούν οι αναρχικοί. Η αναρχική ομοσπονδία λοιπόν είναι μια προσπάθεια για την επαναθεμελίωση του αναρχισμού στο φυσικό του περιβάλλον, την οργάνωση[...]

textΣταμάτα την κλοπή τ&... 15:10 Sat 19 Dec by ΕΣΕ Ιωαννίνων 0 comments

... ξεκινάμε μια προσπάθεια αυτομόρφωσης και αλληλοενημέρωσης πάνω σε εργατικά και συνδικαλιστικά ζητήματα, νομικού κυρίως περιεχομένου που το ονομάσαμε ¨Σταμάτα την κλοπή των αφεντικών¨. Αυτή η κίνηση δε στοχεύει μόνο στο εσωτερικό μας, αλλά απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους που χρειάζονται υποστήριξη σε αντίστοιχα θέματα

20151107_142040_1.jpg imageΙδρυτικό Συνέδριο &#... 17:46 Mon 30 Nov by Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογι 0 comments

Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε, στην Αθήνα, το ιδρυτικό συνέδριο της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης. Ήταν το επιστέγασμα ενός προσυνεδριακού διαλόγου που διήρκεσε 2,5 χρόνια και ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβρη του 2015 με την δημοσιοποίηση του σχεδίου καταστατικού και το πολιτικό κάλεσμα στο ιδρυτικό συνέδριο.

poster_congress01.jpg imageΊδρυση Αναρχικής Ο&#... 18:38 Mon 28 Sep by Επιτροπή Συγκρότησης 0 comments

Το ζήτημα της οργανωτικής ανασυγκρότησης των αναρχικών στην Ελλάδα έχει τεθεί επιτακτικά και με εμφατικό τρόπο εδώ και αρκετό καιρό. Εκδόσεις βιβλίων, πολιτικές εκδηλώσεις, συζητήσεις σε αμφιθέατρα, δημόσιες, ηλεκτρονικές ή μη αντιπαραθέσεις, δημιουργούσαν αφενός ένα κλίμα κριτικής στις ανεπάρκειες του αφορμαλισμού και του μέχρι τώρα τρόπου οργάνωσης και πολιτικής δράσης και αφετέρου μια διάθεση για να ξεκινήσει να συζητιέται το θέμα με όρους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έμπρακτες αλλαγές και ορατά αποτελέσματα.

rocinante_logo.jpg imageΑυταπάτες χορτάσα ... 20:34 Sat 19 Sep by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε 0 comments

Για νιοστή φορά τα χρόνια της κρίσης του Κεφαλαίου και της βάρβαρης επίθεσής του στην Εργασία και τα κοινωνικά δικαιώματα, οι εργαζόμενοι/ες, οι άνεργοι/ες, τα θύματα του κοινωνικού αποκλεισμού καλούνται την Κυριακή να ασκήσουν το πολιτικό τους καθήκον (αρκεί βέβαια να έχουν καθαρό ελληνικό αίμα και να μην είναι τίποτα ξένοι που ζουν και δουλεύουν εδώ) και να επικυρώσουν τις επιλογές των κυρίαρχων, επιλέγοντας τάχα αυτοί/ες το μέλλον τους.

more >>

imageΑναρχική Συλλογικ ... May 12 by Αναρχική Συλλογικότητα mⒶnifesto 0 comments

Ως αναρχική συλλογικότητα λειτουργούμε με οριζόντιες διαδικασίες διαμόρφωσης μιας κοινής ελευθεριακής και ταξικής πολιτικής σκέψης, διαδικασίες που στοχεύουν στον επεξεργασμένο και συγκροτημένο κοινωνικό και πολιτικό μας λόγο, με κοινό κοσμοθεωρητικό πλαίσιο και με κοινά σχεδιασμένες και στοχευμένες δράσεις παρέμβασης. Δράσεις παρέμβασης που σαν ευρύτερο στόχο έχουν την ανάπτυξη της ταξικής και επαναστατικής συνείδησης των κατώτερων κοινωνικών τάξεων.

imageΗ ρεαλιστική μας ου&... Apr 03 by Dmitri (αναδημοσίευση) 0 comments

Το παρακάτω είναι ένα κείμενο που διαβάστηκε στην παρουσίαση του βιβλίου «Ενάντια στο κράτος – το ανοιχτό πέρασμα στην κοινωνική απελευθέρωση», το οποίο κυκλοφορεί τούτες τις μέρες από τις ελευθεριακές εκδόσεις Ναυτίλος. Για περισσότερα εδώ,https://nautilos2015.wordpress.com. Η παρουσίαση έλαβε χώρα στις 06-03-2016, στον φιλόξενο αυτοδιαχειριζόμενο χώρο της κατάληψης Mundo Nuevo στη Θεσσαλονίκη.

