user preferences

Οι τοίχοι έχουν αυτιά...

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday April 27, 2013 18:47author by Αναρχικοί για την Κοινωνική Απελευθέρωση Report this post to the editors

και τα αυτιά σας τοίχους

Οι τοίχοι έχουν αυτιά και τα αυτιά σας τοίχους - Ανακοίνωση Α.Κ.Α. για την καταστολή των μέσων αντιπληροφόρησης
936489_550469028309412_2139813529_n.jpg

Τα αντι-εξουσιαστικά, αντι-ιεραρχικά κινήματα θα πρέπει να εκμηδενιστούν. Η οργή και το μένος μας μπορεί να ξεσπάει άνετα σε μετανάστες εργάτες που ζητάνε τα μεροκάματά τους, όχι όμως ενάντια στην εξουσία. Η “ελευθερία” λόγου αποτελεί πειστικό επιχείρημα, όταν πρόκειται για ρατσιστικά κηρύγματα και νεοναζιστική προπαγάνδα, κατά τα άλλα είναι αυθαιρεσία. Τα κινήματα θα πρέπει να το βουλώνουν εκτός κι αν πρόκειται για τις φασιστικές αγέλες του ταξικού κανιβαλισμού.

Ο καταπιεσμένος θα πρέπει να είναι μόνος του απέναντι στο αφεντικό και απέναντι στο κράτος. Ευάλωτος, αδύναμος, αναλώσιμος. Μια παρενέργεια της τεχνολογίας των αφεντικών (το internet ξεκίνησε κατά τον ψυχρό πόλεμο σαν δίκτυο επικοινωνιών του στρατού των Η.Π.Α.) έδωσε τη δυνατότητα σε διαφορετικά κινήματα με πολλά κοινά να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους. Να συντονίζονται, να οργανώνονται και να κατακτούν. Ο καταπιεσμένος να είναι λιγότερο μόνος, λιγότερο αδύναμος, λιγότερο ευάλωτος και λιγότερο αναλώσιμος.

Η άμεση επικοινωνία στέρησε από τα κυρίαρχα ΜΜΕ το μονοπώλιο της πληροφόρησης. Ο ρόλος των πειρατικών σταθμών στην εξέγερση του πολυτεχνείου, ο ρόλος των ψηφιακών μέσων στην εξέγερση του Δεκέμβρη '08, τα Γαλλικά προάστια και την εξέγερση της Αιγύπτου χτύπησε τον κώδωνα του κινδύνου στα αφεντικά.

Άμεση αντίδραση της εξουσίας η “χαρτογράφηση” των κινητών τηλεφώνων και του διαδικτύου. Νόμοι που υποχρέωναν σε ταυτοποίηση κινητών και τερματικών στο διαδίκτυο. Από κει και πέρα τα γνωστά: χουντικές κατηγορίες “παρακίνησης σε εξέγερση” και διώξεις με κριτήριο το φρόνημα από αυτές που το κίνημά μας έχει εντρυφήσει σε όλες τις φάσεις της αστικής δημοκρατίας.

Σε δεύτερο χρόνο, τα όνειρα διάφορων μπουμπούκων της ακροδεξιάς μούχλας για κατάλυση του ασύλου κατά τα απριλιανά τους πρότυπα έγιναν πραγματικότητα ανάμεσα από έναν ορυμαγδό “μέτρων” και “μνημονίων”. Μετά από αυτά το μόνο που χρειάζεται είναι ένας πρόθυμος υπάλληλος να εφαρμόσει το νόμο. Ένας “προοδευτικός” πλην όμως νομοταγής και κατοικίδιος ακαδημαϊκός.

Κάπως έτσι ορίζεται η νέα απολυταρχία των αφεντικών. Κάπως έτσι κατανέμονται οι εξουσίες ανάμεσα στο φασισμό που εκπροσωπείται επάξια από μπάτσους και ρουφιάνους, το νεοφιλελευθερισμό που εκπροσωπείται από διευθυντές των αφεντικών-δικαστές και το “προοδευτικό τμήμα” που αναίσχυντα προσφέρει “αριστερό” άλλοθι.

Τίποτε απ' αυτά δε μας εκπλήσσει. Όταν επισημαίναμε το ότι οι διεκδικητικοί αγώνες δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικοί, καθώς η ίδια η φύση της εξουσίας εμπεριέχει την ανά πάσα στιγμή περιστολή των κεκτημένων, όταν μιλούσαμε σε μια κοινωνία ικανοποιημένων καταπιεσμένων δανειοληπτών για την πλήρη ανατροπή της εξουσίας είχαμε στο νου μας που μπορεί να οδηγηθούν τα πράγματα, αν δεν την ανατρέψουμε. Τις εικόνες που παρακολουθούμε στη σημερινή πραγματικότητα, όπου τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα καταστέλλονται, οι φωνές αντίστασης φιμώνονται και η αλληλεγγύη ποινικοποιείται, τις είχαμε αντιληφθεί πριν γίνουν καθημερινότητα. Βέβαια η ουσία δεν έγκειται στη δικαίωση της πολιτικής μας ανάλυσης, αλλά στο πως αντιμετωπίζουμε το σήμερα και πως προετοιμαζόμαστε για αυτό που θα ακολουθήσει καθώς εκτιμούμε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Μόνο που τώρα δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία. Κανείς από τους καταπιεσμένους δεν έχει μείνει στο απυρόβλητο για να πιστεύει ότι θα τη γλυτώσει με λίγες αμυχές.

Ελλείψει του καρότου επιστρατεύεται μόνο το μαστίγιο. Βρισκόμαστε στο σημείο που η κοινωνική Επανάσταση είναι μονόδρομος, όχι μόνο για λόγους αξιοπρέπειας αλλά και για την ίδια την επιβίωση. Για την επιβίωση κάθε καταπιεσμένου, από τον γηραιότερο μέχρι τα μικρά παιδιά που πλέον δεν μαθαίνουν για την καταπίεση και τη λογοκρισία από τις ιστορίες της κατοχής και της χούντας.

Ήρθε η στιγμή που επιλέγουμε ανάμεσα στην απόλυτη εξαθλίωση και την οργανωμένη αντίσταση με κάθε μέσο.

Οι επιλογές μας θα καθορίσουν αν θα μπορούμε να κοιτάζουμε την επόμενη γενιά στα μάτια.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ athens.indymedia.org, radio98.org και entasifm.org

Related Link: http://aka.gr/indymedia-98fm

This page has not been translated into Català yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]