image«Δεν μ’ αναγνωρίζετε... Feb 15 by Σωτήρης Λυκουργιώτης 0 comments

Αν ένα επαναστατικό σχέδιο κατατίθεται με σκοπό να πραγματωθεί, οφείλει να επιλέξει μέσα μαζικής απεύθυνσης και ισχυρής αποτελεσματικότητας. Δεν έχω αυταπάτες λοιπόν πως ένα επαναστατικό πρόγραμμα οφείλει να χρησιμοποιήσει σύγχρονα μέσα προπαγάνδας και δράσης, ώστε το μήνυμα και οι στόχοι του να φτάσουν σε κάθε σπίτι. Ώστε οι ιδέες του να ακουστούν και να γίνουν κυρίαρχες σε ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας. Ώστε οι δομές του να αγκαλιαστούν και να θωρακιστούν από την πλατιά κοινωνικά κομμάτια.

imageΑνοιχτές εκδηλώσε ... Jan 06 by Αναρχική Ομοσπονδία 0 comments

Δεν ξεχνάμε πως χρέος μας αποτελεί η κατάθεση μιας επαναστατικής πρότασης που αφενός θα στοχεύει στη συνολική και καθολική ανατροπή του υπάρχοντος αλλά που αφετέρου θα σκιαγραφεί και το όραμά μας για μια ελεύθερη και αυτοδιευθυνόμενη κοινωνία. Εξάλλου, ένας παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει σε μια εν δυνάμει επαναστατική κατάσταση είναι αυτή ακριβώς η ύπαρξη ενός συλλογικού οράματος για μια νέα κοινωνία, κάτι που σήμερα απουσιάζει και αποτελεί μια από τις βασικότερες ελλείψεις του κινήματος.

imageΜε αφορμή τον "Μαύρο... Jan 05 by αναρχική ομάδα cumulonimbus 0 comments

Έφτασε και πέρασε ο Δεκέμβρης, προπαγανδισμένος από διάφορους ως ο ιδανικός «μαύρος» μήνας. Κυκλοφόρησαν καλέσματα από φυλακισμένους κρατούμενους, οι διαφορές με τη "νέα αναρχία" παραμερίστηκαν (έως εξαφανίστηκαν) κάτω από ένα θολό, συναισθηματικό-συγκυριακό πλαίσιο συνύπαρξης, ενώ επανήλθαν οι λανθασμένες εντυπώσεις ενότητας που άφησε η φαινομενικά κοινή απεργία πείνας πλειάδας κρατουμένων την περασμένη άνοιξη. Και όλο αυτό προκειμένου οι «έξω» να πραγματώσουν ένα κάλεσμα για δράση και εξέγερση των «μέσα»× χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια διεργασία κατάκτησης κοινών θέσεων και στοχεύσεων, αλλά ούτε και οποιαδήποτε άλλη περαιτέρω συνεννόηση (τουλάχιστον όχι εμφανής ή που να έχει πέσει στην αντίληψή μας).

more >>

imageΠόλεμος στα αφεντι&#... May 06 1 of Anarkismo Editorial Group 0 comments

Σήμερα τα χάνουμε όλα. Μας θέλουν δούλους, τσιράκια και γλέιφτες του κάθε καραγκιόζη δίχως αξιοπρέπεια με μόνο απατειλό όνειρο να γίνουμε και εμείς αφεντικά μπας και βγούμε απο το βούρκο πατώντας επι πτωμάτων. Η συνειδητοποίηση της θέσης μας, η γνώση του παρελθόντος, η συλλογική αντίσταση και η αλληλεγγύη δείχνουν σε ποια πλευρά του δρόμου θα σταθούμε και θα παλέψουμε. Δεν ζητάμε περισσότερα, τα θέλουμε ΟΛΑ.

textΠρωτομαγιάτικη απ ... May 05 0 comments

Οι εργάτες και οι εργάτριες της Νάουσας, οι άνεργοι και οι άνεργες, στα εργοστάσια, στη γη, στα καφενεία και τις ταβέρνες, στο νοσοκομείο οφείλουμε να αναζητήσουμε και να βρούμε τους τρόπους οργάνωσης της τάξης μας σε τοπικό, ελλαδικό και διεθνές επίπεδο. Να ξανασυνδεθούμε στις αλυσίδες του μαχητικού αγώνα, για να ανακτήσουμε αυτά που δημιουργούμε, για λιγότερες ώρες εργασίας και περισσότερο ελεύθερο χρόνο, για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, για την απελευθέρωση μας από τα αφεντικά στο κράτος και στην οικονομία.

imageΖήτω η Εργατική Πρω&... May 02 0 comments

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί όλους τους εργαζόμενους και όλες τις εργαζόμενες στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών ενάντια στο ασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης, στο πλάι των προσφύγων, για τη ζωή και την ελευθερία.

imageΑναρχική Πρωτομαγ ... Apr 29 0 comments

Για να χτίσουμε μια νέα χειραφετημένη κοινωνία με βάση την αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη, την ελευθερία, την αλληλεγγύη, στα συντρίμμια του κόσμου της εξουσίας, του κράτους, του κεφαλαίου.

imageΓια την αναρχική επ&... Apr 27 0 comments

Προσπαθούν να αποτρέψουν τον αναρχικό αγώνα με την πολιτική πολέμου τους, στους δρόμους. Τρείς σύντροφοί μας συνελήφθησαν από την αστυνομία. Δεν θα μας εμποδίσουν από τον Αγώνα μας. Θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στο Κράτος και το Κεφάλαιο.

more >>
© 2005-2016 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]